Aile Hekimliği Ceza Yönetmeliği HEMEN İPTAL edilsin

Aile Hekimliği Ceza Yönetmeliği HEMEN İPTAL edilsin
Aile Hekimliği Ceza Yönetmeliği HEMEN İPTAL edilsin

 

GAZİANTEP- YENİ ÇİZGİ;  Gaziantep Sağlık Meclisi, Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinde, “izinsiz demeç” vermesine ceza kesilmesine karar verilmesini protesto etmek ve yönetmeliğin iptal edilmesi için basın açıklaması yapıyor.

Gaziantep Tabip Odası Hizmet Binası’nda yarın saat 12.30 gerçekleştirilecek toplantıya sağlık çalışanları ve demokratik kitle örgütlerinin davetli olduğu bildirildi. Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı ve 1 Temmuz’da yürürlüğe giren Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne karşı aile hekimleri 16 Ağustos’ta iş bırakarak tepki göstermişti.

 

"ÇALIŞANLAR ZAPTURAT ALTINA ALINIYOR"

Öte yanda TTB açıklamasında tepkisini şöyle dile getirmişti;

Performansa bağlı güvencesiz çalışan ASM sağlık çalışanlarına aşı, bebek ve gebe izlemlerinde olduğu gibi negatif performanslarına kronik hasta yönetimi ek görev ve sorumluluğunu da yükleyerek baskı altında emek gaspı katmerleştiriliyor.

İhtar Ceza Cetveli'nin yeni 40. maddesine göre; ASM'lere başvuranların gerçek dışı beyanlarıyla tehdit gibi muğlak suçlamalarda bulunması, bu durumun üç kez olması durumunda sözleşme fesihlerinin gerçekleşmesi, mesleki bağımsızlığı, kişisel hakların ihlali, tehdit altında çalışmayı beraberinde getirecektir.

  1. Ek Ceza Maddesi, Görev yerinde kişilere basit tıbbi müdahale ile giderilebilir fiili eylemde bulunmak veya tehdit etmek 50 ceza puanı..." www.enicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.