Yeşil Sol Parti milletvekili adayları: Karanlık güçlerin karşısında biz varız  

Yeşil Sol Parti milletvekili adayları: Karanlık güçlerin karşısında biz varız  
Yeşil Sol Parti milletvekili adayları: Karanlık güçlerin karşısında biz varız  

Yeşil Sol Parti milletvekili adayları: Karanlık güçlerin karşısında biz varız  

 

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN: Yeşil Sol Parti Gaziantep milletvekili aday tanıtımından sonra basın mensuplarıyla bir raya geldi. Milletvekili 1. sıra adayı Sevda Karaca, 2. sıra adayı Murat Sarısaç, 3. sıra adayı Songül Koçdağ, 4. sıra adayı Musa Aydın Yeşil Sol Partisi İl Eş Sözcüsü Sultan Bayındır, HDP İl Eş Başkanı Avni Binici emek özgürlük ittifakı olarak girecekleri seçimde Gaziantep’te olduğu kadar Türkiye genlinde iddialı olduklarını ve mevcut milletvekili sayısını 3’e 4’e katlayacaklarını, bunun içinde gece gündüz durmadan çalışıp halkla buluşacaklarını açıkladılar.  Halen HDP Van Milletvekili olan Sarısaç ise Gaziantep’te aday gösterilmesinde bir sıkıtı görmediğine kaydetti.

 

Yeşil Sol Parti Gaziantep il başkanlığı tarafından bir otelde düzenlenen basın toplantısına Yeşil Sol Parti milletvekilleri kendilerini tanıttı emek ve özgürlük ittifakının önemine vurgu yaptılar.  Emek ve Özgürlük ittifakını oluşturan partiler olarak halka karşı sorumlulukların bilincinde olduklarını bu görevi yerine getirmek için mücadele vereceklerini ileri sütren milletvekili adayı Sevda Karaca, 30 gün gibi çok kısa süre kalan seçim sürecinde kapsamlı bir çalışma ürüterek insanlara ulaşarak desteklerini isteyeceklerini ifade etti.

 

Cumhur ve Millet İttifaklarının beyannameleriyle, bildirgeleriyle ve listeleriyle Gaziantep’teki emekçilerin, kadının, gencin ve tüm ezilenlerin sorunlarına çare olamayacaklarının görüldüğünü hatırlatan Yeşil sol Parti Milletvekili Adayı Karaca, “21 yıldır bu ülkede iktidar olan ve bugün seçim beyannamesiyle adeta kendisine muhalefet eden AKP’nin ve onun ittifak yaptığı tüm karanlık güçlerin karşısında biz varız, buradayız. Bu karanlığa karşı aydınlığı, bu karanlığa karşı umudu, bu karanlığa karşı eşitliği, bu karanlığa karşı özgürlüğü savunmaya geldik. 21 yıllık tek adam iktidarının bütün yıkıntıları halkın çok çeşitli kesimlerinin sırtında ağır bir yük olarak dururken, bu yükleri ortadan kaldırmak için bir hesaplaşma süreci geçirmemiz çok açık” şeklinde konuştu.

 

Basının bu kadar sansüre uğradığı, basın emekçilerinin tepesinde sallanan sansür-otosansür ikilemiyle gerçekleri ortaya koymaktan imtina etmesinin istendiği, gerçekleri yazanların yargılandığı ve suçlandığı, gazetecilik örgütlerinin dağıtılmaya çalışıldığı baskıcı bir süreç yaşandığını hatırlatan Sevda Karaca, Yeşil Sol Parti bu kentte aynı zamanda gerçeğin peşine düşmek isteyen, sözünü ortaya koymak isteyen, gerçeğin gazeteciliğini yapmak isteyen basın mensuplarının da  partisi olduğuna vurgu yaptı.

 

Gaziantep sanayi ve üretim kenti olduğu ancak hak etmediği bir konumda olduğunu ifade eden Van Milletvekili aynı zamanda Yeşil Sol Parti 2. sıra milletvekili adayı olan Murat Sarısaç, son 21 yıl içerisinde basının sansür ve baskı atına alındığı cezalar yağdırıldığı kapatıldığını belirterek, “Gaziantep işçi kenti, üretimin fazla olduğu bir kent, ama hak ettiği konumda değil. Ekonomik endekslerde zıtlık var, Antep üretmesine rağmen kötü bir durumda. Bu durum Türkiye’deki rantçı anlayışın bir eseridir. Antep, Urfa’dan Van’a çeşitli yerlerden göç alan bir şehir. İnsan gücü var, sanayii var ama ekonomik pahalılık ve işsizlik dağılımının en adaletsiz olduğu en çok uyuşturucu ve ekolojik sorunlar olduğu yerdir. İslahiye’de yapılması gereken konutlar tarım arazilerine yapılıyor. Depremden de rant devşirme çabasındalar. Aslında Türkiye’de yaşananların sebebi sistem sorunudur. İktidarını sağlama alabilmek için sürekli savaş üretebilen, sürekli sermayeye çalışan bir anlayış var. Eşit, özgür yaşamı oluşturacak bizler, Türkiye’de birlikte yaşayabileceğimiz her yerinde Türkiye’yi yönetmek ve birlikte yaşamı oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

 

Yeşil Sol Parti 3. sıra adayı olan Songül Koçdağ, 4. sıra milletvekili adayı Musa Aydın, Gaziantep’in sorunlarının meclise taşıyacaklarını belirterek, demokratik ve eşit bir siyaset inşa etmek istediklerini ifade ettiler.

 

Yeşil Sol Parti Gaziantep Eş Sözcüsü Sultan Bayındır ise yaptığı konuşmasında “Dünyayı biz kadınlar kurutacağız. Bedel ödeyenler daha çok direnir. Partimizi kapatma denemelerine karşın kendi hamlemizi yaparak Yeşil Sol Parti ile seçime giriyoruz. AKP’yi iktidara kadınlar getirdi 14 Mayıs’ta da kadınlar iktidardan indirecek” diye konuştu.

 

Bu arada soru cevap kısmında Yeni Çizgi Gazetesinden Bekir Şahin’in 2. Sıra milletvekili adayı Sarıcaya yönelik sorduğu soruda; İttifaktaki anlaşmaya göre Gaziantep’te 1. sıra Emek Partili adaya verildi. Ancak ittifakın öncüsü olan HDP Van milletvekilini yani sizi alıp Gaziantep’te 2. sırada gösterdi. Böylece ilk 2 vekil aday içerisinde yerel bir adayın olmaması sizce doğrumu, ve bu tabloyu görüp haksızlık olur diyerek ret etme veya refakat etmeyi düşündünüz mü? Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz? şeklindeki soruya, Murat Sarısaç, şöyle yanıt verdi:

“Emekçilerin ittifakı olan bizler, patronların, emekçileri iliklerine kadar söğürmesine izin vermeyeceğiz. Dayanışmanın önünde en büyük engel AKP-MHP hükümeti. Öncelikli olarak bu hükümeti 14 mayısta yapılacak seçimde göndermeliyiz. Bizde, insanlarımızda şehir farkı olmaz. Her yer bizim için mücadele alanıdır. Burada aday gösterilmeminde elbette belli bazı gerekçeleri var. Fakat bizim tabanımızdan bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum” diye yanıt verdi.”   www.yenicizgihabercom YENİ ÇİZGİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.