İHD Mersin Şube: 10 Ekim Katliamını Unutmuyoruz!

İHD Mersin Şube:  10 Ekim Katliamını Unutmuyoruz!
Katliamın üzerinde 9 yıl geçmesine rağmen faillerin bulunması, adaletin yerine getirilmesi başta hayatını kaybedenlerin ve yaralananların yakınları olmak üzere toplum vicdanını tatmin edecek etkin bir yargı süreci yürütülmediğine vurgu yapıldı.

İnsan Hakları Derneği 10 Ekim Katliamını Unutmuyoruz!

MERSİN- BEKİR ŞAHİN: Ankara’da10 Ekim 2015 tarihinde savaşa karşı, barış için alanda toplanan binlerce insana bombalarla saldıran eli kanlı vahşi terör örgütü IŞİD’in katlettiği 104 yurt sever insan insan yaşamlarını yitirirken, 391’i ağır olmak üzere 500’den fazla insanda yaralandı. GAR Katliamı Türkiye üzerinde kara bir leke olarak kalırken katledilen canlar birkez daha yurt genelinde ve yurt dışında anıldı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubesi konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında, coğrafyamızda mücadele veren, emek ve meslek örgütleri Ankara Garı önünde toplanıp, “Emek, Demokrasi ve Barış” talebiyle, bir miting gerçekleştirmek istediklerinde katil İŞID teröristleri tarafından düzenlendiği bilinen planlı saldırıda, 104 insanımız yaşamlarını yitirdiler. 391’i ağır olmak üzere 500’den fazla insanımız da yaralandı diye ifade edildi.

Aradan tam 9 yıl geçmesine rağmen katliamın faillerinin bulunması, adaletin yerine getirilmesi başta hayatını kaybedenlerin ve yaralananların yakınları olmak üzere toplum vicdanını tatmin edecek etkin bir yargı süreci yürütülmediğine vurgu yapılan açıklama şöyle:

“Yargı sistemi, bu büyük saldırıyı gerçekleştiren insanlık suçlularını koruma altına aldı. Mahkeme heyeti defalarca değiştirildi. Delil olarak dosyaya giren görüntülerde yer alan kişilerin hiçbiri aranmadı, yakalanmadı. Suçlular korunarak katliam aydınlatılamadı, adalet sağlanmadı, olayın ardındaki devlet güçleri ve siyasi bağlantılar ortaya çıkarılmadı. Her ne kadar insanlığa karşı suç kapsamında düzenlenen iddianame ile yargılama yapılmışsa da sanıklara bu suçtan ceza verilmedi. www.yenicizgihaber.com

Güvenlik politikalarının, istihbaratın böylesine güçlü olduğu bir devlet yapısı içinde, 10 Ekim’de Ankara Gar önünde meydana gelen katliamın, önceden bilinmemiş olması, mümkün değil. Gerekli araştırmalar ve soruşturmalar en başından itibaren maalesef ki yapılmadı. Adli süreç adeta katilleri koruyucu bir nitelik kazandı. Gar Katliamını gerçekleştiren katiller, serbestçe dolaşmaya devam ederken maalesef ki 10 Ekim Katliamında yakınlarını kaybedenlerin, bugüne kadar yapmış oldukları her açıklama, polis şiddetiyle karşılaştı.

Her yıl olduğu gibi, bir kez daha 10 Ekim katliamının yıldönümünde, yetkililere seslenmek istiyoruz: Katliamda yaşamını yitiren insanlarımızın yakınlarının hak taleplerini bastırmaya, susturmaya çalışmayın. Türkiye’nin demokratikleşebilmesi, ihtiyacı olan barışa kavuşabilmesi ve yaşamın her alanına yayılan cezasızlık kültürünü ortadan kaldırabilmesi için 10 Ekim Katliamının gerçek sorumlularının ortaya çıkarılması, böyle katliamların bir daha yaşanmaması için etkin ve etkili bir kovuşturma sonrası cezalandırılmaları gerekmektedir.” diye vurgu yapıldı.

İHD 10 Ekim katliamının yıldönümünde bir kez daha 10 Ekim katliamını gerçekleştiren katillerin, bu konuda müdahili ya da ihmali olan kim varsa hepsinin ortaya çıkarılmasını ve yargılanmalarını talep ettiklerini açıkladılar. www.yenicizgihaber.com

NOT:

Yeni Çizgi Gazetemiz 'in kıymetli takipçileri ve okuyucularımız gazetemizin facebook sayfası spam nedeniyle bir süredir kapalı durumda.

Bu nedenle Yeni Çizgi Haber için yeni ek sayfa açmak zorunda kaldık.

Siz kıymetli okuyucularımızın bizi şu hesaptan takip etmesini rica ederiz. Sağlıklı günler dileğiyle .

https://www.facebook.com/profile.php?id=61564912765480

Ayrıca diğer sosyal medya hesaplarımız da şöyle tekip ederseniz seviniriz

Web Sayfa ve sosyal medya hesaplarımız şunları

https://www.yenicizgihaber.com/

https://www.facebook.com/profile.php?id=61564912765480

https://www.facebook.com/yenicizgihaber

https://x.com/yenicizgigazete

https://www.instagram.com/yenicizgigazete/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.