Gaziantep’te 94 yaşındaki emekli öğretmenden Atatürk fotoğrafları sergisi

Gaziantep’te 94 yaşındaki emekli öğretmenden Atatürk fotoğrafları sergisi
Gaziantep’te 94 yaşındaki emekli öğretmenden Atatürk fotoğrafları sergisi

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN;  Gaziantep’te 94 yayındaki emekli öğretmen Mehmet Yavuz, 1938 yılından buyana basında çıkan Atatürk’le ilgili biriktirdiği 200 civarında fotoğraftan 150 sini sergileyerek Atatürk sevgisini ve özlemini kamuoyu ile paylaştı. Emekli öğretmen Yavuz, sergiye, halkın ilgisizliğine ise üzüldüğüne dikkat çekti.

 

Gaziantep’te 40 yılını eğitime adayan, bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra okul müdürü olarak görev yaparken emekli olan Mehmet Yavuz, Atatürk’e olan hayranlığı ve sevgisi nedeniyle bugüne kadar gazetelerde çıkan Atatürk’le ilgili fotoğrafları biriktirdi. www.yenicizgihaber.com 

 

İl Halk Kütüphanesi Salonu’nda “Basında Fotoğraflarla Atatürk Resim Sergisi” ismi ile sergisini açan 94 yaşındaki Mehmet Yavuz, çocukluğundan buyana Atatürk’e büyük bir hayranlık duyduğunu belirterek, “Atatürk’ün 1938 yılından, 1993 yılına kadar basında yer alan fotoğraflarını biriktirdim. Toplamda 200 civarında, bunların hepsini gazetelerin isimleri ile birlikte çerçevelettim. Uzun yıllar biriktirdiğim basında çıkan Atatürk fotoğraflarını sergileyerek, hem bugünkü hem de gelecek nesillere aktarabilmenin heyecanı içerisindeyim.

 

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu ve kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk, bizim için hatta dünya halkları için çok önemli bir lider. Özellikle son yıllarda Atatürk ve onun kurduğu demokratik, laik cumhuriyete yönelik, hadsiz eleştirileri kınıyorum. Bunlar, bizim Atatürk’e olan sevgimizi, özlemimizi yok edemeyecektir, bağımızı koparmayacaktır” dedi.

 

Sergiyi, 29 Ekim ve 10 Kasım tarihlerinde kendi imkânlarıyla uygun mekan bulduğunda sergilediğini hatırlatan Mehmet Yavuz, “10 Kasım nedeniyle açtığım sergime yer tahsis eden, gereken ilgiyi ve kolaylığı gösteren İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Halk Kütüphanesi Müdürlerine teşekkür ediyorum”

 

 

Bu arada 20 kasım tarihine kadar açık olan sergide en eski Atatürk Fotoğrafının yer aldığı gazete kupürü, 1938 yılına ait olup, Tan Gazetesine ait. Sergide Cumhuriyet Gazetesin ’de Atatürk fotoğraflı kupürleri de bulunuyor. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.