Mersin Cemevi'nin yerel yönetimlerde beklentisi var

Mersin Cemevi'nin yerel yönetimlerde beklentisi var
Mersin Cemevi'nin yerel yönetimlerde beklentisi var

MERSİN-BEKİR ŞAHİN; Mersin Cemevi- Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi Başkanı Dede Hüseyin Kılavuz, yerel yönetimlerden bekledikleri desteği halen alamadıklarını belirterek, seçim sırasında vadettikleri sözlerin yerine getirilmesini söyledi. Cem evinde inanç ve lokma hizmetlerinin günlük olarak devam ettiğini hatırlatan Kılavuz, aynı zamanda Alevi çocuklarının kendi inançlarını öğrenmesi içinde eğitimler verdiklerini kaydetti.

Nevruz etkinliklerini korona virüs nedeniyle iptal ettiklerini, 5-6 Mayıs’ta Hıdırellez etkinliklerinde tüm canlarla bir arada olacaklarını söyleyen Dede Hüseyin Kılavuz, yeni çizgi gazetesine yaptığı açıklamasında, Muharrem Ayında da oruçlarını tutarak ibadetlerini yapacaklarını kaydetti. 

Okuyan öğrencilere destek verdiklerini kaydeden Kılavuz, 4 yıldan buyana fakir üniversite öğrencilerine burs verdiklerini ve halen 17 üniversite öğrencisine burs vermeye devam ettiklerini açıkladı. Derneğe gönderilen yardımları fakir ailelere dağıttıklarını, geçen yıl 80 aileye gıda yardımı yaptıklarını söyleyen Kılavuz, Elazığ’daki depremzedelere de yardım gönderdiklerini kaydetti.

YEREL YÖNETİMLERİN DESTEĞİNİ BEKLİYORLAR

Cemevi olarak yerel yöneticilerden özellikle belediyelerden destek beklediklerini hatırlatan Dede Hüseyin Kılavuz, “Belediye başkanları seçim sırasında Cemevi için verdikleri sözleri halen yerine getirmediler. Derneğimize şuana karda beklentilerimiz anlamında destekleri olmadı. Biz burada aylık 8 bin lira civarında elektrik parası veriyoruz, çalışanlarımız var tüm bu masrafları kendimiz karşılıyoruz, fakat bu çok ağır oluyor. Devlet halen inanç kurumları arasında ayrım yapıyor. Bu anlayışı kesinlikle kabul etmiyoruz. Camilerin her tür ihtiyacı karşılanırken Cemevine ikinci sınıf muamele yapılamaz, bu doğru değil. Bizim inanç kurumlarımızın da resmi olarak kabul edilmesini istiyoruz” dedi.

PIRIL PIRIL BİR İNANÇ KURUMU

Öte yanda Mersin Cemevi - Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi Başkanı Dede Hüseyin Kılavuz’u geçtiğimiz hafta yaptığımız ziyaret olumlu geçerken, Cem evi binası içi ve dışı pırıl pırıldı. Binanın tasarımı, bahçesinde yer alan barış heykelleri Cem evine ayrı bir güzellik ve sempati katıyor. Emeği geçen tüm canlara teşekkür ederiz.  YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.