Eğitim-Sen Kadın Meclisi: Bedenimize ve kimliğimize müdahale edemezsiniz!

Eğitim-Sen Kadın Meclisi: Bedenimize ve kimliğimize müdahale edemezsiniz!
Eğitim-Sen Mersin Şubesi Kadın Sekreteri Nermin Karasu: Bedenimiz bizimdir, cinsiyetçi eğitim politikalarınızı kabul etmiyoruz! diyerek, “Makbul kadın olmayacağız, kıyafetinize sığmayacağız. Bedenimiz bizimdir.

MERSİN- BEKİR ŞAHİN: Eğitim-Sen Mersin Şubesi Kadın Sekreteri Nermin Karasu, Eğitim-Sen Kadın Meclisi adına yaptığı açıklamada, hükümetin kadınları ve toplumu cinsiyetçi ve gerici politikalarla yeniden şekillendirme çabalarına karşı tepki gösterdi. Karasu, "Bedenimiz Bizimdir! Cinsiyetçi Eğitim Politikalarınızı Kabul Etmiyoruz!" diyerek, kadınların bedenlerine ve kimliklerine yönelik her türlü müdahalenin karşısında olduklarını ifade etti.

KADIN EĞİTİM EMEKÇİLERİ ‘CİNSİYETÇİ EĞİTİM POLİTİKALARINA SON’ DEDİ

Açıklamasında, hükümetin eğitim politikalarının kadınları baskı altına aldığını belirten Eğitim Sen’li Karasu, özellikle son dönemde Eğitim-Sen’e bağlı kadın eğitim emekçilerine yönelik uygulanan "kılık kıyafet" dayatmalarını eleştirdi. AKP Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan’ın yönetiminde olan ve iktidara yakın bir vakıf tarafından, "Etkili Öğretmenlik için Dış Görünüm ve Giyim Kodları" adı altında, kadın öğretmenlere yönelik bir eğitim programının gündeme getirildiğine dikkat çekerek, bu tür müdahalelerin kadınların yaşam biçimlerine yönelik cinsiyetçi bir yaklaşımı yansıttığını açıkladı. www.yenicizgihaber.com

"KIYAFETE DOKUNMA, KODLARIMLA OYNAMA!"

Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Nermin Karasu, hükümetin eğitim sistemini, kendi ideolojik bakış açısına uygun nesiller yetiştirmek amacıyla yeniden şekillendirdiğini ve bunun bir sonucu olarak cinsiyetçi müfredat ile laik eğitimi tehdit ettiğini belirtti. Kadın eğitim emekçilerine yönelik kıyafet dayatmalarının, kadınların haklarına ve kimliklerine yönelik bir saldırı olduğunu ifade etti.

"İktidar, kadınların nasıl yaşayacaklarına, ne giyeceklerine, sokakta nasıl dolaşacaklarına ve sosyal medya kullanımına kadar her şeylerine müdahale etmeye çalışıyor. Kadınların yaşam biçimlerine yönelik bu cinsiyetçi ve gerici politikaları kabul etmiyoruz!" diyen Karasu, kadınların bu politikaların hedefi olmadığını ve "makbul kadın" tanımına sığmayacaklarını dile getirdi.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET VE ERİL ZİHNİYETİN ETKİLERİ

Açıklamasında, cinsiyetçi eğitim politikalarının toplumsal cinsiyet eşitsizliklerini derinleştirdiğine dikkat çeken Nermin Karasu, iktidarın kadınların bedenlerine yönelik müdahalelerinin, erkek şiddetinin ve cinsiyet ayrımcılığının pekişmesine yol açtığını belirtti. Karasu, hükümetin bu politikalarını vakıf, cemaat ve tarikatlarla yaptığı protokollerle daha da güçlendirdiğini söyledi.

Kadınların karşı karşıya kaldığı şiddet, taciz ve mobbing gibi sorunlara da dikkat çeken Karasu, “Kadın eğitim emekçilerinin bedenlerine, haklarına ve yaşamlarına yönelik bu saldırılara karşı duracağız. Kadınlar örgütlü mücadelesiyle bu saldırılara karşı koymaya devam edecek!” şeklinde konuştu. www.yenicizgihaber.com

"KADİNLAR ARTIK SUSMAYACAK!"

Kadınların, kendilerine dayatılan yaşam biçimlerine karşı örgütlü bir şekilde mücadeleyi sürdüreceğini belirten Eğitim-Sen Mersin Şubesi Kadın Sekreteri Nermin Karasu, bu mücadelenin her geçen gün büyüyeceğini söyledi. "Kadınlar artık susmayacak, durmayacak ve korkmayacak!" diyen Karasu, kadın dayanışmasının ve örgütlü mücadelenin gücüne dikkat çekti.

Eğitim-Sen’li kadınlar olarak, her türlü saldırıya karşı sokaklarda, meydanlarda ve iş yerlerinde mücadeleyi büyütmeye devam edeceklerini vurgulayan Karasu, "Emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz biziz!" diyerek, kadınların haklarını savunma kararlılıklarını yineledi.

"EŞİT VE ÖZGÜR BİR YAŞAM İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Kadınların haklarına yönelik saldırılara karşı her zaman direniş gösterileceğinin altını çizen Karasu, eşit ve özgür bir yaşam için örgütlü mücadelenin önemini bir kez daha vurguladı. "Cinsiyetçi, gerici, tekçi ve militarist politikalara karşı kadın dayanışmasından aldığımız güçle haklarımızı savunmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. YENİ ÇİZGİ HABER www.yenicizgihaber.com

NOT:

Yeni Çizgi Gazetemiz 'in kıymetli takipçileri ve okuyucularımız gazetemizin facebook sayfası spam nedeniyle bir süredir kapalı.

Bu nedenle Yeni Çizgi Haber için yeni ek sayfa açmak zorunda kaldık.

Siz kıymetli okuyucularımızın bizi, yeni açtığımız şu hesaptan takip etmenizi rica ederiz.

https://www.facebook.com/profile.php?id=61564912765480

Ayrıca diğer sosyal medya hesaplarımız da aşağıda yazılı, takip eder, gelen reklamlara tıklayıp çıkarsanız seviniriz

Twitter

https://x.com/yenicizgigazete

https://www.instagram.com/yenicizgigazete/

https://www.facebook.com/profile.php?id=61564912765480

https://www.facebook.com/yenicizgihaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.