Adıyaman'da 1 Mayıs kutlandı: Emeğin sömürülmediği bir ülke istiyoruz

Adıyaman'da 1 Mayıs kutlandı: Emeğin sömürülmediği bir ülke istiyoruz
Adıyaman'da 1 Mayıs kutlandı: Emeğin sömürülmediği bir ülke istiyoruz

 

 

ADIYAMAN-YENİ ÇİZGİ; Pandemi kısıtlaması nedeniyle erkene alınan 1 Mayıs Emek, Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü Adıyaman’da da coşkuyla kutlandı. KESK Adıyaman Dönem Sözcüsü Yusuf Demirci, emeğin sömürülmediği bir ülke istediklerini ifade etti.

 

 

Adıyaman’da 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı için, Demokrasi Platformu tarafından Demokrasi Parkı’nda basın açıklaması yapıldı. Kurumlar adına ortak açıklamayı

KESK Adıyaman Dönem Sözcüsü Yusuf Demirci yaptı. Demirci, emeğin sömürülmediği bir ülke istediklerini belirterek, kapitalist barbarlığın yarattığı yıkımın faturasını milyonlarca insanın canlarıyla ödediğine dikkat çekti.

 

Pandemi koşullarında bile sömürü çarklarını milyonlarca işçinin, emekçinin canıyla, kanıyla döndürmeye çalıştığını ifade eden Demirci, “Adaletin, demokrasinin, barışın, sendikal hakların yok sayıldığı, emeğin hak arama yollarının kapatıldığı bir ülkede emekleriyle, alın teriyle insanca çalışma, insanca yaşama mücadelesi veren işçiler emekçiler kapitalist sömürünün baskısı altında yaşam kavgası veriyor” dedi.

 

Emeğin sömürülmediği, herkesin güvenceli ve insanca çalıştığı bir işinin olduğu, ekonomik krizlerin, salgınların faturasının emekçilere yıkılmadığı bir yaşam talep ettiklerini söyleyen Demirci, “Eşit yurttaşlığın, barış ve kardeşliğin hakim olduğu, sendikal hak ve özgürlüklerin, hak arama yollarının önünün açıldığı, grevlerin yasaklanmadığı, düşünmenin, düşünceyi ifade etmenin, itiraz etmenin cezalandırılmadığı, emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, laikliğin ve bilimselliğin hâkim olduğu bir ülke istiyoruz. Bunun kavgası için birlikte mücadele diyoruz” şeklinde konuştu. www.yenicizgihabercom YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.