Gaziantepli kadınlar kadın cinayeti ve kadına şiddeti protesto etti

Gaziantepli kadınlar kadın cinayeti ve kadına şiddeti protesto etti
Gaziantepli kadınlar kadın cinayeti ve kadına şiddeti protesto etti

 

 

GAZİANTEP-BEKİR ŞAHİN; Gaziantep Demokratik Kadın Platformu, İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması ve kadın cinayetlerinin durdurulması talebiyle, Yeşilsu Parkı’nda, "Kadınları değil katilleri yargıla" çağrısıyla seslerini yükseltti. Kadınlar, İstanbul Sözleşmesini Uygula! Musa Orhan tutuklansın! Duygu Delen için, Feray Şahin için Adalet taleplerini yineleyerek katilin yerinin sokak olmadığını haykırdılar.

 

Gaziantep Demokratik Kadın Platformu, İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanması ve kadın cinayetlerinin durdurulması talebiyle basın açıklaması düzenledi. Demokratik kitle örgütleri ve bazı partilerin destek verdiği kadınların toplantısında ortak basın açıklamasını Eğitim Sen Kadın Sekreteri Elif Söyleyici yaptı.

 

Kadınlara yönelik cinayetler katliam boyutlarına ulaşmışken, bu konuda alınan önlemler ve yaptırımların son derece yetersiz kaldığına dikkat çeken Söyleyici açıklamaya şöyle devam etti:

 

 “Kadına yönelik İnsanlık dışı uygulamalar her gün başka bir boyutuyla karşımıza çıkıyor. Taciz, tecavüz, itibarsızlaştırma, yok etme, mobbing, eşitsiz uygulamalar yaşamaya çalıştığımız her alanda karşımıza çıkarılıyor. Erkeklerin öfkelerini boşalttıkları en bedelsiz aracı durumundaki kadınlar mahkemelerde konuşamıyorlar ama katillerin kadını suçlayıcı savunmaları haksız tahrik uygulanması için yeterli kanıt sayılıyor.

 

Bir şekilde cezasız, yaptırımsız, ya da yeterli cezalara maruz bırakılmayan erkek eril zihniyet kadına yönelik şiddet, mobbing, taciz, istismar ve katliamlarda cesaret buluyor.

in dayattığı ‘’makbul’’ sınırlarda tutan ve erkek üzerinden tanımlayan, anlayışın bu ülkeyi kadın ve çocuklar için güvenilir hale getirmesi zaten beklenemez.

Erkek egemen anlayış toplumsal, siyasal ve tüm sosyo ekonomik zorluklardaki çaresizliklerini, öfkesini, tepkisini ve can sıkıntısında kadın bedenine yönelebilmektedir.

Milliyetçilik ve militarizm, cinsiyetçilikten ayrı düşünülemeyecek kadar iç içedirler. Cinsiyetçilik militarizmi üretir, militarizm ise cinsiyetçiliği pekiştirir ve yeniden üretir. Kadınlar için eşitliğin dayanışmanın, ortak mücadelenin anlamı ve önemi, bir kez daha artmıştır.”

 

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR”

Söyleyici basın açıklamasını, “İstanbul Sözleşmesi yaşatır. Uluslararası sözleşmeleri uygula. Kadınları değil tacizcileri, tecavüzcüleri, katilleri yargıla. Bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz kalmadı, artık yeter. Kadına şiddet, baskı, taciz, tecavüz, istismar uygulayanlar tutuklansın. “Kadınları değil katilleri yargıla” çağrısıyla sonlandırdı. Katılımcılar öldürülen kadınlar için adalet isterken, katilleri koruma yargılama sloganlarını atarak olaysız şekilde dağıldılar. YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.