PTT’nin milyonluk zararı çalışanlara fatura edilmek isteniyor iddiası

PTT’nin milyonluk zararı çalışanlara fatura edilmek isteniyor iddiası
.

PTT’nin milyonluk zararı çalışanlara fatura edilmek isteniyor iddiası

BEKİR ŞAHİN

PTT’nin bankalar ile yaptıkları sözleşmelerde taahhütleri yerin getirmediğinden dolayı

PTT'ye 2019-2024 tarihinde 24.455.765,74 TL ceza gönderdi. PTT, bu zararı çalışanlara yüklemeye yönelik girişimi ise KESK Haber Sen tarafından tepkiyle karşılandı.

Haber Sen Genel Başkanı Mesut Balcan PTT’deki liyakatsiz kişilerin yaptıkları hataların, yanlışların bedelinin çalışanlara ödetilmek istendiğini ileri sürerek “PTT’nin Bankalar ile yaptığı sözleşmelerin yükümlülüklerini yerine getirememesi nedeniyle kuruma her gün yeni bir ceza kesiliyor. Alt yapısını yenilemekten kaçınan PTT'ye bu cezalar gelmeye de devam edecektir” dedi.

Başkan Mesut Balcan, PTT’nin liyakatsiz yöneticileri "SLA Cezalarında Dikkat Edilecek Hususlara İlişkin Tebliğ" yazısını dikkate almayarak İş Bankası ile banka müşterilerine kartlarının dağıtılması için bir sözleşme yaptığını hatırlatarak şöyle devam etti:

“Banka, taahhüdünü yerine getiremeyen PTT'ye 2019-2024 tarihinde 1.222.502 kart için toplamda 24.455.765,74 TL ceza gönderdi.

Burada dikkat edilmesi gereken bir bankadan bu kadar ceza kesilmişse 2019-2024 yılları arasında PTT ile diğer kurumlar arasında yapılan kötü sözleşmelerin bedeli acaba ne kadardır? Çünkü kurumun 10 banka ile böyle anlaşma olduğuna göre tahmini 250 Milyon TL zarar var demektir.

İşin ilginç tarafı, PTT Genel Müdürlüğü bu zararları idareciler aracılığı ile posta emekçilerinden tahsil etmeye çalışmaktadır.

Liyakatsiz iş bilmez yöneticilerin emekçilere fatura çıkarması da, devleti zarara uğratması da kabul edilemez.

PTT Yöneticilerini bıkmadan usanmadan uyarmaya ve kamuoyu ile bu çarpık düzeni paylaşmaya devam edeceğimizi saygıyla bildiririz.” www.yenicizgihaber.com EYENİ ÇİZGİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.