KESK Haber Sen: PTT emekli istihdamıyla taşeronlaşmayı yaygınlaştırıyor

KESK Haber Sen: PTT emekli istihdamıyla taşeronlaşmayı yaygınlaştırıyor
KESK Haber Sen: PTT emekli istihdamıyla taşeronlaşmayı yaygınlaştırıyor

 

Ankara'da açıklama yapan Haber-Sen 2 Nolu Şube üyeleri, "Güvencesiz çalıştırılmaya ve örgütlü mücadeleyi engellemeye yönelik saldırılara karşı sendikamız mücadeleye devam edecektir" dedi.

 

 

KESK’e bağlı Haber-Sen, PTT’de emekli olan dağıtım personelinin taşeron işçi olarak tekrar çalıştırılmasına ilişkin basın açıklaması yaptı. Emekli personel istihdamı ile kadrolu personel istihdamının engellendiğini belirten Haber-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Yaşar Polat, “Dağıtıcıların emekli olduklarında artık rahat etmesi gerekirken, kendilerini hala çalışmak zorunda hissederek taşeron olarak tekrar mesleğe dönmeleri kabul edilemez”  dedi.

 

Polat, PTT Genel Müdürlüğü’nün ‘Emekli dağıtım personeli çalıştırılması’ konulu yazı gönderdiğini ifade ederek, “Yazıda, emekli olan 399’lu, İHS’li ve firma personeli dağıtıcıların belli şartları taşıması durumunda, taşeron işçi olarak dağıtım birimlerinde tekrar görev alabileceği belirtilmiştir. Oysa Kanunda 55 yaşını tamamlamış dağıtıcının zorunlu emekli olmasının sebebi bazı işkollarında olduğu gibi ‘yıpranma’ gerekçesidir. Yıprandığı gerekçesi ile re’sen emekli edilen dağıtıcılar, bu kez işçi olarak çalıştırılacaktır” diye konuştu.

 

“GÜVENCESİZLİK MEŞRULAŞTIRILMAKTADIR”

PTT’nin taşeronlaşmayı yaygınlaştırmayı hedeflendiğini söyleyen Polat, “Emekli personel istihdamı ile kadrolu personel istihdamı engellenmekte, güvencesizlik meşrulaştırılmaktadır. Aynı zamanda sendikasızlaşmayı amaçlamaktadır. Emekli olan bir dağıtıcıya iş alanı sağlamak gibi görünen bu yeni taşeronlaşma sistemi bize emekçilerin ‘tabutta emeklilik’ hakkına sahip olduğunu göstermektedir. Birçoğu ortopedik meslek hastalıklarına sahip dağıtıcıların emekli olduklarında artık rahat etmesi gerekirken, kendilerini hala çalışmak zorunda hissederek taşeron olarak tekrar mesleğe dönmeleri kabul edilemez. Kendilerine onurlu bir yaşam için gerekli olan emekli ikramiyesi ve aylığının verilmesi elzemdir”  diye konuştu.

 

Polat sözlerini şöyle tamamladı: “Güvencesiz çalıştırılmaya ve örgütlü mücadeleyi engellemeye yönelik saldırılara karşı insanca bir yaşam, güvenceli bir iş, güvenli gelecek için sendikamız mücadeleye devam edecektir. Üyelerimiz ve bütün PTT emekçileri ile bundan sonraki süreçte de birlikte hareket etmeye devam edeceğiz.”(EVRENSEL)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.