Hava Durumu

BİRTEK-SEN: Okullarda bir öğün ücretsiz ve sağlıklı yemek verilsin!

BİRTEK-SEN: Okullarda bir öğün ücretsiz ve sağlıklı yemek verilsin!

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2022 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2024 10:35
Kaynak: Haber Merkezi
Haberyazilimi.com
BİRTEK-SEN: Okullarda bir öğün ücretsiz ve sağlıklı yemek verilsin!

 

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN: BİRTEK-SEN Genel Sekreteri Mikail Kılıçalp ekonomik krizin derinleştiği, işçi ve emekçilerin ekmeğinin küçüldüğünü belirterek, işsizlik, açlık, yoksulluğun had safhada olduğuna dikkat çekti. BİRTEK SEN Genel Sekreteri Kılıçalp, “Sadece Antep’te son 3 ayda 20 binden fazla işçi işten çıkarıldı. Çalışmaya devam eden işçiler ise açlık sınırının da altında ücretlerle çalışmaya mahkûm ediliyor. Yani işsizlik, açlık, yoksulluk derinleşiyor. Eğitim-öğretim döneminin başlaması işçi ve emekçiler açısından yeni sorunları da beraberinde getirdi” diye ifade etti.

 

BİRTEK-SEN Genel Sekreteri Mikail Kılıçalp, yaşanan ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek, yeni eğitim-öğretim döneminin başlaması işçi ve emekçiler üzerine yeni yükler getirdiğini belirterek, kırtasiye ve giyim masrafları, okullarda fotokopi, spor, temizlik, güvenlik adı altında velilerden paralar toplandığına dikkat çekti.

 

Konuyla ilgili olarak ‘Okullarda bir öğün ücretsiz yemek verilsin’ talebiyle Cengiz Topel’de Hatice Karslıgil İlkokulu önünde basın açıklaması yaptı. BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen ve sendika üyelerinin katıldığı açıklamada konuşan Mikail Kılıçalp, Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği’nin başlatmış olduğu Okulda 1 Öğün Ücretsiz, Sağlıklı Yemek hakkı kampanyası Türkiye genelinde emekçilerin talebi haline geldiğini belirterek, “Antep’ten bugün bizler de bu kampanyayı sahipleniyor ve bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini dile getiriyoruz. Hükümet, Millî Eğitim Bakanlığı, yerel yönetimler bu talebe kulak tıkamaktan vazgeçin” diye çağrı yaptı.

 

Artan masraflar, çocukların beslenmesinden kısmak zorunda bıraktığını kaydeden BİRTEK-SEN Genel Sekreteri Mikail Kılıçalp, “Gıda ürünlerine yapılan zamlar, kantin fiyatlarındaki artışlar yüzünden çocuklarımız okulda ya yarı aç ya da aç bir şekilde eğitim görmek zorunda kalıyor. www.yenicizgihaber.com

 

Ekmek ve Gül Dergisi’nin açıkladığı verilere göre geçtiğimiz yıl her dört çocuktan biri okula aç gitti. Ve bu durum bu sene daha da katmerlenerek sürüyor.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü 6-12 yaş grubunda yer alan okul çağı çocuklarının sağlıklı ve dengeli beslenmesine ilişkin raporu da sağlıklı ve dengeli beslenmenin çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimindeki önemine vurgu yapıyor. Bu yaş grubundaki bir çocuğun dengeli ve sağlıklı beslenebilmesi için günlük 3 ana öğün ve 2 ara öğünden oluşan çeşitlendirilmiş menülerin maliyeti ortalama 1540 TL olarak açıklandı. Artık inandırıcılığını tamamen kaybetmiş olan TÜİK’e göre bile yıllık gıda enflasyonunun yüzde 90,25’e ulaşması karşısında 5500 TL asgari ücretle geçim sağlamaya çalışan milyonlarca işçi bu maliyeti nasıl karşılayacak? Bakanlık ve hükümet işte bu sorunun yanıtını vermiyor.

 

Çocuklarımızın beslenme sorununu çözmek için kaynak var! Ancak hükümet, öğrencilerin nitelikli eğitim almasının temel koşullarından olan beslenme sorununu çözmek yerine patronların milyarlarca liralık vergi borçlarını siliyor; yandaş şirketlere kaynak aktarıyor; milli eğitim bakanlığına ayrılması gereken ödenekleri özel okullara, tarikatlara, cemaatlere hibe ediyor” şeklinde konuştu. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.