Gaziantep’te tekstil işçilerinin mücadelesi kazanımla sonuçlandı

Gaziantep’te tekstil işçilerinin mücadelesi kazanımla sonuçlandı
Gaziantep’te tekstil işçilerinin mücadelesi kazanımla sonuçlandı

 

GAZİANTEP- YENİ ÇİZGİ; Gaziantep’te Kod 46 ile işten atılan ve DİSK Tekstil Sendikasıyla birlikte direniş başlatan 63 Angel Halı işçisi kıdem ve ihbar tazminatlarını aldı. Avukat ve ara bulucu masraflarını da işverenini ödemesi karara bağlandı.

 

DİSK Tekstil Antep Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işçilerin hem Kod 46 ile hem yasa dışı grev yapmakla suçlanarak işten atıldığını ve patronun işçileri içerideki aylıklarını vermemekle tehdit ettiğini belirterek, DİSK Tekstil Sendikası ile birlikte fabrika önünde yaptıkları eylem, 63 Angel Halı işçisinin kazanımıyla sonuçlandığını açıkladı.

 

DİSK Tekstil’in öncülüğünde işçilerin verdiği mücadele ve kararlı duruşu sayesinde, patronun geri adım atmak zorunda kaldığını vurgulayan Mehmet Türkmen,

 

 “Başta işçilere hiçbir hakkını vermeyeceğini, süründüreceğini, hatta işçilere tazminat davası açacağını söyleyerek tehditler savuran patron, gelinen noktada, işçilerin kıdem ve ihbar tazminatlarını ödemeyi, ara bulucu ve avukat masraflarını karşılamayı, 46 numaralı kodu iptal etmeyi kabul etti. Angel Halı işçileri ayrıca işsizlik ödeneğinden de (geriye dönük hakları dahil) yararlanacaklar. Sendikamızın öncülüğünde işçilerin direnişi ve kararlı mücadelesi sonuç verdi ve patrona geri adım attırdı” şeklinde konuştu. 

 

KAZANIMLARIN YOLU SENDİKALI OLMAKTAN GECER

Gaziantep’te daha önce pek çok grev ve direniş olduğunu ve her birinin ayrı ayrı kazanımlarının bulunduğunu hatırlatan sendika başkanı Türkmen, “Ancak hepsinin ortak kazanımı ve belki de en önemli kazanımı, işçilerin birlik olduğu zaman her şeyi başarabileceğini göstermekti. İşçiler sendikalı ya da sendikasız birlik olduğunda ve kararlı durduğunda, patronların karşılarında ne kadar güçsüz olduğunu görüyorlar. İşçiler sendikalı ya da sendikasız, yaptıkları grev ve direnişlerle sayısız kazanım elde ediyorlar. Ancak birliğin ve bu birliğin elde ettirdiği kazanımların daha ileri ve kalıcı olabilmesinin tek yolu var sendika çatısı altında birleşmektir” diye ifade etti.

 

Başpınar’ın genelinde işçilerin yoğun bir baskı ve sömürü mekanizmasıyla karşı karşıya olduklarını ileri süren DİSK Tekstil Antep Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen,

 

 “Bu baskı ve sömürüye verilecek cevap, işçi ne kadar örgütlü olursa o kadar güçlü olacak. Angel Halı işçilerinin uğradığı haksızlığa uğramamak için, elde edilen kazanımları korumak ve bunlara sahip çıkmak için Başpınar işçilerine bir kez daha sendikalı olma çağrısı yapıyoruz”  dedi. www.yenicizgihaber.com .

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.