Prof. Dr. Mahmut Doğru uyardı: Ev tozuna alerjisi olan çocuğunuzu nemli ve tozlu ortamlardan uzak tutun
BEKİR ŞAHİN
Çocuk Alerji Ve İmmünoloji Uzmanı Prof. Dr. Mahmut Doğru İstanbul gibi önemli bölgelerde alerji hastalıkların çok sıkça görüldüğüne dikkat çekerken, böyle yerlerde özellikle ev tozu akar alerjisine karşı alınacak önlemlere dikkat çekti.
Artan alerji vakalarına karşı tedavi yöntemleri ve dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili Yeni Çizgi Haber'den gazeteci Bekir Şahin’e açıklama yapan Çocuk Alerji Ve İmmünoloji Uzmanı Prof. Dr. Mahmut Doğru Alerji tedavisinde, hastanın şikayetleri ve ataklarının sıklığına göre düzenleme yapılması gerektiğini ifade etti.
Küresel ısınmanın bu durumu artırdığını, hava kirliliği, doğal olmayan/katkı maddeli gıdalar ve iklim değişikliği gibi temel nedenlerin de etken olduğuna vurgu yapan Prof Dr. Doğru, “Alerji hastalarında, özellikle astımlı çocuklarda hastalık şiddetine göre tedavi veriliyor. Mümkün olduğunca en az ilaç ile tedavi etmeye çalışıyoruz. İlk önce koruyucu tedaviden başlıyoruz, daha sonra aşama aşama hastaya uygun olan ek koruyucular da dahil bir tedavi süreci başlatıyoruz. Hastanında bu süreci aksatmadan tedavisine devam etmesi gerekiyor. Böylece hasta daha kısa sürede, daha sağlıklı şekilde atlatabilir” dedi. www.yenicizgihaber.com
Çocuk Alerji Ve İmmünoloji Uzmanı Prof. Dr. Mahmut Doğru, ev tozu akarlarına karşı alınması gereken önlemlerle ilgili şunları söyledi:
-Ev tozu akarlar nemli ortamda kolayca ürerler. Evinizin ve çocuğunuzun odası güneş görmeli, rutubetsiz ve aydınlık olmalıdır. Evler sık sık havalandırılmalıdır.
-Evdeki nem oranı %50’ın altında olmalıdır. (ideali %30-50 olması)
-Evin temizliği haftada bir olmalı, çocuk temizlik sırasında odada olmamalı ve yanında elektrik süpürgesi çalıştırılmamalıdır. HEPA filtreli süpürgeler tercih edilebilir.
-Odada toz tutacak fazla eşya olmamalı eşyalar ve eviniz allerji dostu olmalı (Kumaş döşeli eşyalar yerine deri, suni deri, ahşap ve plastikten yapılmış olanlar tercih edilebilir).
-Çocuğunuzun yattığı odada halı bulunmamalıdır. İnce bir kilim kullanılabilir.
-Yün, kuş tüyü, silikon ile doldurulmuş minder, yatak, yastık ve yorgan kullanılmamalıdır. Kalın perde yerine ince tül ve stor perde kullanılabilir
-Odada pamuklu eşya kullanmayı tercih edin, nevresim kılıflarını sık dokunmuş olanları,çift kat geçirilip kullanılabilir. Alerjen geçirmeyen kılıflar da kullanılabilir.
-Çarşaf takımlarını 1-2 haftada bir en az 55 C'de yıkanmalı. Tüylü oyuncaklar alınmamalı veya ortamdan uzaklaştırılmalıdır.” www.yenicizgihaber.com
NOT:
Yeni Çizgi Gazetemiz 'in kıymetli takipçileri ve okuyucularımız gazetemizin facebook sayfası spam nedeniyle bir süredir kapalı.
Bu nedenle Yeni Çizgi Haber için yeni ek sayfa açmak zorunda kaldık.
Siz kıymetli okuyucularımızın bizi, yeni açtığımız şu hesaptan takip etmenizi rica ederiz.
https://www.facebook.com/profile.php?id=61564912765480
Ayrıca diğer sosyal medya hesaplarımız da aşağıda yazılı, takip eder, gelen reklamlara tıklayıp çıkarsanız bizede kuruş kuruş destek vermiş olursunuz teşekkürler.
https://www.instagram.com/yenicizgigazete/
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.