Gençleşeyim Derken Başka Biri Olmayın

Gençleşeyim Derken Başka Biri Olmayın
Gençleşeyim Derken Başka Biri Olmayın
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Belma Şahin, iyi yapılmayan ve endikasyonu doğru konmadan yapılan göz estetiğinin, kişiyi anında bir başka kişiye dönüştürebileceğini söyledi.

Yüzümüzün en dikkat çekici bölgelerinin başında gözlerin geldiğini ifade eden Op. Dr. Belma Şahin, “Mutluluğumuz, üzüntümüz ve gündelik hayatımızda sıradan herhangi ufacık bir mimik hareketinin ifadesi bile hemen gözlerimizden belli olur. Bu kadar önemli olan gözlerimiz ve çevresi çok hassas dokuya sahiptir ve güneş ışığına korunmadığı taktirde yoğun olarak maruz kalırlar. Bunlara ek aşırı mimikli konuşmak yeteri kadar nemlendirememek, genetik faktörler yaştan bağımsız göz altı morluk ve torbalanmaları ve kaçınılmaz yaş ilerlemesi de olunca göz çevresi yaşlanmaya başlar. İşte tam bu zamanlarda devreye göz çevresi estetiği girer” dedi.

Göz çevresi estetiğinin en dikkat edilmesi gereken operasyonlardan biri olduğunu kaydeden Op. Dr. Belma Şahin, “İyi yapılmayan ve endikasyonu doğru konmadan yapılan göz estetiği kişiyi anında bir başka kişiye dönüştürebilir ancak iyi ve doğru yapıldıysa hem daha genç hem de daha canlı bir görünüme sahip olmasını sağlar. Göz kapağı ve göz çevresi gençleştirme işlemleri için cerrahi dışında ameliyatsız tekniklerde mevcuttur.Göz kenarındaki kaz ayağı dediğimiz kırışıklıklar ya da kaş düşüklüğü botox ile giderilebilir. Kaşlarda yapılan operasyonlar gözlerin daha belirgin olmasını sağlar. Çok şikayet konusu olan göz altı morlukları da uygun hastalarda göz altı ışık dolgusu ile azaltılabilir. Gözaltı morluklarının yanında aynı zamanda gözaltı torbaları da oluşabilir. Gözaltı torbaları uygun cerrahi tedavi ile yağların yeniden yerleştirilmesi şeklinde giderilebilir” diye konuştu.[gallery link="file" ids="23384"]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.