Mersin Emek Ve Demokrasi Platformu; Nükleer Karşıtları Yargılanamaz

Mersin Emek Ve Demokrasi Platformu; Nükleer Karşıtları Yargılanamaz
Mersin Emek Ve Demokrasi Platformu; Nükleer Karşıtları Yargılanamaz

 

MERSİN- BEKİR ŞAHİN;  Mersin Nükleer Karşıtları Yargılanamaz (NKP) aktivistleri, Fukuşima’da meydana gelen nükleer felaketin 10. yılında yaptıkları bir etkinlik nedeniyle yargılanıyorlar. Mersin Emek ve Demokrasi Platformu,  NKP aktivistlerinin yargılanmasını asla kabul etmediklerini belirterek, “Arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu ilan ediyoruz” diye tepki verdiler.

 

Mersin Emek Ve Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen ortak basın açıklamasında korucuların tepkisi şöyle;

 

Akkuyu’da inşaatı süren nükleer santrala karşı 45 yıldır mücadele eden ve Fukuşima’da olan nükleer felaketin Akkuyu’da olmaması için duyarlılık oluşturmaya çalışan NKP aktivistleri, 11 Mart 2021 günü Akkuyu’ya giderek orada, havaya balon bırakmayı, felakette ölenleri anmayı, bölgede yaşayanlarla sohbet etmeyi hedeflediler. Ancak kolluk kuvvetlerinin yoğun baskısına maruz kaldılar, psikolojik şiddete uğradılar ve engellendiler.

 

Tüm bunlara karşın savcılık davayı, bu etkinliği engelleyenlere değil, NKP aktivistlerine karşı açtı. İddianamede; Anayasa’da, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nde toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkının izinsiz kullanabileceği kabul edilmesine karşın davanın açılmış olması aslında bu girişimin ne denli hukuk dışı olduğunun en önemli göstergesi.

 

Emek ve Demokrasi Platformu olarak bizler NKP aktivistlerinin yargılanmasını asla kabul etmiyor, arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu ilan ediyoruz.

İktidara ve ilgili mahkemeye de; yargılama olacaksa, yaşamı doğayı, ekolojik dengeyi bozanların, ülkemizi nükleer çöplük yapmak isteyenlerin, suyumuzu, havamızı kirletenlerin, ülkemizi betona boğanların yargılanması çağrısını yapıyoruz.

 

Bizler, 25 Ekim 2021 Pazartesi, saat 10.00’da Mersin Adliyesi’nde NKP aktivistlerinin yanında olacağımızı ve onlarla birlikte NÜKLEER KARŞITLARI YARGILANAMAZ! diye haykıracağımızı kamuoyunun bilgilerine sunuyoruz.” www.yenicizgihaber.cçom YENİ ÇİZGİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.