Türkiye'nin üstünde değil altında da cennet varmış
Türkiye'nin üstünde değil altında da cennet varmış
Derinkuyu Yeraltı Şehri (Nevşehir/Kapadokya): Nevşehir'e 30 km uzaklıkta bulunan Derinkuyu Yeraltı Şehri, 1963 yılında bir Türk çiftçi tarafından keşfedilmiştir.
UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan bu şehir, 18 kat derinliğe sahiptir ve bir zamanlar 20.000 kişiye ev sahipliği yapmıştır. CNN'in makalesinde keşfinden bahsedilerek Derinkuyu Yeraltı Şehri'nden şu şekilde bahsediliyor: "1963 yılında bir Türk çiftçi, tavuklarının sürekli kaybolduğunu fark etti ve sanki sihirli bir şekilde yeniden ortaya çıktı. Gizemi çözme hevesiyle, Kapadokya'nın peribacalarını da oluşturan volkanik kaya olan tüfteki bir çatlağa kadar izlerini takip etti ve 18 kat derinliğindeki bir mağara sisteminin açılışını buldu. Derinkuyu, 1985 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alındı. Bir zamanlar 20.000 kadar insana güvenli bir sığınak sağlıyordu"
Türkiye'nin altında gizli 7 kadim yer!
Rumeli Han Tüneli (İstanbul/Taksim): 1894 yılında inşa edilen Rumeli Han'ın yeraltındaki sırları, beş yıl önce yapılan yenileme çalışmaları sırasında ortaya çıkarıldı. Tünellerin amacı tam olarak bilinmemekle birlikte, seçkinlerin yeraltı yolu olarak kullanılmış olabileceği düşünülüyor.
Türkiye'nin altında gizli 7 kadim yer! ABD'li medya kuruluşu yayınladı: Türkiye'nin üstünde değil altında da cennet varmış.
Sancaklar Camii (İstanbul Büyükçekmece): İstanbul Büyükçekmece'de bulunan Sancaklar Camii, mimar Emre Arolat tarafından tasarlanmıştır. 2012 yılında tamamlanan bu yeraltı camii, post-modern mimarisiyle dikkat çekmektedir. Uzaktan bakıldığında, düz gri taş duvarları ve dikdörtgen minaresiyle gözüken cami, yeraltında tamamen farklı bir dünyaya sahiptir.
Türkiye'nin altında gizli 7 kadim yer! ABD'li medya kuruluşu yayınladı: Türkiye'nin üstünde değil altında da cennet varmış
Göbeklitepe (Şanlıurfa):
UNESCO'nun 2018 yılında dünya mirası ilan ettiği Göbeklitepe, tarihte insan yapımı anıtsal mimarinin ilk örneği olarak kabul edilmektedir. MÖ 3000-2500 yılları arasında inşa edilen bu megalitik yapı, Stonehenge'den bile daha eski bir tarihe sahiptir. Makalede Göbeklitepe ile ilgili şu ifadeler kullanılmış: "UNESCO, 2018 yılında Göbeklitepe'yi tarihte insan yapımı anıtsal mimarinin ilk tezahürü olarak tanıdı. Karşılaştırıldığında, MÖ 3000-2500 yılları arasında herkesin mutlaka görmesi gereken megalitik yapı olan Stonehenge oldukça genç görünüyor. Yaşı bir yana bırakırsak, 1994 yılında bu ibadethanenin keşfi arkeolojiyi alt üst etti. Uzmanlar, T şeklindeki sütunların avcı-toplayıcılar tarafından ibadet yeri olarak kullanılmak üzere dikildiğine inanıyor; bu uygulama, daha önce yalnızca yerleşik tarım topluluklarıyla ilişkilendirilen bir uygulamaydı. İnsan olsun ya da olmasın herhangi birinin bu devasa taşları yerine yerleştirdiğini hayal etmek zor"
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.