DİSK, Özak Tekstil işçilerine sahip çıktı

DİSK, Özak Tekstil işçilerine sahip çıktı
DİSK, Özak Tekstil işçilerine sahip çıktı

Ş.URFA - DİSK Tekstil İşçileri Sendikası, Özak Tekstil Fabrikası işçileri ile örgütlenme sürecine dair toplantı düzenledi. Toplantıda konuşan DİSK Tekstil İşçileri Sendikası Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen, dünyayı değiştirebilecek en büyük gücün işçi sınıfı olduğunu vurguladı. Öztak Tekstil İşçileri DİSK’in kendilerine sahip çıkmasından mutlu oldu.

Urfa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve Öz İplik-İş Sendikası’ndan istifa eden Özak Global Holding’e ait Özak Tekstil Fabrikası işçileri, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Tekstil İşçileri Sendikası’nda örgütlenme sürecine dair Urfa Barosu Tahir Elçi Konferans Salonu’nda toplantı düzenledi. Toplantıya DİSK Tekstil İşçileri Sendikası Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen, Eğitim Sen Urfa Şubesi Başkanı Mahmut Binici, SES Urfa Şubesi Kadın Sekreteri Selma Ateş’in yanı sıra yüzlerce işçi katıldı.

Geçtiğimiz gün DİSK’e geçtiği için işten atılarak çalışma arkadaşlarının iş boykotuna gitmesi üzerine tekrardan işe alınan Yusuf Çalı, Öz İplik-İş Sendikası’nın yaptığı Toplu İş Sözleşmesi’nde işçinin yararına dair tek bir şeyin olmadığını söyledi. Çalı, “Bizi patrona peşkeş çekiyorlar. Aynı sendika İstanbul’da farklı sözleşme imzalarken, Urfa’da başka sözleşme imzalıyor. Zaten İstanbul’da imzaladıkları sözleşmede yine hiçbir şeydir. Bunun üzerine yeni arayışlara girdik. Öz İplik’i biz getirdik, biz göndereceğiz. DİSK’le ilk görüşmemizde 5 kişi görüşmüştük ancak bugün 450 civarında üyemiz var. Biz bu süreçte sendikacılığın nasıl yapılıp, nasıl yapılmayacağını öğrendik. Sendikacılığın nasıl yapılmadığını Öz İplik, nasıl yapılacağını ise DİSK bize öğretti. Üretim yaptığımız yerde birlik olduğumuz zaman, neler olabileceğini benim işten atılmam üzerine gösterdiğiniz o duruşla gördük. Beni DİSK’e üye olmamdan dolayı işten çıkaracaklardı ama istedikleri evrakı imzalamadım. O gösterdiğiniz tepki sayesinde geri adım attılar” dedi.

Daha sonra söz alan işçiler, yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Ardından DİSK Tekstil İşçileri Sendikası Genel Başkanı Kazım Doğan’ın mesajı okundu.

TÜRKMEN; SENDİKA SİZ SİZSİNİZ BİZLERDE SİZİNLEYİZ

DİSK Tekstil İşçileri Sendikası Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen, dünyayı değiştirebilecek en büyük gücün işçi sınıfı olduğunu vurgulayarak, “Biz bugüne kadar insan yerine koymayanlara bizi dinlemeyi öğreteceğiz. Sizin bu kararlı duruşunuz öğretecek. Üretilen zenginlikleri iş paylaşmaya gelince ne yazık ki büyük payı küçücük bir azınlık alıyor. Aslında o kadar çoğuz, kalabalığız ki ama bu gücün farkında değiliz. Bizim emeğimizi de bu yüzden hor görüyorlar. Çünkü birlik değiliz. Buna son vermenin tek yolu da birlik olmaktan geçiyor. DİSK geldiğinde ‘Size şunu, bunu vereceğiz’ demiyorum. Çünkü her şeyi almak bizim elimizde. Her şey sizin örgütlü duruşunuza bağlıdır. Sendika sizsiniz. Hani fabrika müdürü ‘Ben DİSK’i fabrikaya sokmam’ demiş ya, biz o fabrikaya çoktan girdik. Bugün 400’ün üzerinde üyemiz var. Ve her üyemiz DİSK’in kendisidir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.