TÜM BEL SEN İtfaiyeciler haftasını kutladı
GAZİANTEP- AYSEL ŞAHİN; Gaziantep Tüm Bel –Sen Şube Başkanı Niyazi Çevik, itfaiyecilerin, bütün olumsuz çalışma ve yaşam koşullarına karşı, her türlü zorluğa göğüs gererek, yurtdaşların can ve mal güvenliği için gece gündüz demeden kendi canları pahasına görev yaptıklarını belirterek, “Bir yangın olayında, deprem, sel baskını gibi doğal afetlerde yanımızda hep itfaiyecileri görürüz’’ dedi.
Gaziantep Tüm Bel Sen Şube Başkanı Niyazi Çevik İtfaiye Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada “Her yıl 25 Eylül 1 Ekim tarihleri arası itfaiye haftası olarak kutlanıyor. İtfaiyeciler, bütün olumsuz çalışma ve yaşam koşullarına karşı, her türlü zorluğa göğüs gererek, yurttaşlarımızın can ve mal güvenliği için gece gündüz demeden kendi canları pahasına görev yapıyorlar. Bir yangın olayında, deprem, sel baskını gibi doğal afetlerde yanımızda hep itfaiyecileri görürüz’’ diye konuştu.
Tüm Bel-Sen şube başkanı Niyazi ÇEVİK sözlerine şöyle devam etti. “Tulumbacı adı altında hizmet verilirken, 25 Eylül 1923 yılında belediyeler bünyesine alınarak hizmet vermeye devam etmektedirler. O günden bu güne değin sorunları yıllardır aynı. Bu hafta da onlar için yine ateşli ve hamasi nutuklar atılacak. Ancak, çok değil birkaç gün sonra tümü unutulacak. İtfaiyecilerin çalışma saatleri diğer pek çok çalışanlara göre daha uzun ve esnektir. Pek çok itfaiyeci zaman zaman haftada 50 saatten fazla çalışmaktadır. Bu süre, yangın söndürme işinin uzaması ve büyük olaylarda izin günlerinde de çalışması nedeniyle uzaya bilmektedir. Yangının içine girip, tanımadığı hayatları kurtaran itfaiyeciler gelişmiş ülkelerde saygın ve güvenilir bir yerleri olmasına rağmen, Ülkemizde hak ettikleri ilgiyi ve değeri görememektedirler.’’ dedi.
Gaziantep Tüm Bel Sen şube başkanı Niyazi ÇEVİK itfaiyecilerin talepleri ile ilgili şunları sıraladı;
1-İtfaiyecilik bir meslektir ve bu resmi olarak kabul edilmelidir.
2-İtfaiye hizmetlerinde kullanılan malzemeler uluslar arası standartlara uygun olmalıdır.
3-İtfaiye hizmetlerinde görev yapanlara verilecek fazla mesai ücretleri emeklilik maaşına yansıtılmalıdır.
4-İtfaiye personeline iş riski ve iş güçlüğü adı altında ödenen tazminatlar günümüz şartlarına göre düşüktür. Bunlar uluslar arası standartlara uygun olarak artırılmalıdır.
5-İtfaiye hizmetinde personel sayısının belirlenmesinde nüfus oranı esas alınmalıdır. Personel sayısı gelişmiş ülkelerde olduğu gibi her 1000 kişiye 1 itfaiyecinin istihdam edilmesi yöntemiyle belirlenmeli ve kadrolu istihdam edilmelidir.
6-İtfaiyede norm kadrosundan dolayı kaldırılan, itfaiye şoförlerinin kadroları, yeniden düzenlenerek itfaiye eri kadrosuna alınmalıdır.
7-İtfaiye mesai ücretlerinin genel bütçeyle değil, bağlı bulunduğu belediye meclisiyle belirlenmelidir.” YENİ ÇİZGİ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.