Adıyaman Müzesini geçen yıl 30 bin kişi gezdi

Adıyaman Müzesini geçen yıl 30 bin kişi gezdi
Adıyaman Müzesini geçen yıl 30 bin kişi gezdi
Adıyaman Müzesini geçen yıl 30 bin kişi gezdiAdıyaman Müzesini geçen yıl 30 bin kişi gezdi.

Müze Müdürü Fehmi  Erarslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl müzeyi ziyaret eden ziyaretçi sayısının önceki yıla oranla yüzde 20 azaldığını söyledi.

2013 yılında müzeyi 30 bin 217 kişinin gezdiğini kaydeden Eraslan, "Geçen yıl beklentimiz ziyaretçi sayısının 40 binlere yaklaşmasıydı ama maalesef olmadı. Ziyaretçi sayısının azalmasının belli sebepleri var bunların başında yanı başımızdaki Suriye'de olaylar geliyor. Umarım Suriye'de devam eden olaylar sona ererse ziyaretçi sayısı tekrar yükselişe geçecek" dedi.

Geçen yıl müzeye vatandaşların bulduğu yaklaşık 2 bin tarihi eseri teslim aldıklarını ifade eden Eraslan, yapacakları değerlendirmeler sonucunda eserlerin envantere alınarak sergileyeceklerini belirtti.

Vatandaşlardan buldukları eserleri müzeye veya ilgili yerlere getirmelerini isteyen Eraslan, şunları söyledi:

"Vatandaşlarımız tarlalarında bahçelerinde buldukları eserler üzerinde hak sahibi ama kanunların verdiği süre içerisinde müzeye veya ilgili yerlere teslim ederlerse maddi karşılığını alır. Bulunan bir eser 3 güne kadar müzeye getirilebilir, hibe edebilir veya satabilirler. Biz onlardan bu eserleri müze olarak satın alabiliriz. Bunun için vatandaşlarımız buldukları eserleri bize getirebilirler veya haber verebilirler. Aksi takdirde vatandaşlarımız buldukları eserleri bildirmezlerse suç işlerler ve haklarında yasal işlem başlatılır." - Adıyaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.