Hava Durumu

Gaziantep’te önde gelen firmalardan Şireci Tekstilde işçi eylemi sürüyor

Gaziantep’te önde gelen firmalardan Şireci Tekstilde işçi eylemi sürüyor

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2023 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2024 10:35
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Gaziantep’te önde gelen firmalardan Şireci Tekstilde işçi eylemi sürüyor

GAZİANTEP- YENİ ÇİZGİ: Sefalet zammına karşı çıktıkları için işten atılan ve işçi kıyımına karşı direnen Şireci işçilerinin direnişi sürüyor. İşverenin tutumunu ve işçi kıyımını proteste etmek isteyen işçiler Başpınardan kent merkezine yürümek istedi ancak işçiler polis tarafından engellendi. İşçilerin eylemine, Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca da katılarak destek verdi.

 

EMEP VEKİLİ KARACA: HİÇBİR YÖNETMELİK ANAYASADAN ÜSTÜN DEĞİL

Şireci Tekstil'de çalışan yaklaşık 2 bin işçi cep telefonlarına gönderilen mesajlarla işten çıkarıldı. Fabrika önünde toplanan yaklaşık bin işçi kent merkezine yürümek istedi ancak polis izin vermedi.  

İşçilerin direnişine destek veren EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca gelişmelerle ilgili şunları anlattı:

 “Polis amirleriyle görüştük. 'İşçilerin haklı talepleri var, işlerini istiyorlar, önümüzü açın' dedik. Polis amiri bize 2911 sayılı kanunu gösterdi. '48 saat önce izin almalıydınız' dedi. Vali ile görüşüp 'Şireci işçilerinin talepleri var, açın bu barikatı' demek için kendisini aradım. Kendisi Cumhurbaşkanı Yardımcısı kentte olduğu için telefonlarıma cevap vermedi.

 

 

ÖZEL KALEMİ İLE GÖRÜŞTÜM.

Şireci işçilerinin gösterdiği mücadele sizin toplantınızdan daha önemlidir. Bizim önümüze bir yasal düzenleme çıkarmışlar. 'Açıklama yapacağınız belli yerler var' diyorlar. Özel Kalem müdür dönmüyor. Açık ve net, kent merkezinde bürokratlarla yaptıkları toplantılar işçilerden daha önemli. Karar sizin, eğer işçi yürümek istiyorsa anayasal ve yasal hakkıdır. Hiçbir yönetmelik anayasadan üstün değildir."

 

BİRTEKSEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, fabrika önünde bir konuşma yaparak  işçilerin demokratik haklarını kullandığını söyledi. Türkmen,

 

 

"Bu işçinin anayasal hakkı. Eğer bir ülkede yürümek, basın açıklaması yapmak, hak aramak bu yasaklanıyorsa; bu OHAL düzeni, darbe düzeni demektir. Bu ülkede demokrasiden, hukuktan bahsedemeyiz. O yüzden biz bugün bu hakkımızı kullanmakta ısrar edeceğiz. 'En azından birinci organize sanayi bölgesine kadar yürüyelim, orada açıklamamızı yapalım' dedim, buna da izin vermediler. Milletvekilimiz ve işçi arkadaşlarla bir kez daha görüşeceğiz. Eğer izin verilmezse burada sizinle birlikte oturacağız. Hiç bir yere gitmeyeceğiz" dedi.

 

TÜRKMEN GÖZALTINA ALINDI

Bu arada BİRTEKSEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen polis tarafından gözaltına alındı. Yürüyüşleri engellenen işçiler fabrika önünde eyleme devam kararı aldı. Bu sırada BİRTEKSEN Genel Bakanı Mehmet Türkmen gözaltına alındı, ancak akşam saatlerinde tekrar serbest bırakıldı. Türkmen yeniden işçilerin yanına giderek desteğini devam ettirdi.

 

İŞÇİLER YARIN DEMOKRASİ MEYDANI'NDA BULUŞACAK

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, taleplerinin kabul edilmemesi halinde yarın saat 17.00’de Demokrasi Meydanında işçilerin toplanacağını açıkladı.www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.