Hava Durumu

Erkaplan ve Artemis işçileri hak alma mücadelesinde ısrarlı

Erkaplan ve Artemis işçileri hak alma mücadelesinde ısrarlı

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2023 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2024 10:35
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Erkaplan ve Artemis işçileri hak alma mücadelesinde ısrarlı

GAZİANTEP – Gaziantep’te maaşları yetersiz bularak iş bırakan Erkaplan ve Artemis Halı işçileri, işverenlerden insanca yaşayabilecekleri bir ücret istediklerini belirterek, geçim sıkıntısı ile karşı karşıya olduklarını açıkladılar.

 

 

Başpınar OSB’de Erkaplan ve Artemis fabrikaları önlerinde eylemlerini devam ettiren işçilere sektörde örgütlü olan BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen de destek veriyor. İşçileri sendika üyeliğinden istifa etmeleri koşulu ile ileri sürdükleri şartları kabul edeceklerini söyleyen işverenin bu sözüne güvenmeyen işçiler hem sendikaya sahip çıktı hem de maaş artışlarını ve iş güvenliklerini istediler.

 

Erkaplan ve Artemis işçileri taleplerini gündeme getirmek ve işverenlerin olumsuz tutumlarını kamuoyu ile paylaşmak için BİRTEK-SEN ile birlikte Demokrasi Meydanı'nda açıklaması ile taleplerini yinelediler.  

 

Enflasyonunu yüzde 200-300 ler düzeyinde seyrettiği koşullarda yoksulluk ve açlık sınırları altında komik maaşlar ile geçinemediklerini söyleyen işçiler düşük zamma karşı direnmeye devam edeceklerini belirterek, "Bir kişi kalsa dahi bu yoldan dönmeyeceğiz" diye seslendi.

 

Gaziantep Başpınar Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) iş bırakan Erkaplan ve Artemis Halı işçileri Artemis Halı işçileri halen ek zam için direnirken Erkaplan Halı işçilerinin ek zam talebi kabul edilse de sendika hakları için direnişlerine devam ediyor. Demokrasi Meydanındaki açıklamaya Başpınar OSB’deki işçilerin yanı sıra pek çok işçi katılım sağladı.

 

 

İŞÇİLER ZORLA SENDİKA HAKKINDAN YOKSUN BIRAKILIYOR

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, işçilerin çalışma koşullarına değinerek meselenin sadece ek zam olmadığını söyledi: “Başpınar’daki patronlar işçileri en temel haklarından yoksun bırakıyor. Pazar günü zorunlu mesai yaptırılıyor. Mesaiye gitmeyenlere ceza veriliyor. Çoğu işçi ekonomik sıkıntılardan pazar mesaisine kalmak istiyor. Yıllık izinler bile işçinin değil patronun ihtiyacına göre belirleniyor. Erkaplan patronu işçinin sendika hakkını açıkça yok sayıyor. Ama işçiler bunu kabul etmiyor. 'Bizim birliğimiz sendikamızdır' diyor. Bu hakları için direniyor. İşçiler işe alınmazsa suç duyurusunda bulunacaklar."

 

 

İŞÇİLER BİRLİK OLURSA HERŞEY DEĞİŞİR

İşçilerin haklı eylemlerine desteğini sürdüren Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca “İsimleri değişse de mücadeleleri değişmeyen fabrikalardaki işçilerin yaptığı en önemli şeyin birlik olmaları, birlik olunca neler olduğunu Şireci işçilerinden gördük. Sefalet ve kölelik düzenini nasıl yıkacağız sorusunun cevabı bu meydanda. Bu şehirde işçiler yalnız değil. Bu şehirde işçiler, emeğin ve özgürlüğün mücadelesi için direnen güçlerle sarmalanmış durumda. Mücadele şart. Kadınlar ve gençler bir sözüm de size; hep beraber işçilerin yanında bulunun” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.