SES Şube Eşbaşkanı Kılınç: Hekimler angarya koşullarda çalıştırılıyor

SES Şube Eşbaşkanı Kılınç: Hekimler angarya koşullarda çalıştırılıyor
SES Şube Eşbaşkanı Kılınç: Hekimler angarya koşullarda çalıştırılıyor

 

 

GAZİANTEP- AYSEL ŞAHİN: Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Gaziantep Şubesi Eşbaşkanı Dr Ömer Kılınç, Sağlık alanında bir sıkıntı ve eksiklik varsa birinci derecede sorumlu 20 yıldır sağlıkta dönüşüm programının uygulayıcısı ve hararetli savunucusu AKP hükümeti olduğunu açıkladı. 

 

HEKİMLERE YÖNELİK SARF EDİLEN SÖZLER ÜZÜNTÜ VE KAYGI VERİCİ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan’ın uzun yıllar süren emek ve zorlu eğitimlerle yetişen hekimlerin sorunlarını çözmek yerine hekimlere yönelik sarf ettiği sözleri üzüntü verici olduğunu hatırlatan SES Gaziantep Şube Eşbaşkanı Ömer Kılınç,

“Hekimlere “nereye gidiyorlarsa gitsinler” söylemleri ve onları paracı göstermek halk ile karşı karşıya getirmektedir. Sağlık emekçilerine, hekimlere yönelik şiddetin artmasında yöneticilerin bu şekilde kullandığı dil ve hürmetsiz yaklaşım etkili olmaktadır. Sağlık ta dönüşümle alınır-satılır bir metaya dönüştürülen sağlık hizmeti ve bilinçli bir şekilde kışkırtılan sağlık talebi kadar yöneticilerin yaklaşımı da şiddeti körüklemektedir” diye ifade etti.

 

YABANCI HEKİMLERDE ÇÖZÜM ARAMAK ÇÖZÜMSÜZLÜKSÜZDÜR

Öğretim üyelerinin, hocaların, yetişmiş uzmanların yurtdışına göçü Türkiye halkı açısından büyük bir kayıp olduğuna vurgu yapan Kılınç şöyle devam etti:

“ Bugün yeterli öğretim üyesinden yoksun ve pıtrak gibi açılan üniversitelerde niteliksiz tıp eğitimine şahit oluyoruz. Şimdide 32-36 saat angarya koşullarda çalışan asistan hekimlerle bu işi çözeceğini ifade etmek, yabancı hekim ithali ile soruna derman aramak çözümsüzlük politikasında ısrardır.

 

HEKİMLİK RİSKLİ BİR İŞ VE YOĞUN EMEK İSTER

Sayın cumhurbaşkanının belirttiği en az 8-9 bin TL maaş yoksulluk sınırının çok çok altındadır. Yoksulluk sınırının 15 bin TL’ye yükseldiği bir dönemde, zorlu ve uzun yıllar süren bir eğitim süreci, riskli bir iş ve yoğum emek isteyen hekimlik mesleği için ücret üzerinden değerlendirme yapması bile kabul edilebilir değildir.

Hekimlerin ve sağlık emekçilerinin ücretlerine yaklaşım halkın sağlık hakkına yaklaşımdır. Bu söylem aslında sağlıkta dönüşüm politikası ile işkolu emekçilerini ucuz işgücü haline getiren siyasal politik yaklaşımla direk bağlantılıdır.”

 

SAĞLIK EMEKÇİLERİ, HEKİMLER KÖLE DEĞİL

Sağlık emekçileri, hekimler köle değildir diyen SES Eşbaşkanı Ömer Kılınç,  “Yoksulluk sınırı üzerinde emekliliğe yansıyacak temel ücret üstüne yapılan işin niteliği, eğitim yılı, yapılan işin riski, kıdem gibi çeşitli parametreler eklenerek bir maaş skalasının oluşturulması, güvenceli kadrolu istihdam başta olmak üzere ekonomik özlük ve demokratik taleplerimiz gerçekleşinceye kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” diye kaydetti. www.yenicizgihaber.com   YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.