DİSK Gaziantep Büyükşehir ve GASKİ’de TİS imzaladı sırada Şehitkamil var

DİSK Gaziantep Büyükşehir ve GASKİ’de TİS imzaladı sırada Şehitkamil var
DİSK Gaziantep Büyükşehir ve GASKİ’de TİS imzaladı sırada Şehitkamil var

 

 

GAZİANTEP- BEKİRŞAHİN; DİSK Genel İŞ Sendikası Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile GASKİ Genel Müdürlüğünde çalışan toplam 240 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzaladı. Yapılan anlaşmayla işçi ücretlerinde net yüzde 16 zam yapılırken sosyal haklarla birlikte zammın yüzde 18 civarında olduğu açıklandı. Bu zamma göre Büyükşehir ve GASKİ’de bir işçi ortalama 5100 tl net maaş alacak. Sendika ise yüzde 30 zam talep etmişti.

 

DİSK Bölge Temsilcisi Ali Güdücü ve Genel İş Şube Başkanı Süleyman Göçmen ve belediye başkanı Fatma Şahin ve daire müdürlerinin katılımı ile gerçekleşen TİS görüşmesi tarafların anlaşmasıyla sona erdi. Büyükşehir’de 90 maddeyi kapsayan TİS görüşmesi iki hafta gibi çok kısa zamanda anlaşmayla sonuçlandı.

 

Büyükşehir’de 70 işçiyi kapsayan ve üç yıl süreli yapılan TİS’e göre, daha önce 4200 tl civarında maaş alan bir işçi bu anlaşmayla2 çocuklu bir işçi yıpranmayla birlikte net 5100 TL maaş alacak. İşçi maaşlarında 2. ve 3. yıl artışları TÜFE+1 zam olarak gerçekleşecek

 

Genel İş Sendikası Şube Başkanı Süleyman Göçmen, yaptıkları yeni TİS’de işçilerin çocuk, yemek ve yakacak parası gibi sosyal haklarında da önemli kazanımlar sağlandığını işçiler için hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Gönümüz koşullarına göre yüzde 30 civarında net ücret artışı talebi ile masaya oturduklarını söyleyen başkan Göçmen, ancak belediyenin imkanları, yaşanan pandemi süreci gibi bazı etkenlerde dikkate alınarak önerilen artışı, işçilerle de görüşüp onlarında onayını alarak işçiyi de mağdur etmemek için sözleşmeyi kabul ederek imzaladıklarını açıkladı.

Başkan Süleyman Göçmen yaptıkları sözleşme her ne kadar beklentilerine yanıt vermese de Türkiye koşulları dikkate alındığın da daha fazla ısrarcı olamadıklarını kaydetti

 

GASKİ DE TİS GÖRÜŞMELERİN 1,5 AY SÜRDÜ

Bu arada Gaziantep Büyükşehir Belediyesi GASKİ Genel Müdürlüğü’nde 170 kadrolu  işçiyi kapsayan 91 maddelik TİS görüşmeleri de 1.5 ay sonra tarafların anlaşması ile sona erdi. DİSK Bölge Temsilcisi Ali Güdücü, Genel-İş Sendikası Şube Başkanı Süleyman Göçmen ve sendika yönetimi ile GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler arasında yapılan TİS görüşmeleri tarafların anlaşması ile sona erdi.

Büyükşehir’deki artışın aynısının kabul edildiği GASKİ işçileri de Büyükşehir işçilerinin elde ettiği ücret ve hakların aynısına sahip olacak.

 

ŞEHİTKÂMİL’DE TİS GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR

Öte yanda Şehitkamil Belediyesi’nde TİS görüşmelerinin devam ettiğini hatırlatan Göçmen, burada ii madde kaldığını buradaki görüşmelerinde anlaşmayla sonuçlanacağını ümit ettiklerini böylece işçilerin daha fazla mağdur olmadan maaşlarını zamlı olarak kavuşabileceklerini kaydetti.

 

ŞAHİNBEY MAHKEMELİK 

Şahinbey Belediyesi Katılım AŞ:’de ise 20 yıldır yetkili olan Genel-İş Sendikası’nın Aralık ayında yapacağı TİS öncesi yetkisine itiraz edilmesinden sonar yaşanana mahkeme süreci nedeniyle işçilerin 6 aydır maaşlarını zamsız olarak, aldığı perişan edildikleri kaydedildi.

 

HİZMET İŞ; SORUMLU GENEL İŞ

Öte yandan Şahinbey’de yaşanan TİS krizinin sorumlusunun Genel İş Sendikası olduğunu ileri süren Hizmet İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Hoşaf, “Katılım A.Ş.’de çoğunluk bizim, Genel İş’in orda çoğunluğu yok. Genel İş itiraz ettiği için süreç bu kadar uzadı. Biz şirkete yığma üye yapmadık, çalışanlar o şirketin işçisi, doğru söylemiyorlar. İşçiler mağdur olmasın diye öne sürdükleri makul bir teklifleri olmadı” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.