Hava Durumu

Elbeyli Belediyesi işçisine yüzde 80 zam yaptı

Elbeyli Belediyesi işçisine yüzde 80 zam yaptı

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2024 20:22
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2024 21:00
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
Elbeyli Belediyesi işçisine yüzde 80 zam yaptı

Elbeyli Belediyesi işçisine yüzde 80 zam yaptı

 

KİLİS- BEKİR ŞAHİN:  Kilis'in Elbeyli İlçe Belediyesinde çalışan işçiler için yapılan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri sonucunda işçilerin maaşlarına yüzde 80 e varan zam yapıldığı açıklandı.

 

Elbeyli Belediyesi’nde TİS yapmakla yetkili DİSK Gaziantep Şube Başkanı Süleyman Göçmen, DİSK Bölge Temsilcisi Ali Güdücü ile sendika yönetimi 2024 yılı toplu sözleşmeleri çerçevesinde belediyenin kadrolu işçilerine yönelik bir süredir devam eden TİS görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

 

 

Sendika ile Elbeyli Belediyesi arasında üç yıl süreli yapılan toplu iş sözleşmesi 5 Aralık 2018 tarihinde imzalandı. Toplu iş sözleşmesi ile işçi ücretleri ilk yıl için yüzde 13,5 ücret zammı, 2. ve 3. yıllarda ise TUİK TÜFE artışı oranında belirlendi.

 

İŞÇİLERİMİZ BU ÜCRETİ HAK EDİYOR

Kilis'in Elbeyli İlçe Belediye Başkanı Süleyman Şimşek, çalışanlarıyla bir araya gelerek ücretlerine yüzde 80'lik zam müjdesi verdi.

Elbeyli Belediye Başkanı Süleyman Şimşek, "Bu adım fedakârca gece gündüz demeden çalışan işçilere hak ettikleri değerin verilmesi anlamına geliyor. Toplu iş sözleşmesinin yüzde 80 artışla yenilendiğini belirterek, işçilere yapılan bu zammın hak ettikleri bir ödül olduğunu ve işçilerin kışın soğukta ve yazın sıcakta fedakarca çalıştığını, bu çabanın karşılığının verilmesi gerekiyor" diye konuştu. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.