Kilis'te kadınlar meydana indi; Cezasızlık kadınları öldürüyor

Kilis'te kadınlar meydana indi; Cezasızlık kadınları öldürüyor
Egitim Sen Kadın Sekreteri Hülya Kaşıkcı, Kadın Meclisi adına ortak basın açıklamasını okudu. Her gün en az 4 kadın en yakınındaki erkekler tarafından katledildiği, kadına yönelik şiddetin sürekli artığına dikkat çekti.

BEKİR ŞAHİN

Kilis’te KESK’e bağlı Eğitim Sen öncülüğünde kadınlar bir araya gelerek kadın cinayetlerine karşı seslerini yükselterek tepki gösterdiler.

kiliste-kadinlar-eylem-yapti-3.jpeg

Eğitim Sen tarafından Kilis Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasına ADD ve CHP Kilis kadın kolları destek verdi. Eğitim Sen Kilis İl Temsilcisi Duygu Altınoluk kadın cinayetlerinin politik olduğunu belirterek, “Son bir hafta içinde Diyarbakır’da Bedriye Işık, Mersin’de Sonay Öztürk Aslan, Manavgat’ta Gülfer Öter, Didim’de Sibel Aygan, Karabük’te Gülsiye Ortakçı, Afyon’da Satı Aktan, Adıyaman’da Zeliha Kılavuz, Kars’ta Sıla M. erkekler tarafından öldürüldü; Gülistan Doku hala kayıp şimdi de Rojin Kabaiş bulunamıyor. İstanbul’da aynı gün, adli sicil kayıtlarına göre daha önce de cinsel saldırıya karışan iki erkek güpegündüz sokak ortasında İ.A.’ya saldırdı. Defalarca şikâyet edilmesine rağmen hakkında işlem yapılmayan bir başka erkekse Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’i katletti ve bunlar sadece bildiklerimiz” diyerek tepkisini gösterdi.

BU ÜLKEDE KADINLAR KATLEDİLİYOR

Egitim Sen Kadın Sekreteri Hülya Kaşıkcı, Kadın Meclisi adına ortak basın açıklamasını okudu. Her gün en az 4 kadın en yakınındaki erkekler tarafından katledildiği, kadına yönelik şiddetin sürekli artığına dikkat çekerek şöyle devam etti:

“İstanbul Sözleşmesi’nin bir gecede feshedilmesi ve hemen arkasından da 6284 Sayılı Yasa’nın tartışmaya açılması, boşanmayı zorlaştıran yasal düzenlemelerle nafaka hakkının erkekleri mağdur ettiği söylemleri ve kadına yönelik şiddet davalarındaki cezasızlık, kadına yönelik şiddetin artmasına neden oluyor. www.yenicizgihaber.com

Cinsiyetçi iş bölümü ve mevcut toplumsal cinsiyet eşitsizlikleri çalışma yaşamında da şiddetin, tacizin ve ayrımcılığın yaygınlaşmasını sağlıyor. İşyerinde taciz ve şiddete karşı koruyucu yasaların olmaması kadınları şiddete açık hale getiriyor.

ULUSLARARASI SÖZLEŞMELERE UYULSUN

Kadına yönelik şiddetin sürmesine ve artmasına neden olan koşullar ortadan kaldırılarak, yeni şiddet vakalarının ortaya çıkmasını engellemek üzere uluslararası sözleşmelerin onaylanmasını ve yasal mevzuatın uluslararası sözleşmelere göre düzenlenmesini istiyoruz. İstanbul Sözleşmesi’nin feshi kararı geri çekilsin, Lanzorette Sözleşmesi hükümleri etkin bir biçimde uygulansın, 6284 Sayılı Yasa Etkin Bir Biçimde Uygulansın,

ILO’nun 190 Sayılı Sözleşmesi Onaylansın.” www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

kiliste-kadinlar-eylem-yapti-1.jpeg

YENİ ÇİZGİ’DEN

Merhaba kıymeti takipçilerimiz

Güçlükle emek harcayarak hazırlayıp haber sitemizde yayına verdiğimiz haberlerimizi ve gönüllü olarak makale yazan yazarlarımızın yazılarını sosyal medyada ortamından da paylaşarak siz kıymetli takipçilerimiz başta olmak üzere yurttaşlarımızla paylaşıp bilgilendirmeye çalışıyoruz.

Basın; demokrasi ve özgürlüklerin olmazsa olmazıdır. Eğer demokrasi ve özgürlüklerden, haktan, hukuktan yanaysanız, sahiplenip duyarlı olarak tavır koyacaksak, o zaman özgürlüklerden yana olan basına maddi ve manevi anlamda sahip çıkarak yaşatmak gerek. Güçlü basın, güçlü demokrasi demektir. Hak, hukuk, Adalet demektir. Yoksa nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa.

Bu nedenle öncelikli olarak ilk ve en kolayından yapmanız gereken, lütfen paylaştığımız haberleri, köşe yazılarını, sadece okuyup geçmeyin, Ana Sayfamızda veya haber içeriklerinde çıkan Google reklamlarını, mutlaka tıklayınız, uygun gördüklerinizi inceleyip ayrılabilirsiniz. Aynı zamanda haberlerle ilgili beğeni, yorum, paylaşım, rt yapabilirsiniz. Ayrıca facebook, twitter ve instagram da bizi takip ederek destek verebilirsiniz. Aynı zamanda gerek kendinizin gerekse çevrenizdekilerin Özel reklam ve tanıtım yoluyla vereceğiniz maddi destekler elbette çok daha önemlidir. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Bildiğiniz gibi bizler maddi gücümüzü sadece reklamlardan alıyoruz. Bunun için reklam bizim ayakta durmamız, güçlü ve cesaretli olmamız için çok önemli bir destektir.

Bu nedenle Reklam desteğinizi önemsiyoruz. Çünkü Devletten ve sermaye gruplarından aldığımız destek yok. Bağımsız ve özgür gazetecilik için, aydınlık yarınlar için, eşit yurttaşlık hedefi ve özlemiyle Sağlıklı ve Mutlu kalın.

Web Sayfa ve sosyal medya hesaplarımız şunları;

Web Haber Sayfamız

https://www.yenicizgihaber.com/

facebook hesap

https://www.facebook.com/profile.php?id=61564912765480

https://www.facebook.com/yenicizgihaber

twitter hesap

https://x.com/yenicizgigazete

instegram hesap

https://www.instagram.com/yenicizgigazete/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.