Türk Dostu Amerikalılara Toa Ödülleri Verildi
Yayınlanma:
Güncelleme:
Türk Dostu Amerikalılara Toa Ödülleri Verildi
NEW YORK (İHA) – ABD’de 2002’den beri yayınlanan tek Türk dergisi TURKOFAMERICA ve TOA Consulting tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen TOA ödülleri sahiplerine verildi.
2015 yılında Amerika’nın en etkin 50 Amerikalı Türk’ünü, 2016 yılında Amerika’nın en etkin 30 Türk kadınını, geçtiğimiz yıl da Amerika’nın en etkin 40 yaş altı 40 ismini ödüllendiren TURKOFAMERICA & TOA Consulting, 2018 ödüllerini Türkiye dostu Amerikalıları ayırdı. New York’un Manhatten bölgesindeki Harvard Kulüpte düzenlenen ödül törenine ABD İçişleri Bakanı Ryan Zinke, New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, Kongre üyeleri Robert Wexler ve Ed Whitfield, Staten Island Başsavcısı Michael McMahon, Brooklyn Belediye Başkanı Eric Adams’ın yanı sıra akademi, iş dünyası, kültür sanat ve politika alanında davetliler katıldı. Yapılan açıklamada ödül alanlar şu şekilde açıklandı:
“Aktif Politikacı: Richmond County, Staten Island Başsavcısı Michael McMahon - (New York) ve Dan K. Morhaim, Maryland House of Delegates. - (Annapolis, MD), Arkeoloji: Dr Brian Rose, Truva kazıları ile tanınan ve bu alanda sayısız eser kaleme alan Penn Arts & Sciences öğretim görevlisi. - (Philadelphia, PA), Bankacılık: Andrew F Littlejohn, Executive Director, JP Morgan - (New York), Belediye Başkanı: Eric Adams, Brooklyn Belediye Başkanı - (New York), Belgesel: Victoria Barrett, "Desperate Hours" (Umutsuz Saatler) - (New York), Düşünce Kuruluşu: Brenda Shaffer, Global Energy Center, (Washington, DC) William J. Parker III, East West Institute - (New York), Edebiyat: Katharine Branning, ‘’Yes I Would Love Another Glass of Tea’’ kitabının yazarı. - (New York), Emlak: Jonathan N Stark, Managing Partner for Overseas Operations and Principal of Perkins Eastman Architects - (New York), Etnik Toplum Lideri: Soh Young Lee-Segredo, Kore Amerikan - (New York), Fahri Konsolos: Bonnie Joy Kaslan, (Los Angeles) Fahri Başkonsolosu - Los Angeles ve Mona Diamond, Atlanta Fahri Başkonsolosu - (Atlanta), Finans: Deborah A Hazell, CEO and HSBC Global Asset Management Bölgesel Başkanı - (New York), Gönüllü Toplum Hizmeti: Patsy Jones, Board member of American Turkish Association- (Washington, DC), Hukuki Alanda Türkiye Davaları: David Saltzman - (Washington, DC), İşadamı: James Sparks, President of the American Borate Company - (Virginia Beach), Kongredeki Türk Dostları: Robert Wexler - New York ve Ed Whitfield - (Washington, DC), Profesyonel Hayat: Khush Choksy, Senior Vice President for Middle East and Turkey Affairs at the U.S Chamber of Commerce. - (Washington, DC), Sanat: Demetra George Mustafaoğlu - (Los Angeles), Sanat Hukuku: Lawrence Kaye, Partner; Co-Chair, Art Law Group; Co-Chair, Turkish Practice Group. - (New York), Sinema: Lindsay Lohan - (Los Angeles), Sivil Toplum Örgütü: American Friends of Turkey (AFOT) - (Washington, DC), Sosyal Medya: Glen Gilmore, Sosyal medya pazarlama şirketi sahibi - (New York), Tarih: Justin A McCarthy, Prof Heath Lowry - (İstanbul), Teknoloji: Jeff Engell - (San Francisco) Toplum: Lola Zinke - (Washington, DC), Turizm: Marty Markowitz, Brooklyn eski belediye başkanı - (New York), TOA Community Award: Mark Meirowitz - (New York), Türk Halk Müziği: Raquy Danziger, Meg Davis, Türk Mutfağı: Ana Sortun, Boston’da Türk yemekleri ile tanınan restoran zinciri sahibi - (Boston), Türk Sermayeli Şirket Yöneticisi: Annie Young-Scrivner, CEO of Godiva - (New York), Uluslararası İlişkiler: Büyükelçi James Jeffrey (Washington, DC), Yardımseverlik: George Schieber.”
