Tarihi Yesemek Açık Hava Müzesi'nin gölet için tahrip edilmesi tepki çekiyor

Tarihi Yesemek Açık Hava Müzesi'nin gölet için tahrip edilmesi tepki çekiyor
Tarihi Yesemek Açık Hava Müzesi'nin gölet için tahrip edilmesi tepki çekiyor

 

GAZİANTEP- YENİ ÇİZGİ; Gaziantep Kent Konseyi Yesemek Komisyonu, Yesemek Açık Hava Heykel Atölyesi Yesemek’te gölet için yapılmış ve yapılabilecek yanlışlardan dönülmesi isteyen komisyon, yetkililere açık çağrıda bulundu.

 

Gaziantep Kent Konseyinin ortak açıklaması şöyle;

“Bölgede bir deprem veya sel gibi tabi afet yaşanırsa Yesemek köylülerinin can güvenliğinde kim sorumlu olacaktır? Alanda onlarca kültür varlığı çıkmasına rağmen 2863 sayılı kanun ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulu ilke kararlarına aykırı olarak çalışmalara devam edilmiş, suç oluşturan bu durumla ilgili neden herhangi bir işlem yapılmamış, suç duyurusunda bulunulmamıştır? Bu sorunun cevabı aranmalı.

 

Yesemek ile ilgili Büyükşehir Belediyemizin yürüttüğü UNESCO kalıcı listesine dahil olma çalışmasının kararlılıkla yürütülmesi gerekmekte ve her Gaziantepli bu çabaya destek vermelidir. UNESCO kalıcı listesine Yesemek girmez ise sorumlu kim olacaktır. DSİ, İslâhiye bölgemizde sulama kanalları ve boruları tamamlanmadığından dolayı sulama yapılamayan 350 bin hektarlık alanın eksiklerini tamamlamalıdır. Tahta köprü İslâhiye ilimizde olup buradan İslâhiye tarımsal alanları neden yararlanamamaktadır?    

 

Açılan davada, DSİ sulama göletinin yapımına olanak tanıyan 10 Ekim 2016 tarih ve 1898 nolu ve 30 Mayıs 2017 tarih ve 2272 sayılı Koruma Kurulu, yani İhalenin ve inşaat çalışmalarına imkan veren kurul kararlarının iptali talep edilmiştir. Bizler İdare Mahkemelerinde açtığımız hukuka aykırılıklar hakkındaki davalarımızın sonuçlarını saygı ile beklemekteyiz ve bu hususta bir yorum yapmamaya özen ve dikkat gösteriyoruz. Konu tarafımızdan dikkatle ve ilgi ile takip edilmekte olup Yesemek Alan Başkanlığının yürüttüğü çalışmalarda danışma kurulunda yer almakta ve katkıda bulunmaktayız”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.