Sendikanın randevu talebine büyükşehir belediyesi yanıt vermedi

Sendikanın randevu talebine büyükşehir belediyesi  yanıt vermedi
Sendikanın randevu talebine büyükşehir belediyesi yanıt vermedi

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin sendikaya randevu vermiyor 

 

GAZİANTEP-BEKİR ŞAHİN; Tüm Bel Sen Gaziantep Şubesi Başkanı Niyazi Çevik, belediye çalışanlarının sorunlarının her geçen gün artarak çoğaldığını, aynı zamanda sendika üyelerinin kurum içerisinde pasifize edilerek ötekileştirildiklerini açıkladı.

 

Sorunların çözümü için özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’den randevu talep etmelerine rağmen, halen randevu verilmediğini ileri süren başkan Çevik, “Bizlerde bir kurumu temsil ediyoruz ve başkan ile sorunları paylaşıp, çözüm talep edeceğiz, ama 3-4 aydır bize randevu verilmiyor” dedi.

 

MÜHENDİSLER ARŞİVE ALINARAK PASİFİZE EDİLDİLER

Konuyla ilgili olarak yaşadıkları sorunları dile getiren KESK’e bağlı Tüm Bel Sen Gaziantep Şubesi Başkanı Niyazi Çevik belediyelerde, özellikle büyükşehirde çalışanların biriken, çözüm bekleyen yığınla sorunu var. Mühendis veya işinin uzmanı kalifiye memurlar olması gereken görevde değil, arşive alınarak pasifize ediliyor ve adeta cezalandırılıyorlar. Bir anlamda sürgün ediliyorlar. Yaklaşık 45 sendika üyemiz bu şekilde pasifize edilmiş durumda. Bunların yerine işin acemisi, işi bilmeyen, eğitim seviyesi düşük, aynı zamanda işçi statüsündekiler görevlendiriliyor. Böyle olunca o birimlerde hem işler aksıyor, hem belediyedeki verimlilik düşüyor,  hem de vatandaşın işi sağlıklı tamamlanmıyor, işlemler gecikiyor. Vatandaş da bu durumdan mağdur oluyor. Dolayısıyla belediye yönetiminin sendikamız üyelerine yönelik bu kadar kindar ve ötekileştirme tavrından biran önce vaz geçmesini istiyoruz. Bu yapılanları asla kabul etmiyoruz. Bizim üyelerimizde bu şehrin insanı ve bu şehirde yaşıyor, sorumluluklarını yerine getiriyor. Bir belediye başkanı sendika yönetiminin randevu talebine, aylardır niçin cevap vermez. Üstelik ne daire başkanı, ne genel sekreterle bile görüşemedik” diye tepki gösterdi.www.yenicizgihaber.com 

 

ÇALIŞANLAR SORUNLARINA ÇÖZÜM BEKLİYOR

Halen büyükşehirde 110 üyeleri bulunduğunu hatırlatan başkan Niyazi Çevik, çalışanların sorunlarına çözüm beklediklerini kaydetti.

 

BELEDİYELER GENELGELERE UYMUYOR

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı ve İçişleri Bakanlığının genelgelerinde yer alan esnek çalışma saatleri olan 10.00-16.00 arası çalışma uygulamasına Valilik uyarken, büyükşehir belediye başkanlığının uygulamadığını ileri süren Tüm Bel Sen Gaziantep Şubesi Başkanı Niyazi Çevik, “Her belediye genelgeyi farklı uyguluyor. Büyükşehir uygulamayı daire başkanlarının inisiyatifine bırakmış. Onlarında bazısı uyguluyor, bazısı uygulamıyor. Korana virüs gibi ciddi salgın hastalık var buna karşılık belediyelerdeki çalışanları salgından korumaya yönelik alınan önlemler çok yetersiz. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?  Salgından korunmak ve salgının hızını azaltmak için Bilim Kurulu sürekli uyarıyor. Bunla ilgili sık sık genelge çıkıyor, ama uygulama çok yetersiz ve keyfi olarak yapılıyor” diye konuştu. 

 

ŞEHİTKÂMİL VE ŞAHİNBEY BELEDİYELERİDE UYMUYOR

Sendika başkanı Çevik, aynı şekilde Şehitkâmil ve Şahinbey Belediyeleri’nin de genelgelerde yer alan saat 10.00-16.00 arası esnek çalışmaya uymadıklarını sözlerine ekledi. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.