Okullarda mobbing iddiasına dikkat çekti
Yayınlanma:
Güncelleme:
Okullarda mobbing iddiasına dikkat çekti
GAZİANTEP-BEKİR ŞAHİN; Eğitim ve Bilgim İşgörenleri Sendikası (Eğitim İş) Genel Başkanı Orhan Yıldırım, ikili eğitim, kalabalık sınıflar ve Suriyeli öğrencilerle birlikte verilen eğitim, öğretmen açığı, taşımalı eğitim ve okullardaki yurt sorunu, kadrolaşma uğruna liyakatsız kişilerin torpille yapılan atamaları eğitimde kaliteyi düşüren önemli etkenler arasında geldiğine dikkat çekti.
Örgütlenme çalışmaları kapsamında 10 farklı şehirdeki şube başkanları ve merkez yöneticileriyle birlikte Gaziantep’te işyeri ziyaretleri yaparak eğitim çalışanlarının sorunlarını dinlediklerini, tespit ettikleri sorunları il milli eğitim müdürü ile paylaştıklarını ifade eden Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Orhan Yıldırım Ankara’da oturarak değil, sahaya inerek sendikal faaliyet gösterdiklerini açıkladı.
Eğitim İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Ay ve yöneticilerinin de eşlik ettiği işyeri ziyaretlerinde gördükleri eksikleri, sorunları ve çözüm yollarıyla ilgili açıklamada bulunan Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Yıldırım, Gaziantep’in en önemli sorununun ikili eğitim ve Suriyeli öğrencilerle birlikte verilen eğitim olduğuna dikkat çekti.
İkili eğitimde derhal vazgeçilmeli
İkili eğitim ve öğretim nedeniyle küçük yaşta çocukların çok erken saatte kalkıp okula gitmek zorunda olduklarını vurgulayan başkan Yıldırım, “En son yapılan istatistiklerde Gaziantep’teki eğitimin gerilemiş olmasının ana sebeplerinden bir tanesi ikili eğitim. Bu uygulamadan derhal vazgeçilmeli. Aynı zamanda sınıflar çok kalabalık. 40-50 kişilik sınıflarda öğrenciler yeterli eğitimi alamaz. Bir diğeri önemli sorun Suriyeli öğrenci çok fazla. Ve bu öğrencilerle birlikte Türk öğrenciler eğitim görüyor. Böylece her iki kesimdeki öğrenciler yeterli eğitim alamıyor. Bu nedenle bizim çocuklarımızın eğitim ve öğretimi gerilediğini görüyoruz. Yani biz bir yandan Suriyeli çocukları kurtaralım derken, kendi çocuklarımızı da kaybettiğimiz gerçeği görülmelidir. Suriyeliler’i eğitime entegre edeceğiz, derken bizim çocuklarımız heba oluyor. Çocuklarımızı heba etmeden de bir yöntem bulunabilir. Bu yöntemi bulamıyorlarsa o koltuklarda neden oturuyorlar. Sonuçta bu durum sınavlara da yansıyor. Bu sorun aşılabilmesi için mevcut koşullara göre bir an önce Suriyelilerin ülkelerine dönmelerinin koşulları ve ortamı oluşturulmalı” dedi.
Okullar hijyen sorunuyla karşı karşıya
Gaziantep’teki okullarda sınıfların kalabalık olduğunu ve öğretmen açığının devam ettiğine vurgu yapan genel başkan Yıldırım, “Okullarda çok eksik var. Sınıflar kalabalık, öğretmen eksik ve sözleşmeli ücretli öğretmenlerle açık kapatılıyor. Yurt sorunu var. Okullarda hizmetli sayısı eksik, kimisinde yok. Okullar hijyenik değil. Okullardaki sınıfların kalabalık ve Suriyeliler’in çok olması nedeniyle hijyen sorunlar had safhada. Okullardaki idareci kadroların Eğitim Bir’senli olduğu, idareci değil, sendika yöneticisi gibi davrandıklarını, mobbing uyguladıklarını ve okuldaki eğitimcilere baskı yaptıklarını gördük. Bu kadrolaşma kaliteli bir eğitime engeldir. Aynı zamanda eğer bu olumsuzluklar devam ederse de, sendika olarak dava açacağımızı ilgili kurumlara bildirdik” şeklinde konuştu.
Okullarda zil sesleri siyasi parti müziği olamaz
Gaziantep başta olmak üzere bazı şehirlerde okullarda ders zillerinin siyasi partilerin müziğinden yapıldığını gördüklerini ileri süren Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Yıldırım,
şöyle devam etti: “Eğitim ortamı siyasetin dışında olmalıdır. Siyasi partileri andırmayacak ziller seçilmelidir. Sınavlarda mülakat kesinlikle kaldırılmalı ve liyakatsız kişilerin ataması durmalı. Hiçbir üyemizi Türkiye’nin hiçbir yerinde sahipsiz bırakmadığımız gibi Gaziantep’te de Eğitim İş üyesi olan hiçbir öğretmene ne okul müdürü tarafından, ne de daha üst kadrolardan baskı yapılmasına seyirci kalmayacağımızı daha önce gösterdik. Amacımız üzüm yemek bağcıyı dövmek değil.”
Sendika
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.