Servislerin S plakası tepkisi
Yayınlanma:
Güncelleme:
Servislerin S plakası tepkisi
Gaziantep’te her önüne gelenin siyasileri de kullanarak S plakası aldığını ileri süren Gaziantep Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Sedat Özden, bunun mutlaka önüne geçilmesi gerektiğini ve plakaların ihale ile belli bir ücret karşılığında verilmesi gerektiğine işaret etti. Özden, “Dolmuş, halk otobüsü, ticari taksi sayısı nasıl sabitse personel ve öğrenci servisi de sabit olmalıdır” diye konuştu.
S plakası için siyasilerinin devreye sokulmamasını isteyen, siyasilerinde bu işin bilincinde olmalarını söyleyen Özden, “Her önüne gelen S plakası alırsa Gaziantep'te minibüsten geçilmez. Bu soruna kalıcı çözüm için ivedi olarak diğer bir çok şehirde olduğu gibi servis plakaları ilimizde de ihaleyle satılmalıdır. İzmir'de, İstanbul'da, Bursa'da, Antalya'da plakalar ihaleye çıktı. Uşak'ta, Harmancık belediyesi bile ihale yaptı. Ankara'da 250-300 bin TL'ye plakalar satıldı. Bu para belediyenin kasasına giriyor. Bizde de ihale yapılsın, 50-60 bin liraya satılsın. Bir şeyin değeri olmayınca kimse önemsemiyor. Bu durumda hem belediye para kazansın, hem de mesleğin değeri artsın" diye konuştu.
PERSONEL VE ÖĞRENCİ SERVİS SAYILARI SABİTLENSİN
İlimizde s plakalı personel aracının 1500, öğrenci servisinin 1200 tane olduğunu, trafiğin ellerinde varsa plaka verdiğini belirten Sedat Özden, "Plakaların ücreti belediyeye yatırılıyor. 2 yıldan beri plakanın sayısı belli. Dolmuş, halk otobüsü, ticari taksinin sayısı nasıl sabitse personel servisinde de sayı sabit. Her önüne gelen alırsa zaten Gaziantep'te minibüsten geçilmez. Herkes bu işi yapmaya çalışacak, standart işin kalitesi düşecek. Kimin yaptığı belli olmayacak. Hem hizmet kalitesi açısından hem de mesleğin bir ağırlığının olması açısından sayının dondurulması önemli" dedi.
PLAKA SAYISINI UKOME DONDURDU AMA HALEN VERİLİYOR
Geçen sene S plaka UKOME kararıyla 1500'de durduruldu. Trafiğe plaka düşünce, trafikte bunları müracaat edene veriyor. Trafik makbuz karşılığı belli bir bağış alıyor. Plakayı alan Belediyeye 4200 lira harcını yatırıyor, encümenden karar çıkıyor, plaka veriliyor. İlimizde personel servisçiliği yapan firma sayısı belli. 7-8 firma bu işi yapıyor. Bunların içinde ancak 50-60 tane şahıs vardır. Hepsi şirketlere ait” diye konuştu.
S plakası almak için, bu işin dışındaki insanların siyasileri kullanarak belediyelere plaka için dilekçeler yazdığını, başvuruda bulunduğunu söyleyen Özden, "S plakası yok. Kimse siyasileri kullanmasın. Araya milletvekili sokarak, belediyeye hayali dilekçeler yazmasın. 1200 tane öğrenci servisinden, 1073 tanesi aktif, diğerleri atıl durumda. Demekki 1073 araç Antep'i kaldırabiliyor. Trafikte arşivlerde olan plakaların araştırılmasını istiyoruz. Unutulan, arşivde kalan, arada boşluk olan plakaların araştırılmasını talep ediyoruz. Biz geçen sene arşivlerde 90 tane plaka bulduk. Çıkarttık ve millet gitti aldı, belediyeden. Personel servislerinde de arşivde plaka olabilir, araştırılsın" şeklinde konuştu.
Sendika
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.