“Türk dostu Amerikalara teşekkürü borç biliyoruz”
Etkinliğin organizasyonunu üstlenen TOA Danışmanlık Operasyon Müdürü Cüneyt Gürkan, amaçlarının Türk Amerikan toplumundaki değerleri ortaya çıkarmak olduğunu söyledi. Gürkan, New York merkezli kar amacı gütmeyen hayır kuruluşu Turkish Philanthropy Funds’un ve Türk Hava Yolları’nın desteklediği gecede açık artırmalardan elde edilecek gelirin de Türkiye’de gerçekleştirilecek hayır projelerine aktarılacağını bildirdi. Gürkan, Türk Amerikan ilişkilerinin çok zorlu geçtiği ortamda pozitif bir etki oluşturmak için ‘Türk Dostu Amerikalılara’ teşekkür etmek için toplandıklarını belirtti. Yaklaşık 25 kişilik bir ekiple yoğun bir çalışma sonucu ödül alan isimlerin belirlendiğini kaydeden Gürkan, akademi, iş dünyası, arkeoloji, edebiyat, finans, teknoloji gibi 17 farklı kategorilerde verildiğini açıkladı.
“Türk ve Amerikalı insanları bir araya getirerek bağları güçlendiriyoruz”
COO of TOA Consulting Group Başkanı Cemil Özyurt, “Bizim kültürümüzde ödüllendirmek çok yaygın bir şey değil. Ödüllendirmeyi çok seven bir kültüre sahip değiliz. Geçtiğimiz 3 yılda ABD’de başarılı olmuş Türkleri kadınları, gençleri ödüllendirdik. Bu yıl da hep Türk’e olmasın Amerikalı dostlarımızı ödüllendirelim dedik. 32 farklı kategoride 39 ödül alan dostumuz var. Bunlar akademiden, iş dünyasından tutun sanat, kültür gibi farklı alanlarda insanları ödüllendirdik. Burada asıl amacımız Türk ve Amerikalı insanları bir araya getirerek ilişkileri ve bir birleri arasındaki bağları güçlendirmektir. Aslında gönüllü olarak lobicilik yapıyoruz. Son dönemde ilişkilerimiz çok kötü. Düzelmesi için çabalar ve girişimler var ama lobiciliğimizin güçlenmesi için bu tarz etkinliklerle karar verici mekanizma üzerinde etkisi olan insanlara ulaşmamız lazım. ABD İçişleri Bakanının bugün bizimle birlikte olması çok önemlidir” ifadelerine yer verdi.
“Lobicilik faaliyetlerinin başında İsrail ve birkaç Asya ülkesi gelir”
Amerikan-Türk İş Geliştirme Konseyi (ATBD) Başkan Yardımcısı Dr. Kemal Oğuz Kalafat da Türk Of Amerika Dergisi’nin (TOA) çok eski bir kuruluş olduğunu belirterek, “Yıllardan beri kendisini öne çıkarmadan çok önemli işler yapan organizasyon. 15 Temmuz’dan önce güvendiğimiz bazı isimler gönlümüzden kayboldular. TOA her zaman Amerika’daki Türk toplumunu temsil eden lobicilik konusunda aktiviteleri olan ve takdir ettiğimiz kardeş kuruluşumuz” şeklinde konuştu.
Lobiciliğin önemine değinen Kalafat şunlara yer verdi:
“Lobicilik faaliyetlerinin başında İsrail ve birkaç Asya ülkesi gelir. Bu ülkelerin ABD’de yaşayan kişi ve kuruluşlarla derin ve maddi bağlarla birbirlerine bağlı olduğunu görüyoruz. Bir organizasyonun kurulması halinde ABD’de Türkiye’nin lobicilik faaliyetlerinin başarılı olacağına inanıyorum. 15 Temmuz’dan sonra Türkiye zor bir süreçten geçti. Türkiye hala bunun mücadelesini veriyor. Bu mücadelenin en önemli ayağından biri de ABD’de yapılıyor. Türk toplumunun içinden hançer gibi geçtiler. Türk toplumu toparlanmaya çalışıyor. Kimin ne olduğunu olmadığını anlamaya çalışıyor. Bundan sonra daha aktif şekilde lobicilik faaliyetlerinin başarılı olacağına inanıyorum.”
