Işık ve Umudun Öyküsü: Prof. Dr. Mahmut Toğrul'un mide kanseriyle savaşı

Işık ve Umudun Öyküsü: Prof. Dr. Mahmut Toğrul'un mide kanseriyle savaşı
HDP Gaziantep eski Milletvekili Prof. Dr. Mahmut Toğrul hastalığını büyük oranda yenerek taburcu oldu.

Mide Kanseri: Prof. Dr. Mahmut Toğrul'un tedavi süreci ve iyileşme hikâyesi

BEKİR ŞAHİN

Dünyada en sık görülen 4. kanser türü olan mide kanserinde bir yıldır tedavi gören HDP Gaziantep eski Milletvekili Prof. Dr. Mahmut Toğrul hastalığını büyük oranda yenerek taburcu oldu. Toğrul, “Şu an kendimi iyi hissediyorum. Ülserim vardı, ama kanser olduğum hiç aklıma gelmedi” dedi.

mahmut-togrul-6.jpg

TBMM 25., 26. ve 27. dönem Gaziantep milletvekili olan, 27. dönem TBMM Meclisi İdare Amiri görevlerinde bulunan, 2023 yılında yapılan genel seçimlerinde yeniden aday olmayan Prof. Dr. Mahmut Toğrul (57) genel seçimlerden bir süre sonra daha önce görev yaptığı üniversiteye başvurdu. Üniversite göreve başlaması için olumlu yanıt verirken, 2023 yılı Ağustos ayında yeniden öğretim üyesi olarak göreve başladı. www.yenicizgihaber

Üniversitede göreve başladıktan bir süre sonra rahatsızlığının artmaya başladığını, 2023 yılı Ekim ayında mide rahatsızlığı, aşırı kilo kaybı, halsizlik, hazımsızlık gibi şikâyetlerden dolayı hastaneye gittiğini belirten Toğrul, burada yapılan işlemlerden sonra mide kanseri teşhisi konduğunu ve hemen ilaç tedavisi başlatıldığını söyledi. Bir süre sonra bu tedavinin bir işe yaramadığının fark edildiğini belirten Toğrul, Nisan ayında Ankara’da özel bir hastanede tedavi altına alındığını açıkladı.

Hastanede yapılan endoskopi, kolonoskopi vs. yapılan tetkik, tahlil, tedaviler sonrasında hastalığının 2. evrede olduğunun ortaya çıktığını hatırlatan Mahmut Toğrul, hastalığı ile ilgili Bekir Şahin’in sorularını yanıtlarken, önceden ülseri olduğu, fakat kanser hastası olduğu hiç aklına gelmediğini söyledi. Toğrul şöyle devam etti: “Hastalığı erken fark etmişiz, tedavi için çok önemli bir zaman. Bunun üzerine iki ay çok zorlu, ağrılı ve acılı bir kemoterapi süreci yaşadım, ardından yine 21 gün süren kök hücre nakli de zorluklara rağmen başarı ile sonuçlandı. Hastanede son çekilen PET ve yapılan biyopsi sonucum temiz çıktı, hiç bir tutulum olmadığını doktorlarım ifade ettiler. Şimdi en önemli sorun enfeksiyon kapmamak ve nüks etmemesi için dikkat etmem gerekiyor. Toplamda 7 ay süren tedavimin güzel sonuç vermesi beni ve çevremi mutlu etti.”

“Şu an kendimi nasıl hissediyorsunuz?” şeklindeki soruya Toğrul, “Daha iyiyim, fakat az da olsa güçsüzlük var, kas ve kemik ağrılarım var, ama biraz toparladım. Halen kan değerlerimde düşük olduğu için destekleyici ilaçlar ve gıdalar alıyorum” dedi.

Mahmut Toğrul, doktorunun sakin bir yerde bir süre dinlenmesini önerdiğini belirterek, hâlen raporlu olduğu iyileşme halinde üniversitedeki görevine devam edeceğini söyledi.

Bu arada tedavi süresince kendisine "bir bebeğe bakar gibi" baktıklarını söyleyen Toğrul, “Tedavi sürecim boyunca başta sevgili eşim ve kızım olmak üzere, doktorlarıma, hastanenin Hematoloji ve İlik Nakli Servisi’nde görev yapan hemşire ve çalışanlarına, desteğini ve iyi dileklerini esirgemeyen, bizzat ziyaret eden, telefonla veya sosyal medya üzerinde mesajla yalnız bırakmayan herkese, yoldaşlarıma çok teşekkür ederim.” diye konuştu.

Mide kanseri belirtileri şunlardır: Mide kanseri, sindirim sisteminin bir parçası olan mideyi kaplayan hücrelerde başlayan kanserdir. Dünyada en sık görülen 4. kanser türü olan mide kanserinde yemekten sonra şişkinlik ve tokluk hissi, hazımsızlık, yutma güçlüğü ve kilo kaybı en tipik belirtileridir. Özellikle daha önce mide ağrısı, kanlı dışkılama, iştahsızlık ve beklenmedik kilo kaybı şikayetleri olmayan 40 yaş üstü kişilerin böyle şikayetleri ortaya çıktığında bu semptomları önemsemeleri gerekir. www.yenicizgihaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum