KESK Haber-Sen, PTT çalışanların sorunlarını milletvekilleri ile paylaşıyor

KESK Haber-Sen, PTT çalışanların sorunlarını milletvekilleri ile paylaşıyor
KESK Haber-Sen, PTT çalışanların sorunlarını milletvekilleri ile paylaşıyor

 

  

ANKARA- BEKİR ŞAHİN:  KESK Haber-Sen Genel Başkanı Mesut Balcan beraberindeki merkez yönetim kurulu üyeleri ile birlikte PTT çalışanlarının sorunlarını dile getirmek, hak ihlaller ve güncel konularla ilgili milletvekillerini ziyaret ederek diye getiriyorlar. Genel Başkan Balcan, PTT’deki ücret dağılımına itiraz ederek “eşit işe eşit ücret” talep ettiklerini belirterek, İdari Hizmet Sözleşmeli (İHS) ve taşeron emekçilerinin aynı işi yaptıkları ancak, farklı ücret aldıklarına dikkat çekti.

 

KESK Haber-Sen Genel Başkanı Mesut Balcan, Türkiye halklarının ve kamu emekçisinin gün geçtikçe yoksullaştığı zor bir süreçten geçtiğini belirterek, “Özellikle asgari ücretin açıklanması ile birlikte ‘alım gücü’ hiçe sayılarak adeta insanların aklı ile oynayan yandaş ve iktidarcı sendika, bu sözde zammı bir kazanım olarak lanse etmiştir.

Elektrikten doğalgaza, akaryakıt ürünlerinden ulaşıma yapılan fahiş zamlar hepimizin üzerine kabus gibi çökmüştür. İktidarın döviz kurunun düşmesi ile övündüğü koşullarda yapılan bu zamlarla ekonomik krizin yükü yine halka ve PTT’de emeği ile geçinen emekçilere yıkılmıştır.

Elektrikte %127, doğalgazda %25, vergi, resim ve harçlarda %36, halkın vergileri ile yapılan ve normal koşullarda ücretsiz olması gereken köprülerin geçiş ücretlerinde %25 oranında yapılan fiyat artışlarının adı Zam Değil, Zulümdür” dedi.

 

Haber-Senliler, Tüm bu yaşanan soruları hak ihlallerini paylaşmak için muhalefet milletvekillerini ziyaret eden, bu kapsamda CHP Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Ali Haydar Hakverdi'yi ziyaret etti. Haber-Sen Genel Başkanı Balcan, “Ziyarette örgütlü olduğumuz kurumlardaki insan hakları ihlalleri ve çalışanların sorunları paylaştık. Aynı zamanda birde bilgilendirme dosyası sunduk” dedi. www.yenicizgihaber.com

 

KESK Haber-Sen MYK üyeleri CHP Zonguldak Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Deniz Yavuz Yılmaz, CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel'i, CHP Mersin Milletvekili Av. Alpay Antmen’ı ziyaret etti. Haber-Sen Genel Başkanı Balcan, ziyarette örgütlü oldukları kurumlarda çalışanların sorunlarını aktardılar, hak ihlallerine dikkat çektiler.

 

Haber-Senliler ziyaret kapsamında HDP Bitlis Milletvekili M. Celadet Gaydalı, İstanbul HDP milletvekili Oya Ersoy u da ziyaret ederek çalışanların sorunlarını aktardılar.  

 

Bu arada Haber-Sen’liler Evrensel Gazetesi Ankara Bürosu’nu da ziyaret ederek temsilci Birkan Bulut ile görüştü. Bulut ile görüşmelerinde, örgütlü oldukları kurumlardaki genel durum ve basın üzerindeki baskılara değinildi. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.