“Türk dostu Amerikalıların sayısı artırmamız lazım”
Gazeteci Razi Canikligil yaptığı konuşmada, “Türkiye’yi en iyi anlatacak insanlar, ülkemizi en iyi bilen Amerikalılar olur. Biz kendimizi anlatmaya kalkarsak ABD’lilerin ilgisini çekmeyebilir ve biraz daha şüpheyle bakabilirler. ABD’nin kendi vatandaşının bildiği ve güvendiği isimlerin ülkemizi görerek araştırarak yansıtması daha etkili olacaktır. Bu akşam burada bu konuda emek sarf eden ABD’lilere ödül verilerek onurlandırılıyorlar. Her alanda, Türkiye’yi tanıyan ve başarılı işler yapmış ABD’liler burada. Gördüklerini ve tecrübelerini burada rapor ediyorlar. Bazen kitap yazıyorlar, bazen televizyon programına katılıyorlar. En iyi tanıtım bu olacaktır. Bu insanların sayılarını artırmamız lazım. Türkiye’yi en iyi tanıtacak insanlar bunlar olacaktır” dedi.
Türk Mirası Organizasyonu Başkanı Ali Çınar, TOA Dergisinin ödül töreni Türk Dostu Amerikalılara verildiğini ifade ederek, “Farklı alanlarda Türk Amerikan ilişkilerini geliştirmek için uğraşan Türkiye’yi seven ve kaybedilmemesine inanan dostlarımıza atfedildi. ABD İçişleri Bakanının katılması geceye ayrı bir onur kattı” diye konuştu.
“Türkiye’den ABD’ye yerleşmiş ikinci jenerasyon bir şeyler yapmaya çalışıyor”
New Jersey eyaleti Paterson Belediye Başkan Yardımcısı Derya Taşkın, bir nevi lobicilik yaptıklarını söyleyerek, “ABD’de son zamanlarda göçmenlere ve ırkçılıkla olan olaylara karşı bizlerde bir adım atmaya çalışıyoruz. Bu noktada Türk Of Amerika Dergisi çok güzel bir adım attı. Türkiye’den ABD’ye yerleşmiş ikinci jenerasyon bir şeyler yapmaya çalışıyor. Eskiye göre çok önemli değişim var. Kongrede Türk dostluk gruplarına katılanların sayısı artıyor” şeklinde konuştu.
Turizm İşletmecisi Güngör Küçük ise Lobicilik anlamında Türk Of Amerika Dergisinin çok iyi işler yaptığını ifade ederek, “Bunlardan en önemlisi bu sene ki ‘Türkiye dostu Amerikalılara’ verilen ödül. Sadece TOA değil bütün Türklerinde bir araya gelerek Türkiye’yi tanıtmak için var gücümüzle çalışmalıyız” diye konuştu.
Ödül sahipleri, Türk-Amerikan toplumunun önde gelen isimlerin yer aldığı 18 kişilik jüri tarafından belirlendi. Jüri üyeleri arasında; TAİK Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Turkish Heritage Organization Başkanı Ali Çınar, American Turkish Business Development Council Başkanı Uğur Terzioğlu, Türk-Amerikan İşadamları Derneği (TABA) Başkanı Ali Osman Akat, Golden Globe juri üyesi gazeteci Barbaros Tapan, Turkish Coalition of America Başkanı Lincoln McCurdy, Turkish Philanthropy Funds Başkanı Mehmet Kırdar, Demokratik Parti New American Caucus Başkanı işadamı, aktivist Murat Güzel, TACCI eski Başkanı ve Dünya Türk İş Konseyi ABD eski Başkanı Celal Seçilmiş, TAVAK Başkanı Prof Faruk Şen, müzisyen Fahir Atakoğlu, Türk-Amerikan Yönlendirme Komitesi Eş Başkanı Halil Mutlu, Türk Amerikan Bilimadamları ve Akademisyenleri Derneği (TASSA) Başkanı Prof Haluk Ünal, MÜSİAD USA Başkanı Mustafa Tuncer, Hürriyet Gazetesi New York temsilcisi Razi Canikligil gibi isimler yer aldı.
