Ali Deniz Uzatmaz Kütüphanesi açıldı

Ali Deniz Uzatmaz Kütüphanesi açıldı
Ali Deniz Uzatmaz Kütüphanesi açıldı

GAZİANTEP-10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitiren Ali Deniz Uzatmaz adına Gaziantep’te hazırlanan kütüphane açıldı.

10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nın 4. yıl dönümünde Antep Emek Gençliği’nin “Ali Denizler Okusun Diye Bir Kitap da Senden” şiarıyla başlattığı Ali Deniz Uzatmaz kütüphanesi Antep’te açıldı. 30’a yakın şehirden gelen 3500 kitabın toplanıldığı kütüphaneye aynı zamanda Almanya, Fransa, İngiltere gibi ülkelerden de destek geldi.

Emek Partisi İl Binası’nda düzenlenen açılışa katliamda yaşamını yitiren Ali Deniz’in ailesi, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen, Emek Partisi MYK üyesi ve Evrensel Gazetesi Yazarı Yusuf Karataş, Emek Partisi GYK üyesi Umut Yeğin, HDP Antep  il başkanı ve yöneticileri, CHP Meclis üyelerinin yanı sıra siyasi partiler, dernekler, sendikalar ve çok sayıda yurttaş katıldı.

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, bugün ile 10 Ekim arasında bir fark olmadığını belirterek, “20 Kasım’da görülecek olan 10 Ekim davasında Davutoğlu’nun da dinlenmesini talep ediyoruz. İşsizliğin, yoksulluğun, emekçilerin güvencesiz çalışmalarından kaynaklanan sorunlarını yine Türkiye’de siyasal yönetim krizini aşmak için bugün yeni bir savaş politikasıyla karşı karşıyayız. Bizler emekçiler, yoksullar olarak savaş politikalarına karşı tıpkı 10 Ekim’deki yüzbinlerce kişi Ankara’da buluştuysa bugün de emek, demokrasi mücadelesini hep birlikte omuz omuza tek adam rejimine karşı ortak mücadele yürüteceğiz” dedi.

SELMA GÜRKAN: IŞİD MİLİTANLARININ HANGİ POLİTİKALARDAN CESARET ALDIĞINI BİLİYORUZ

Hükümetin operasyon kararı verdiği, ülkede savaş halinin yaşandığı, barış talebinin yakıcı sıcaklığını koruduğu bir dönemde barış talebiyle sokağa çıkan ve katliamda yaşamını yitiren barış neferlerini saygıyla andığını söyleyen Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, “Ülkede bir çözüm süreci vardı. İnsanlar çatışmanın olmadığı koşullarda yaşamın daha güzellikler yaratacağının bilinciyle barış talebiyle yollara düşmüştü. Barış talebi onları birleştirmişti. Ama emperyalist güçlerin beslediği, bölgedeki işbirlikçilerin ortaya koyduğu bir bombayla barış kardeşliği aynı zamanda kan kardeşliğine dönüştü” diye konuştu. Dava sürecinde IŞİD militanlarının hangi politikalardan cesaret aldığını, nerelerden açık kapı bulduğunu gördüklerini vurgulayan Gürkan, “Dolayısıyla adalet arayışımız bitmedi. Dava bitmiş, sembolik cezalar vermiş olabilirler. Ama asıl olarak bu katliamı düzenleyenlerin beslendiği politikalar ve onlara yol verenlerin sorumluları yargılanmadan biz bu defteri kapatmayacağız.  Onları geçmiş diye anmayacağız. Onlar bizim geleceğimiz. Onlar hangi düşlerle mücadele ettilerse hangi değerle için mücadele ettilerse o değerlerde bugün yaşıyorlar. Onlar bugün barış ve demokrasi mücadelesinde yaşıyorlar. Biz Ortadoğu’da ve bölgede barışı sağlayana kadar 103 yoldaşımızın önünde söz veriyoruz ki mücadeleye devam edeceğiz”  dedi.

HDP İl Eş Başkanı Müslüm Kılıç, emperyalistlerin çıkardığı çatışmalara, savaşlara karşı bir tepki koyabilmek için daha çok örgütlenmek gerektiğini ve mücadelede Ali Deniz şahsında görüldüğü gibi daha çok gence ihtiyaç olduğunu söyledi. Genel İş Şube Başkanı Süleyman Göçmen ise, 10 Ekim’de barış, demokrasi, özgürlük için gittiklerini söyleyerek, 103 kişinin hayatına mal olan katliam ile ilgili içlerini rahatlatacak bir yargılama süreci olmadığını belirtti.

ALİ İSMAİL, ALİ DENİZ, OZAN CAN AKKUŞ...

CHP Meclis Üyesi Uğur Kalkan Ali Deniz’e yazdığı mektubu okuyarak, “Ali İsmail katledildiğinde Ali Deniz onun anmasında en öndeydi. Sonra Ali Deniz katledildi. Onun yasını tutanlardan birisi de arkadaşı Ozan Can Akkuş idi. Daha sonrasında Ozan Can da hayatını kaybetti” dedi.

"ALİ DENİZLER OKUSUN DİYE BİR KİTAP DA SENDEN"

Aylardan beri hazırlığını yaptıkları kütüphanenin açılışını yaptıklarını söyleyen Zelal Arar, “Ali Deniz ve 10 Ekim Ankara Garı Katliamı’nda yaşamını yitirenlerin anısına hazırladığımız bu kütüphane Ali Deniz’in okuduğu ya da okumayı arzuladığı kitaplarla dolu. 'Ali Denizler Okusun Diye Bir Kitap da Senden' dediğimiz her seferinde yeni raflara yeni kitaplar dizildi” dedi. Aynı zamanda kütüphanenin açılışına katılacakken sağlık sorunlarından ötürü katılamayan Ali Deniz’in annesi Nebahat Özer’e de geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini söyledi. Ali Deniz’in arkadaşı ve Emek Gençliği üyesi Deniz Kar, “10 Ekim’in üzerinden 4 yıl geçti. Hayatını kaybeden 103 kişinin anısına turnuvalar, söyleşiler, konserler düzenlendi. Kütüphaneler kuruldu, belgeseller çekildi. Bu faaliyetlerde barış ve demokrasi için mücadele edenlerin anısı yaşatılmaya çalışıldı. Kütüphaneye farklı şehirlerden insanlar kitaplar yolladı. İnsanlar gönderdikleri kitaplarla onların anısına sahip çıktılarını gösterdiler” diye konuştu.

Açılışta konuşan Ali Deniz’in babası Ogün Uzatmaz, Ali Deniz’in yaptığı her şeyin altına imza attığını ve suçluların kim olduğunu bildiğini söyledi.

Antep Emek Gençliği, ülkenin birçok yerinden aldıkları desteğin kendilerine güç verdiğini belirterek, bu güç ile birlikte ileride bu kütüphaneyi daha da büyütmek ve daha bağımsız bir alanda açmak istediklerini söyledi. (YENİ ÇİZGİ-EVRENSEL)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.