Hava Durumu

İşçiler BİRTEK-SEN’le zafere imza attı

İşçiler BİRTEK-SEN’le zafere imza attı

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2023 18:01
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2024 10:35
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
İşçiler BİRTEK-SEN’le zafere imza attı

 

ADANA- YENİ ÇİZGİ: Adana’da depremden sonra tazminatsız işten atılan MarBit işçileri

BİRTEK-SEN’in verdiği destek ile kazanan taraf oldu. İşveren işçilerin tüm alacaklarını ödemeyi kabul etti.

BİRTEK-SEN Başkanı Mehmet Türkmen, “Direniş sonunda kazanan işçilerimiz oldu. İşveren ile varılan anlaşmayla işçilerin tüm alacaklarını ödeyecek” dedi.

 

BİRTEK-SEN Genel başkanı Mehmet Türkmen, Gaziantep ve çevre illerde kendi iş kolunda örgütlenme çalışmalarını aralıksız sürürken, mağdur olan işçileri de yalnız bırakmıyor.

Adana’da daha önce arabulucuda imza attırılarak düşük tazminat verilen işçiler BİRTEK-SEN’e üye olduktan sonra tüm hakları için yeniden mücadele başlattıklarını açıkladı.

 

BİRTEK-SEN öncülüğünde hak alma mücadelesi başlatan MarBit işçilerinin kararlılıkla verdikleri mücadeleyi kazandıklarını belirten Türkmen şöyle devam etti:  www.yenicizgihaber.com

“İşçiler sendikamıza ulaştı ve üye oldular. Sorunlarını anlattılar sendika olarak konuyu takip ederek yanlarında olduk birlikte mücadele verdik. Üstelik daha önce Arabulucuda imza attırılarak düşük tazminat verilen işçilerin de hakkını aldık. Bu süreçte bazı işçi arkadaşlarımızı kandıran işveren kesimi, sendikaya karşı kışkırtarak mücadelemizi bölmeye çalıştılar. Ne yazık ki işçi arkadaşlarımızdan bu oyuna gelip çözülenler oldu. Ama BİRTEK-SEN’le birlikte sonuna kadar direnen ve örgütlü davranan işçiler kazandı.

 

#MarBit patronu işçiler ve BİRTEK-SEN yöneticileri ile görüşmeyi kabul etti. Önceki gün akşam saatlerinde yapılan görüşme sonucunda patronlar işçilerin kıdem, ihbar ve yıllık izin alacaklarının tamamını ödenmeyi kabul etti. Patron işçilerin alacaklarını ödeyeceğine dair anlaşma imzaladı. Sonunda kazanan işçilerimiz oldu. Böyle BİRTEK-SEN işçilerin umudu olma yolunda hızla güçlendiği de birkez daha görülmüş oldu." diye ifade etti. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.