Mersin Toroslar Belediyesi, personelini sağlık taramasından geçirdi

Mersin Toroslar Belediyesi, personelini sağlık taramasından geçirdi
Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü koordinesinde yürütülen sağlık kontrolünde personele, EKG, akciğer grafiği, kan, işitme ve solunum testi yapıldı.

MERSİN- BEKİR ŞAHİN- Mersin İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde belediye personeline yönelik teorik ve uygulamalı ilk yardım eğitimleri de devam ediyor.

Yunus Emre Kültür Merkezi, Park ve Bahçeler ile Makine İkmal Biriminde, kurum doktorunun da eşlik ettiği ve mobil sağlık aracının da yer aldığı taramada personelin genel muayeneleri gerçekleştirildi.

İş sağlığı ve güvenliği kapsamında yapılan sağlık taramasından çıkacak veriler ise personelin sicil dosyalarına işlenecek. www.yenicizgihaber.com

"Periyodik Olarak Devam Edecek"

Çalışanları iş kazalarından ve meslek hastalıklarından korumayı amaçlayan sağlık taramasına periyodik olarak devam edileceği belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Özalp Önal ise iş yerlerinde sağlık taramasının yapılmasının yasal bir zorunluluk olduğuna dikkat çekerek, "Bu sebeple Toroslar Belediyemizde sağlık taraması periyodik olarak devam edecektir. Bu çalışma, yasal bir zorunluluk olmasından ziyade çalışanlarımızın sağlığına ve sosyal aktivitelerine gösterdiğimiz duyarlılığın da bir sonucudur. Belediye çalışanlarımızdan 670 kişiye sağlık taraması beşli test olarak yapıldı. Ayrıca 100 çalışanımıza ilk yardım eğitimi de veriliyor. Personelimizin ilk yardım konusundaki hassasiyetlerini yakından takip etmekteyiz" diye konuştu. www.yenicizgihbaer.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.