Birleşik Kamu-İş Temsilcisi Ali Arpat; Eğitim emekçilerinin yaşamı tehlikede, acil aşı yapılmalı

Birleşik Kamu-İş Temsilcisi Ali Arpat; Eğitim emekçilerinin yaşamı tehlikede, acil aşı yapılmalı
Birleşik Kamu-İş Temsilcisi Ali Arpat; Eğitim emekçilerinin yaşamı tehlikede, acil aşı yapılmalı

 

 

GAZİANTEP- AYSEL ŞAHİN; Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Eğitim İş Şube Başkanı Ali Arpat, Pandemi nedeniyle birçok öğretmen,  öğrenci ve vatandaşın sağlık sorunları yaşadıkları belirterek, çoğu zamanda vakaların ölümle sonuçlandığını belirterek, “Vakalar her geçen gün artmakta, acilen öğretmenlerin tamamı aşılanana kadar eğitime ara verilmelidir” dedi.

 

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Eğitim İş Şube Başkanı Ali Arpat, ülkemiz ve dünya pandemiyle mücadele ederken iktidar, eğitim emekçileri aşılanmadan yüz yüze eğitimi başlatarak eğitim emekçilerinin canının hiçe saydığına dikkat çekti.  

 

Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının yüz yüze eğitime geçilmeden önce ‘Öğretmenler aşılanacak, listeler hazırlandı, e-nabızdan randevu alabilirler’ açıklamalarının gereği yapılmadığını hatırlatan Arpat açıklamasına şöyle devam etti:

 

“Yüz yüze eğitim başlamasına rağmen köy okullarında görev yapan öğretmenler dışında aşı olabilen doğru düzgün öğretmen yoktur.  Okullarda 25-30 kişilik gruplarla ders yapılmak zorunda kalındığından öğretmenler, öğrenciler ve velilerin hastalanmasının önü açılmıştır. İlk ve ortaokul düzeyinde öğrencilerin temizlik koşullarına ve birbirleriyle etkileşimini kontrol etmesi mümkün değildir.

 

Milli Eğitim Bakanlığı riskin çok yüksek olduğu eğitim kurumlarında öğrenciler, veliler ve toplumun sağlığını tehlikeye atmıştır.

Yüz yüze eğitim ile ilgili kararların açıklanmasından önce Milli Eğitim Bakanı kameralar önünde açıkçası şov yapmıştır.

 

Pandemi nedeniyle birçok öğretmenimizin,  öğrencimizin ve vatandaşımızın sağlık sorunları yaşadıkları hatta vefatla sonuçlanan süreçlerin yaşandığı bilinmektedir.

 

Ülkenin her yerinde olduğu gibi okullarda da vakalar her geçen gün artmakta, acilen öğretmenlerin tamamı aşılanana kadar eğitime ara verilmelidir.

Gerekli tedbirlerin alınması, salgının yaygınlığı ve seyri göz önüne bulundurularak yüz yüze eğitim başlanacağı koşullar yeniden düzenlenmelidir.

 

Öğrencilerimize, velilerimize ve tüm halkımıza karşı duyduğumuz sorumluluk bilinciyle yüz yüze eğitimin sağlıklı ve güven içinde yürütülebilmesi için aşının bir an önce başlaması gereklidir.

 

Sağlık ve eğitim başta olmak üzere yaşamın her alanında sorunlar büyümektedir. Ülkemizde her geçen gün salgın, yoksulluk, eşitsizlik artmaktadır.  Milyonlarca çocuk eğitimden kopmaktadır.

 

AKP iktidarı salgını yönetmesi için bilim insanlarının ve demokratik kitle örgütlerinin uyarılarını dinlemelidir.

 

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak Eğitim-İş Sendikamızın “Covid 19 Dilekçe Verme Eylem Kararını” destekliyoruz; Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığına çağrı yapıyoruz; eğitim emekçilerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin yaşam hakkının korunması için derhal aşılama yapılmalıdır. “ www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.