Obezite hastası yatalak kadının tedavi ve ambulans çilesi bitmiyor

Obezite hastası yatalak kadının tedavi ve ambulans çilesi bitmiyor
Obezite, Astım, KOHA, kalp yetmezliği, hipertansiyon hastası Fatma Selli, Aşırı kilodan dolayı 11 yıldan buyana eve hapsolduğunu, yürüyemediğini, son bir yıldır da yatalak olduğunu belirtirken, tedavi için Sağlık Bakanlığından yardım istiyor.

Obezite hastası yaşlı kadını sağlık ve tedavi çilesi isyan ettiriyor

BEKİR ŞAHİN

Gaziantep’te 170 kilolu ağırlığında Obezite Hastası aynı zamanda yüzde 82 engelli raporlu Fatma Selli (70) evinde çaresizlik içerisinde, sağlığı her geçen gün kötüleştiği, yetkililere sesini duyurmadığından yakınıyor. Tedavi ve ambulans sorunu yaşayan Selli, yetkililerden yardım bekliyor.

Obezite hastası kadın uzanacak yardım elini bekliyor

Obeziliğin yanı sıra Astım, KOHA, kalp yetmezliği, hipertansiyon hastası da olan Fatma Selli, Aşırı kilodan dolayı 11 yıldan buyana eve hapsolduğunu, yürüyemediğini, son bir yıldır da yatalak olduğunu belirtirken, tedavi için Sağlık Bakanlığından ve büyükşehir belediye başkanı Fatma Şahin’den acil yardım istedi.

fatma-selli-obez-hastasi-2.jpeg

Şahinbey ilçesinde kızlarına ait evde ikamet eden Fatma Selli, yaşadığı sorunlarını gazeteci Bekir Şahin’e anlatırken çaresizliğine ve mağduriyetlerine vurgu yaptı. Hasta kadın Selli, Yeşil Kartlı aynı zamanda 2018 yılından buyana 4 bin lira engelli, 7600 tl yaşlı bakımı aylığı alıyor. 70 Yaşında 170 kilo ağırlığında olan Fatma Selli, evli kızı Aynur Üveyik’in kendisine baktığını belirterek, aldığı paranın ihtiyaçlarını karşılamadığını, maddi durumları olmadığından tedavi içinde özel hastanelere gidemediğini, maaşlı bakıcı da tutamadıklarını söyledi.

Tedavi olmak istediğini, yürümek istediğini, kendi ihtiyaçlarını kendisinin karşılamak istediğini söyleyen Fatma Selli, “11 Yıldır evin içindeyim ve 3 aydır yatalak durumdayım, yürüyemiyorum, bir bardak soğuk su alıp içemiyorum. Hiçbir ihtiyacımı karşılayamıyorum. Bana getiren olursa ancak içebiliyorum, yiyebiliyorum. Evin içinde bunaldım. Dışarı çıkıp hava almak istiyorum. Ama durumum ortada. Ne olur bana yardım edin” dedi.

SÜREKLİ AMBULANS SORUNU YAŞIYOR

Antep’te üniversite hastanesi hariç devlet hastanelerinde Obez Bölümü olmadığını söyleyen Fatma Selli, “ Orası da zaten kaç kişi alıyor bilmiyorum sürekli dolu diyorlar. Yatarak tedavi olmak istiyorum çünkü benim diğer hastalıklarımda var sadece Obezite hastası değilim. Kimse ilgilenmiyor, tedavi olamıyorum görmezden geliyorlar. Sağlık hizmeti alamayacaksam o Yeşil Kartı bana niye verdiler. İlla bir yerlerde tanıdığınız mı olmalı, ya da paralı birisimi olmalısınız hizmet almak için. Fakirin sağlık hizmeti alma hakkı yok mu? Karnımda 13 kilo ur çıkarıldı, Astım, KOHA, kalp yetmezliği, tansiyon hastalığının yanı sıra birde engelliyim. Derdimin hangi birini anlatayım, dert çok derman yok. Geçtiğimiz ay evin içerisinde düştüm gözümden darbe aldım hastaneye gidemedim, çünkü saatlerce ambulans bekliyorum, götürseler geri getirmek istemiyorlar.”

BAKANLIĞA VE BELEDİYE BAŞKANLARINA ÇAĞRI YAPTI

Sağlık Bakanlığı ile Antep Büyükşehir ve Şahinbey Belediye Başkanına seslenen Obezite hastası Fatma Selli, “Sesimi duysun, bana yardım etsinler. Beni bu durumdan kurtarsınlar. Bakanlıktan tedavim için yardım istiyorum. Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahaoğlu’ndan özellikle rica ediyorum, yalvarıyorum, acil olarak bana bir tekerlekli sandalye ile birde giriş kat düzayak ev bulsunlar. İçeride bunaldım, yürümek istiyorum kendi ihtiyacımı kendim karşılamak ve dışarı çıkıp hava almak istiyorum” diye konuştu.

EV KOKMUYOR DİYE TEMİZLEMEYE GELMEDİLER

Evi temizlemek için büyükşehir belediye başkanı Fatma Şahin’in personel gönderdiğini ayda bir kez 3 ay geldiklerini ondan sonra gelmediklerinden yakınan hasta kadın Selli, “Fatma başkana bu konuyu iletecektim, evimi temizlemeye niye gelmediler diye, ama ulaşamıyorum. Ayrıca temizliğe gelen personelde benimle dalga geçti, senin evin kokmuyor diye. Bu sözler beni çok üzdü.” dedi.

fatma-selli-obez-hastasi-2-001.jpeg

HASTANE VE AMBULANS HİZMETİALMAKTAN ÇOK ZORLANIYORUZ

Fatma Selli’ye bakan kızı Aynur Üveyik, Annesinin iyi bir muayene olması ve tedavi süreci başlatılması gerektiğini söyleyen Aynur Üveyik, “Devlet hastanelerinde sürekli prosedürlerle karşılaşıyoruz. Çok acil olduğundan bin bir güçlükle saatlerce ambulans bekleyerek 10-12 kişi kaldırıp hastaneye götürebiliyoruz. Obezite hastaları için ambulans sıkıntısı var. Geçen ay evde düştü, gözünde darbe almıştı, Göz Polikliniğinde randevu aldık ama ambulans sorunu yüzünden götüremedik.

Örneğin dün Üniversite Hastanesi Acil Servisi’ne götürmek için 1 saat ambulans bekledik orda ilaç iyne vs işlemleri bittiğinde hastayı evinize götürün dediler ama ambulans verilmedi. Siz kendi imkanınız ile götüreceksiniz dediler. Sürekli bu sorunu yaşıyoruz. 12 kişinin kaldırıp indirdiği, ambulansla zar zor getirlen hastayı biz neyle, nasıl göstereceğiz. Yetkililere ulaşmaya çalıştık tam 5 saat hastanede ambulans bekledik. Bu yüzden mecbur kalmadıkça hastaneye gitmek istemiyoruz” dedi.

İLAÇ FARKI İÇİN 1000 TL ÖDÜYORLAR

Annesine yardım eden, altını temizleyen, her fırsatta onun yardımına koştuğunu söyleyen kızı Aynur Üveyik, “Annem iyi değil, hastalığı bir tane değil bunun yatarak tedavi olması gerek. Maddi imkânımız olmadığından özel olarak bir şey yapamıyoruz. İlaçları raporlu ve 3 ayda bir alıyoruz, ilaç fark içinde bir milyar ödüyoruz. Aldığı aylık zaten çok yetersiz bu nedenle maaşlı bir bakıcı tutamıyoruz, çünkü bakıcılık için aylık 20 bin liradan aşağı istemiyorlar, o parayı da biz veremeyiz” diye konuştu.

ANNEMİ NASIL KADERİNE TERK EDEYİM

Annesinin 1 yıldır yürüyemediği, 3 aydır da tamamen yatalak olduğu, altına yaptığını bu nedenle üzerini değiştirmek, altını temizlemek kolay olmadığını söyleyen Aynur Üveyik “Tek başımayım artık dayanamıyorum çok zor oluyor. Hem kendi evime, hem anneme bakmak, her şeyi ile ilgilenmek beni psikolojik olaraktan yorup, sıkıntıya sokuyor. Diğer kardeşlerim ilgilenmiyor. Tüm yük benim üzerimde. Anne olunca, seni doğuran kadın, nasıl kaderine terk edip, yalnız bırakabilirsin, atsan atamazsın ki anne bu. Ama artık dayanamıyorum, lütfen bize yardımcı olun. Bir umut, bir yardım eli uzanırsa annemde, bende bu çileden kurtulacağız” diyerek yaşadıkları zor durumu anlatmaya çalıştı. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.