Hastaneler tıka basa dolu, hastalar perişan, hekim yetersiz

Hastaneler tıka basa dolu, hastalar perişan, hekim yetersiz
Hastaneler tıka basa dolu, hastalar perişan, hekim yetersiz

 

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN:  Abdülkadir Yüksel Devlet Hastanesi’nde Acil’deki hasta yoğunluğu dikkat çekerken, hekim yetersizliği tepkilere yol açıyor. Hastanedeki yoğunluğu görüntüleyip paylaşarak hastaların yaşadığı sıkıntıları dile getiren CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Av. Yunus Emre Özmen “AKP’nin her fırsatta övündüğü sağlık sisteminin ve hastanelerin gerçeğini bu fotoğraf ortaya koymaktadır. Acil servisin önünde kayıt olmak için, devamında ise muayene olabilmek için yüzlerce insan sıra beklemektedir. Henüz daha dünyayı tehdit eden bir virüs varken tedbirden son derece uzak ve hijyenik olmayan bir ortamda vatandaşlarımıza adeta eziyet edilmektedir” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

 

CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Av. Yunus Emre Özmen eleştirilerinin yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisinin Türkiye Sağlık Forumu’nun sonuç bildirgesini işaret ederek mevcut iktidara çağrıda bulundu.

 

“Bugün Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesindeki görüntülerden yola çıkarak ve vatandaşlarımızdan aldığımız bilgiler ile yerinde bizzat gözlemlerimiz sonucu şehrimizdeki birçok hastanede de benzer tablolar olduğunu bilmekteyiz. Acil servislerde yeterli sayıda tekerlekli sandalye bulunmamakta, vatandaşlar hastalarının kollarına girerek sürüye sürüye götürmeye çalışmaktadır. Acil servise giden hastalarda müdahale için dakikalar bile önemliyken, AKP’nin her fırsatta övündüğü sağlık sistemimizde hastalarımız acil servislerde saatlerce sıra beklemektedir.www.yenicizgihaber.com  

 

Sağlık alanında reformlar yarattığını iddia eden mevcut iktidarın Pandemi döneminde bir maskeyi dahi dağıtamadığını hep birlikte gördük. Sağlıkta şiddet karşısında hekimler, hemşireler ve sağlık personellerimize uygulanan saldırılar karşısında caydırıcı nitelikte hiçbir önlem alınmamaktadır. ‘Yap-Kirala-Devret' modeliyle kurulmuş sağlıktan ziyade yandaş müteahhitlere rant ve fayda sağlayan “Şehir Hastanesi” nin 10 yıla yakın süredir inşaatı bile henüz bitirilebilmiş değildir. Sağlık reformu dedikleri bu sistemin her geçen gün çöktüğünü maalesef hep birlikte görmekteyiz.”

 

SAĞLIK EN TEMEL İNSAN HAKKIDIR

Ülkemizde gasp edildiğini gördüğümüz bu temel sağlık hakkının herkese eşit verilmesi gerektiğini söyleyen başkan Özmen, “Yapacakları hususunda zerre kadar inancımız olmasa da vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Cumhuriyet Halk Partisi İktidarında halkımızın layık olduğu idareyi yeniden tesis edeceğiz” diye konuştu. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.