Hava Durumu

Genel-İş Şube Başkanı Göçmen: Asgari ücret 3 ayda bir güncellenmeli

Genel-İş Şube Başkanı Göçmen: Asgari ücret 3 ayda bir güncellenmeli

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2022 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2024 10:35
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Genel-İş Şube Başkanı Göçmen: Asgari ücret 3 ayda bir güncellenmeli

 

 

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN: DİSK Genel-İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Süleyman Göçmen, 2021 yılı sonunda asgari ücret 5 bin 250 TL olsun dediklerinde, hükümet ve bazı kesimlerin bunu çok yüksek bularak karşı çıktıklarını hatırlatarak, “DİSK’in 6 ay önceki söylediği rakamlar bugün bile çok yetersiz kalıyor” dedi.

 

Göçmen asgari ücretin 3 ayda bir açlık sınırına göre yeniden belirlenmesi gerektiğini, ancak bunun tüm kamu ve yarı kamu da çalışanları da kapsaması gerektiğini kaydetti.

 

Yeniçizgihaber.com’un sorularını yanıtlayan Geneliş Sendikası Şube Başkanı Göçmen, akaryakıt, elektrik doğalgaz başta olmak üzere tüm ürünlere çok yüksek oranlarda zamlar geldiğini, bu nedenle asgari ücretin bu zamlar karşısında daha ilk ayda eriyip gittiğini ifade etti. Halkın zamlar karısında alım gücünün kalmadığını ileri süren Göçmen, “Asgari ücret altında maaş alan emekli çok daha zor ve perişan bir yaşam sürüyor.

 

Göçmen, tüm bordrolu çalışanların maaşlarından iyileştirmeler yapılması gerektiğini  kaydetti. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.