KESK; Emekçiler büyümede payını istiyor

KESK; Emekçiler büyümede payını istiyor
KESK; Emekçiler büyümede payını istiyor

 

ANKARA- Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, iktidarın mamur ve memur emeklileri için önerdiği zam oranlarının kamu emekçileri ve emeklilerinin yaşamış olduğu yoksulluğu çözmeyeceğini belirterek, "Dağın fare doğurdu” diyerek tepki gösterdi.

 

Memur ve memur emeklilerinin maaş ve aylıklarına 2022- 2023 yıllarında yapılacak zammın belirleneceği 6’ncı dönem toplu sözleşme sürecine ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından açıklanan ilk zam teklifi, 2022 yılının ilk 6 ayı için yüzde 5, ikinci 6 ayı için yüzde 6 ve enflasyon farkı oldu. 2023 yılının ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ayı için yüzde 6 ve enflasyon farkı teklifi sunulmasına KESK çevresinden tepki geldi.

 

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, 2 Ağustos’tan bu yana devam eden kamu emekçisi ve kamudan emekli olanları kapsayan toplu iş sözleşme süreciyle ilgili olarak Bakanlığın açıkladığı zam teklifinin, sendikanın öngördüğü yüzde 8,5’lik talebi karşılanmadığını ileri sürerek,  “KESK olarak, dağın fare doğurduğunu ifade etmemiz gerekiyor. Sayın Bakanın açıklamış olduğu 2022 yılının ilk 6 ayı için yüzde 5’lik, ikinci 6 ayı için yüzde 6’lik artış, yine 2023 yılının ilk 6 ayı için yüzde 6, ikinci 6 ayı için öngördükleri yüzde 6 oranındaki artışın, kamu emekçilerinin ve emeklilerinin yaşamış olduğu yoksulluğu çözmeyeceği açıkça ortada. Bugün de Merkez Bankası’nın açıklamış olduğu faizi yüzde 19’da sabit tutma kararıyla birlikte, önümüzdeki günlerde Türkiye’deki dolarda yükseliş ve kriz artarak devam edecek. KESK olarak bu teklifi kabul etmiyoruz” dedi.

 

EMEKÇİLER BÜYÜMEDE PAY İSTİYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye’nin yüzde 50 oranında büyüdüğünü ifade ettiğini hatırlatan Mehmet Bozgeyik, “Eğer yüzde 50 oranında büyüme varsa bizler de kamu emekçileri olarak bu büyümeden payımıza düşen oranda bize düşen payı talep ettiğimizi ifade ediyoruz. Oysa baktığımızda bu büyümeden emekçilerin, emeklilerin, esnafın payına düşenin yoksulluk olduğunu görüyoruz.

 

Onun dışında öteden beri savunmuş olduğumuz 3600 ek gösterge, sözleşmeli personelin kadroya alınması ile ilgili her ne kadar Sayın Bakan ‘Bunları gündemimize alacağız, bir çalışma yapacağız’ dese de bunların kesin hükmünde olmadığını, esasen bir yasal düzenlemenin hemen yapılarak geciktirilmeden hayata geçirilmesi gerekiyor. Yine sözleşmeli personelin yaşam koşullarının iyileştirileceğini ifade etti Bakan. Biz bunun yerine sözleşmeli personelin kadroya alınmasını talep ediyoruz.” diye ifade etti. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.