Hava Durumu

TÜM TİS; Aramex Kargo’da Toplu İş Sözleşmesi başarıyla imzalandı

TÜM TİS; Aramex Kargo’da Toplu İş Sözleşmesi başarıyla imzalandı

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2023 19:22
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2024 10:35
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
TÜM TİS; Aramex Kargo’da Toplu İş Sözleşmesi başarıyla imzalandı

İSTANBUL- BEKİR ŞAHİN: TÜM TİS yeni örgütlendiği Aramex International Hava Kargo ve Kurye A.Ş.’de (Aramex Kargo)  bir süredir devam eden Toplu İş Sözleşmesi  (TİS) görüşmeleri başarıyla sonuçlandı. TÜM TİS Genel Başkanı Kenan Öztürk, “İmzalanan toplu iş sözleşmesinin başta Aramex Kargo işçileri olmak üzere tüm üyelerimize hayırlı olmasını diliyoruz. Örgütsüz durumdaki kargo ve lojistik işçilerini sendikamızda öğütlenmeye ve gücünü birleştirmeye çağırıyoruz” dedi.

 

 

Aramex Kargo ile birinci dönem Toplu İş Sözleşmesi, TÜM TİS Genel Başkanı Kenan Öztürk, Genel Sekreter Muharrem Yıldırım, Genel Eğitim Sekreteri Ersin Türkmen, İstanbul 1 No’lu Şube Sekreteri Murat Küçükşahin ve uzmanların katılımıyla 20.06.2023 tarihinde yapılan toplantıda imzalandı. Toplantıda işveren tarafını yönetim kurulu başkanı Husam Rebhi Ali Al Barqouni, Genel Müdür Tolgahan Bulut, Muhasebe Müdürü Cihan Erdoğan temsil etti.

 

Sendika ile Aramex Kargo arasında devam etmekte olan TİS görüşmeleri, 20 Haziran 2023 tarihinde önemli kazanımların elde edildiği bir sözleşmenin imzalanmasıyla sonuçlandığını ifade eden TÜM TİS Genel Başkanı Kenan Öztürk, imzalanan TİS ile elde edilen kazanımların önemli olduğuna dikkat çekti.

 

 Aramex Kargo işveren kesimi ile TÜM TİS yetkilileri arasında imzalanan TİS’de kazanılan ve imza altına alınan haklar şöyle:

 

ÜCRET ARTIŞI VE İKRAMİYE

İmzalanan TİS ile sendika üyesi işçilerin ücretlerine birinci yıl net yüzde 40 oranında zam alındı. İkinci yıl ücretleri, yıllık enflasyon + 5 puan zamlı olarak ödenecek. Sözleşmenin her bir yılı için 60 günlük ücret tutarında ikramiye ödenecektir.

 

Sözleşmenin yürürlükte bulunduğu süre içerisinde mevcut asgari ücrete yapılacak zam miktarı işçi ücretlerine aynen yansıtılacaktır. TİS kapsamına alınan bu hüküm gereğince 20 Haziran 2023 tarihinde asgari ücrete yapılan zam, TİS ile alınan zamma ek olarak ücretlere seyyanen eklenecektir.

 

Yine, TİS’e eklenen ek bir madde ile sendika üyesi işçilere, bir defaya mahsus ve Haziran maaşı esas alınmak üzere yarım maaş tutarında ödeme yapılacaktır.  www.yenicizgihaber.com

 

SOSYAL HAK KAZANIMLARI

Evlenme, doğum, ölüm, yakacak, bayram yardımı gibi sosyal haklarda önemli kazanımlar elde edildi. Buna göre;

 

-İşçilere aylık net 3 bin TL karşılığında yemek kartı verilecektir. Günde 1,5 saati aşan fazla çalışmalarda ek olarak 1 yemek ücreti yatırılacaktır.

 

-Evlenme ve doğum yardımı olarak bir yarım altın verilmesi TİS ile imza altına alındı.

 

-İşçinin vefatı ve/veya yakınlarının vefatı halinde cenaze yardımı ödenecektir.

 

-Ramazan ve Kurban bayramında sendika üyesi işçilere her bir bayram için ayrı ayrı olmak üzere net bin 500 TL alışveriş çeki veya alışveriş kartı verilecek.

 

-Sendika üyesi işçilere sözleşmenin birinci yılı için Eylül ayına ilişkin ücret ödemeleri ile birlikte 2 bin TL net yakacak yardımı ödenecek.

 

-Banka ile yapılan sözleşme çerçevesinde çalışanlara banka promosyonu ödenecek.

 

-Stop primi: İşveren tarafından belirlenen günlük stop sayısının aşılması halinde her stop başına brüt 16 TL prim verilecek. Tüm sosyal haklar ve primler sözleşmenin yürürlük süresi boyunca her sözleşme yılında ücretlere gelen zam oranında arttırılacak.

 

FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETİ

-Fazla çalışma ücreti yüzde 75 zamlı ödenecektir.

 

-Hafta tatilinde çalışan üyelerin çalışma ücreti yüzde 100 zamlı ödenecek.

 

-Fazla çalışma sürelerinin hesabında yarım saatten az olan süreler yarım saat, yarım saati aşan süreler ise bir saat sayılacak.

 

TATİL GÜNLERİNDE ÇALIŞMA VE YOL YARDIMI

Ulusal, dini bayram ve genel tatil günlerinde yapılacak izinler TİS kapsamına alınarak düzenlendi. Buna göre,

 

-Ulusal bayram ve genel tatil günlerinde çalışmada muvafakat aranacak. Ulusal bayram ve genel tatil günlerinde çalışma ücreti asıl yevmiye haricinde 2 yevmiye şeklinde ödenecek. Dini bayramlarda asıl yevmiye hariç 3 yevmiye şeklinde ödenecek.

 

İşyerlerindeki mevcut servis ve yol yardımı uygulamasına devam edilecektir. Servislerden yararlanamayan sendika üyesi işçiler için İETT mavi kart bedeli kadar yol yardımı ödenecek. www.yenicizgihaber.com  

 

DİSİPLİN KURULU KARARI

TİS ile iş güvencesine ilişkin maddeler getirildi. İşyerinde Disiplin Kurulu oluşturulması ve disiplin kurulu kararı olmaksızın işçi çıkarılamayacağı TİS ile imza altına alındı.

 

TİS SÜRECİNİ ÜYELERİMİZLE SÜRDÜRDÜK

Aramex Kargo ile Birinci Dönem Toplu İş Sözleşmesi, Genel Başkanımız Kenan Öztürk, Genel Sekreterimiz Muharrem Yıldırım, Genel Eğitim Sekreterimiz Ersin Türkmen, İstanbul 1 No’lu Şube sekreterimiz Murat Küçükşahin ve uzmanlarımızın katılımıyla 20.06.2023 tarihinde yapılan toplantıda imzalandı. Toplantıda işveren tarafını Yönetim Kurulu Başkanı Husam Rebhi Ali Al Barqouni, Genel Müdür Tolgahan Bulut, Muhasebe Müdürü Cihan Erdoğan temsil etti.

 

Sendikamız TİS sürecini üyeleriyle birlikte sürdürdü. TİS görüşmelerinde gelinen süreç üyelerle paylaşıldı ve son aşamada üyelerin onayına sunuldu. Genel Başkanımızın katılımıyla yapılan işyeri üye toplantılarında gelinen aşama değerlendirilerek oylama yapıldı.

Üyelerimizin tamamının onayı ve alkışlarıyla TİS’in imzalanmasına karar verildi. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.