TÜMTİS Başkanlar Kurulu toplantısında örgütlü mücadele vurgusu

TÜMTİS Başkanlar Kurulu toplantısında örgütlü mücadele vurgusu
TÜMTİS Başkanlar Kurulu toplantısında örgütlü mücadele vurgusu

İSTANBUL- YENİ ÇİZGİ;  Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS) genişletilmiş başkanlar kurulu toplantısını yaptı. Toplantıya TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk başkanlık yaptı. Toplantıda, işçilerin kazanımlarının korunması ve ilerletilmesi için örgütlü mücadelenin büyütülmesine dikkat çekildi.  

 

Covid-19 salgınının örgütlü olduğumuz iş yerleri ve ülkemiz ekonomisine etkilerinin değerlendirildiği toplantıda, salgının olumsuz etkilerinin süreceği buna karşın gerek tedbirler gerekse işçi haklarına yönelik düzenlemelere ilişkin mücadelenin de sürdürüleceği vurgulandı.

 

Yakın dönemde imzalanan TİS’ler ile devam etmekte olan TİS’lerin değerlendirildiği toplantıda, Aras Kargo, TÜVTÜRK’e bağlı Adana, İçel, Hatay Araç Muayene İstasyonları ile Adana’da kurulu Çukurova Kargo’da yeni kazanımlarla bitirilen TİS’lerin örgütsel birikimin sonucu olduğu vurgulandı.

 

UPS Kargo’da, Bursa’da Kurulu Bozkar’da devam eden TİS’ler ile işverenin çoğunluk tespitine karşı itiraz davası açtığı Alman lojistik devi Kühne Nagel’de de sürecin muhakkak kazanımla sonuçlandıracağı ifade edildi.

 

TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk ve başkanlar sendika olarak önlerine koydukları örgütlenme hedefleriyle yeni iş yerlerinin örgütlenmesinde gelinen sürece vurgu yaptılar.

Toplantıda, kargo ve lojistik işçilerinin kazanımlarının korunması ve ilerletilmesinin yolunun örgütlenmeyi büyütmekten geçtiğini vurgulayan genel başkan Öztürk,  “Sendikamızın yeni iş yerlerine yönelik örgütlenmesini bir örgütlenme kampanyası ile daha aktif bir şekilde sürdürecektir” diye ifade etti. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.