Emek Barış ve Demokrasi Güçleri; Sıra size gelmeden birleşelim

Emek Barış ve Demokrasi Güçleri; Sıra size gelmeden birleşelim
Emek Barış ve Demokrasi Güçleri; Sıra size gelmeden birleşelim

 

İSTANBUL – CHP ve HDP milletvekillerinin tutuklanmasını “siyasi darbe” olarak nitelendiren İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, bir gün tüm muhalif kesimlere sıranın gelebileceği uyarısında bulunarak, birleşme çağrısı yaparak uyardı. 

 

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, Kadıköy’de bulunan Beşiktaş İskelesi önünde düzenledikleri basın açıklaması ile vekillikleri düşürülen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven, HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasını protesto etti. “Halkların iradesi gasp edilemez” pankartının açıldığı açıklamada sık sık “Faşizme karşı omuz omuza” ve “Faşist AKP, işbirlikçi MHP” sloganları atıldı. Açıklamada “ Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekilli Dersim Dağ yanı sıra Musa Piroğlu ve Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası(Eğitim-Sen) Genel Başkanı Feray Aytekin Akdoğan da katıldı. Açıklamaya aynı zamanda çok sayıda yurttaş da destek verdi.

Saray rejimi yenilecek, direnen halklar kazanacak” ve “Yargı süreci değil, darbe süreci” dövizleri taşındı.

 

 

Açıklamada basın metnini ise Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ayfer Koçak okudu. Salgın koşullarında dahi faşizan baskılar ile karşı karşıya kalındığını söyleyen Koçak, iktidarın ülkeyi “ekonomik ve siyasi bir krizler ülkesi“ haline getirdiğini dile getirdi. AKP-MHP bloğunun tüm eleştirileri vatana karşı ihanet ile manipüle ettiğini vurgulayan Koçak, “Artık demokrasinin son kırıntısı olmazsa olmazı olan seçimlerde seçtiklerimizin de kendini ifade etmesi engelleniyor. Talimat sistemiyle hareket eden yargıçların kararları sonucu milletvekilleri yargılanıyor, tutuklanıyor. Oysa seçilmişler en temel görev ve misyonlarının gereği olarak seçmenlerinin düşüncelerini, taleplerini, sorunlarını ifade etmek ve savunmakla yükümlüdürler” diye konuştu.

 

MUHALİFLERE BİRLİK ÇAĞRISI

Tutuklanmaların seçmenin temsil hakkının ellinden alınması olduğunun altını çizen Koçak, “Çok açıktır ki, Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın siyasetçi olarak söyledikleri beyanlardan dolayı yargılanmaları ve cezalandırılmaları, CHP milletvekili Enis Berberoğlu'nun gazetecilik yaptığı dönemde yaptığı haberden dolayı yargılanması ve cezalandırılması hukuka, demokrasiye kamu vicdanına ve seçmen iradesine vurulan bir darbedir. Siyasetçilerin siyaset yaptıkları için cezalandırıldığı bir ülkede demokrasiden bahsedilemez. Yapılan işlem siyaset yapma hakkına, seçmen hakkına, demokrasiye vurulan bir darbedir, siyasi darbedir” dedi. Yaşananların antidemokratik uygulamalar ve siyasi darbe olarak nitelendirdiklerini söyleyen Koçak son olarak, “Aynı zamanda bu ülkenin seçmenleri olarak seçmen iradesine yapılan bu hukuksuzluğu kabul etmediğimiz gibi faşizm ve ırkçılığa karşı dünya halkları ayakta iken ülkemizi uluslararası alanda siyasi darbeler ülkesi haline getirilmesine izin vermeyeceğiz. Tüm muhalif kesimleri sıranın kendisine gelmesini beklemeden ortak mücadeleye ve alanlarda birleşmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

HDP’li Vekil Dersim Dağ,  HDP Milletvekili Musa Piroğlu, Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Akdoğan da birer konuşma yaparak geçmişte olduğu gibi bugün de baskılara, faşizme teslim olmayacaklarına dikkat çektiler.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.