İspanya’da, Kürt Gezici Sinema Sergisi 'Rewend' izleyicileri ile buluşuyor

İspanya’da, Kürt Gezici Sinema Sergisi 'Rewend' izleyicileri ile buluşuyor
İspanya’da, Kürt Gezici Sinema Sergisi 'Rewend' izleyicileri ile buluşuyor

 

 

ANKARA -  Rojava Azadi Madrid'in organize ettiği Kürt Gezici Sinema Sergisi “Rewend”, 2-4 Haziran tarihleri arasında İspanya’nın Madrid şehrinde izleyici ile buluşuyor.

 

Rojava Azadi Madrid Kolektifi tarafından organize edilen bir proje olan Rewend adlı Kürt Gezici Sinema sergisi, 2, 3 ve 4 Haziran'da Madrid'de gerçekleştirilecek.

 

Filmler ve gösterim yerleri ise şu şekilde: “El fin será espectacular” (Son muhteşem olacak) 2 Haziran Perşembe günü 18:00'da, "Hogar", "Konvoy, "Berfin" ve "Ev", 3 Haziran Cuma günü saat 18.00'da Ateneo La Maliciosa'da gösterilecek. 4 Haziran Cumartesi günü ise, "Yalnız Agaç", “Mem ve Gule”, “8 Numaları Mezar” ve "Savaştan Sonra", 18.00'da Centro Zigia'da gösterilecek.”

 

Rewend projesi, 2015 yılında Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi (AANES) merkezli bir film yapımcıları kolektifi olan Komîna Fîlm a Rojava (Rojava Film Komünü) bünyesinde doğdu. Komün, film altyapılarını yeniden inşa etmek ve yeniden düzenlemek ve bölgedeki film eğitimini yaygınlaştırmak için aktif olarak çalışıyor. Komün, amacını, "Sinemayı, toplumu yeniden icat etmek, hayal gücünü demokratikleştirmek ve devrim yaratmak için merkezi bir alan olarak sahiplenmek" olarak açıklıyor.

 

Gezici Sinema, Kürt halkının yıllardır sürdürdüğü varlık ve kimlik mücadelesini görünür kılmayı amaçlıyor. Etkinliğin organizatörlerine göre; filmler, kalite ve estetik arayışını, yazarlarının mücadeleleriyle birleştiriyor. Kendi metodolojileri olan 'devrimci gerçekçilik' aracılığıyla, yönetmenler yalnızca mevcut gerçekliği yeni bir şekilde ortaya koymakla kalmıyor, aynı zamanda mümkün olanın gerçekliğini yeniden yapılandırıyor ve henüz var olmayanı hayal etme imkanı yaratıyor.

 

Rojava Azadi Madrid Kolektifi, kendisini "Kürdistan'da sürmekte olan kurtuluş mücadelesini görünür kılmaya çalışan ve destekleyen bir grup insan" olarak tanımlıyor. (MA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.