Silifke Belediyesi’nde 105 kişi işten çıkarıldı

Silifke Belediyesi’nde 105 kişi işten çıkarıldı
Silifke Belediyesi’nde 105 kişi işten çıkarıldı

MERSİN-BEKİR ŞAHİN; Silifke Belediyesi’ne bağlı şirkette taşeron olarak çalışan işçilerden bugüne kadar toplam 105 işçinin işine son verildiği bildirildi. İşçiler, önümüzdeki günlerde 100 civarında işçinin daha çıkarılacağı bilgisini aldıklarını, üye oldukları Belediye İş sendikasının ve siyasilerin kendilerini yalnız bıraktığını ileri sürdüler.

MHP’li Belediye Başkanının haksız ve hukuksuz şekilde kendilerini işten çıkardığını ileri süren işçiler, yeni çizgi gazetesine yaptıkları açıklamada, “Hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldık. İşçi fazlalığı var diyorlar. Fakat yerimize yeni işçi alacakları bilgisini de alıyoruz. Bir yandan işçi kıyımı yapıyorlar diğer yandan işçi almaya hazırlık yapıyorlar. Böyle belediyecilik olmaz. Bizlerde bu ilçede ikametgah ediyoruz burada yaşıyoruz. CHP’li belediyeler böyle bir işçi kıyımı yapsa Cumhurbaşkanına kadar bu duruma müdahale edilir. Bize sahip çıkan yok, günlerdir sezimizi çıkarmaya çalışıyoruz kimse sesimizi duymuyor, yanımızda kimse yok. Bizim suçumuz nedir. İşimizi yapıp ekmek paramızı kazanmaya çalışıyoruz. Sendikada bize sahip çıkmadı. Belediye İş sendikasına üyeyiz gelip halimizi sormadılar, sadece hukuksal destek verebileceklerini söylüyorlar. Böyle sendikacılık mı olur? Burada işçi kıyımı yapılıyor, gelip ne olup bittiğini araştırıp soruşturmuyorlar. Böyle bir sendikaya üye olduğumuz için pişmanız. Halen çalışan arkadaşlarımız diken üstünde ne zaman çıkarılacaklarını bilmiyorlar” diye konuştu.

VAHAP SEÇER’DEN İŞ BEKLİYORLAR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer, ilçeye geldiğinde çıkarılan işçilere sahip çıkacağını söylediğini hatırlatan işçiler, halen başkan Seçer’den ses çıkmadığını ve sahipsiz kaldıklarından yakındılar. YENİ ÇİZGİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.