Eğitim Sen; Öğrencileri mafya liderinin duruşmasına götürenler cezalandırılmalı

Eğitim Sen; Öğrencileri mafya liderinin duruşmasına götürenler cezalandırılmalı
Eğitim Sen; Öğrencileri mafya liderinin duruşmasına götürenler cezalandırılmalı

 

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN;  Eğitim Sen Gaziantep Şubesi Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim gören yaklaşık 150 öğrencinin beden eğitimi öğretmeni A.S tarafından bir mafya liderinin Nizip Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasına destek için götürülmesine tepkisiz kalmadı. Eğitim Sen yöneticileri, “Bu olaydan ders çıkarılıp, öğrencilerimizin okulda olduğu, eğitim hakkından mağdur edilmediği ve öğrencilerin sağlıklı ve güven içinde olmaları için tedbirler artırılmalı ve denetimler yoğunlaştırılmalı sorumlular cezalandırılmalıdır” diyerek tepki gösterdiler.

 

Konuyla ilgili olarak günlerdir süren tepkilere Eğitim Sen Gaziantep Şubesi’de sert teki gösterdi. Eğitim Sen Gaziantep Şubesi’nin yönetim kurulunun yaptığı ortak yazılı açıklaması şöyle;

 

Bu öğrencilerin okula gelip, okul önünde toplanıp öğretmenleri tarafından planlanarak araçlara götürüldüğü, velilerin şikayeti ve Nizip’teki güvenlik görevlilerince yapılan kontroller de açığa çıktığı belirlenmiştir.

 

Veliler, öğrencilerin bilgi dahilinde olmadan tanımadıkları bir şahsın duruşmasına götürülmesine ve gövde gösterisine alet edilmesine tepkiler sendikalarımıza, basına ve yetkililere yansımıştır.

 

Bildiğiniz gibi, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, olayın doğru olduğunu, öğretmen ve iki müdür yardımcısının açığa alındığını,  soruşturmasını yürüttüğünü kamuoyuna açıklamıştır.

Her şeyden önce belirtmek isteriz ki, öğrencinin yeri okulu, sınıflarıdır, adliye korodirları değildir.

 

Valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü ve ailelerin, izni ve bilgisi olmadan hiçbir öğrenci okuldan  ayrılamaz ve başka bir etkinliğe götürülemez; yasal olarak suçtur. Resmi etkinliklerde bile onay alınmak zorundadır. Buna cesaret edenler, bizleri hayret, korku ve şaşkın içinde bırakmışlardır.

 

Çocuklar, öğrencilerimiz ciddi bir güvenlik ve yaşamsal riske atılmışlardır. Olası bir kaza, tartışma, gerginlik, mahkeme çevresindeki oluşabilecek gerilimlerden kaynaklı çocuk ve öğrencilerimiz ciddi mağduriyetlerle karşı karşıya kalabilirlerdi.

Bu öğrenciler özgür iradeleri dışında, olmaması gereken ortam ve koşullara maruz bırakılmışlardır.

 

Eğitim ve öğretim hakları gasp edilmiştir; hayatları tehlikeye sokulmuştur.

Çoğu reşit olmayan öğrencilerin iradeleri yok sayılmıştır; çocuk olarak hakları ihlal edilmiştir.

Öğrencilerin bu tür olaylarda kullanılması, öğrenciler üzerinde ciddi pedagojik ve psikolojik tahribatlar yaratacak,  kişiliklerinin şekillenmesinde olumsuz etkileyecektir.

Bu durumda, okullarımızda öğrencilere güvenli bir ortam sağlanmadığı algısı ve düşüncesi oluşacaktır; bu da ciddi bir tehlike ve kaygıdır.

 

Okullarda öğrencilerimizin bu şekilde yönlendirilmesi, taraflaştırılması, cepheleştirilmesi, kutuplaştırılması ciddi bir sorundur ve tehlikedir.

 Okullardaki bu tür oluşumlar, hem okulların hem de toplumsal yaşamda sorunları büyütecektir, birlik, dayanışma, hoşgörü, empati, saygı, işbirliği, demokratik, eşitlikçi ortama ve kişisel hakların gaspına neden olacaktır.

Okullar,  çocukların ayrıştırılacağı, cepheleştirileceği, taraftarlaştırılıp kutup haline getirileceği  yerler değildir. Çocukların, öğrencilerin, toplumun ve geleceğimizin güvende olması, sağlıklı olması, güçlü birlikteliklerin yakalanması, eğitimde verimin ve kalitenin tutturulabilmesi için okullar özgür bırakılmalı;  vakıf, dernek, tarikat, kişisel keyfiyet ve eğitim dışındaki kuruluşların okullardan uzak tutulması zorunludur.” www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.