2015 yılında Amerika’nın en etkin 50 Amerikalı Türk’ünü, 2016 yılında Amerika’nın en etkin 30 Türk kadınını, geçtiğimiz yıl da Amerika’nın en etkin 40 yaş altı 40 ismini ödüllendiren TURKOFAMERICA & TOA Consulting, 2018 ödüllerini Türkiye dostu Amerikalıları ayırdı. New York’un Manhatten bölgesindeki Harvard Kulüpte düzenlenen ödül törenine ABD İçişleri Bakanı Ryan Zinke, New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, Kongre üyeleri Robert Wexler ve Ed Whitfield, Staten Island Başsavcısı Michael McMahon, Brooklyn Belediye Başkanı Eric Adams’ın yanı sıra akademi, iş dünyası, kültür sanat ve politika alanında davetliler katıldı. Yapılan açıklamada ödül alanlar şu şekilde açıklandı:
“Aktif Politikacı: Richmond County, Staten Island Başsavcısı Michael McMahon - (New York) ve Dan K. Morhaim, Maryland House of Delegates. - (Annapolis, MD), Arkeoloji: Dr Brian Rose, Truva kazıları ile tanınan ve bu alanda sayısız eser kaleme alan Penn Arts & Sciences öğretim görevlisi. - (Philadelphia, PA), Bankacılık: Andrew F Littlejohn, Executive Director, JP Morgan - (New York), Belediye Başkanı: Eric Adams, Brooklyn Belediye Başkanı - (New York), Belgesel: Victoria Barrett, "Desperate Hours" (Umutsuz Saatler) - (New York), Düşünce Kuruluşu: Brenda Shaffer, Global Energy Center, (Washington, DC) William J. Parker III, East West Institute - (New York), Edebiyat: Katharine Branning, ‘’Yes I Would Love Another Glass of Tea’’ kitabının yazarı. - (New York), Emlak: Jonathan N Stark, Managing Partner for Overseas Operations and Principal of Perkins Eastman Architects - (New York), Etnik Toplum Lideri: Soh Young Lee-Segredo, Kore Amerikan - (New York), Fahri Konsolos: Bonnie Joy Kaslan, (Los Angeles) Fahri Başkonsolosu - Los Angeles ve Mona Diamond, Atlanta Fahri Başkonsolosu - (Atlanta), Finans: Deborah A Hazell, CEO and HSBC Global Asset Management Bölgesel Başkanı - (New York), Gönüllü Toplum Hizmeti: Patsy Jones, Board member of American Turkish Association- (Washington, DC), Hukuki Alanda Türkiye Davaları: David Saltzman - (Washington, DC), İşadamı: James Sparks, President of the American Borate Company - (Virginia Beach), Kongredeki Türk Dostları: Robert Wexler - New York ve Ed Whitfield - (Washington, DC), Profesyonel Hayat: Khush Choksy, Senior Vice President for Middle East and Turkey Affairs at the U.S Chamber of Commerce. - (Washington, DC), Sanat: Demetra George Mustafaoğlu - (Los Angeles), Sanat Hukuku: Lawrence Kaye, Partner; Co-Chair, Art Law Group; Co-Chair, Turkish Practice Group. - (New York), Sinema: Lindsay Lohan - (Los Angeles), Sivil Toplum Örgütü: American Friends of Turkey (AFOT) - (Washington, DC), Sosyal Medya: Glen Gilmore, Sosyal medya pazarlama şirketi sahibi - (New York), Tarih: Justin A McCarthy, Prof Heath Lowry - (İstanbul), Teknoloji: Jeff Engell - (San Francisco) Toplum: Lola Zinke - (Washington, DC), Turizm: Marty Markowitz, Brooklyn eski belediye başkanı - (New York), TOA Community Award: Mark Meirowitz - (New York), Türk Halk Müziği: Raquy Danziger, Meg Davis, Türk Mutfağı: Ana Sortun, Boston’da Türk yemekleri ile tanınan restoran zinciri sahibi - (Boston), Türk Sermayeli Şirket Yöneticisi: Annie Young-Scrivner, CEO of Godiva - (New York), Uluslararası İlişkiler: Büyükelçi James Jeffrey (Washington, DC), Yardımseverlik: George Schieber.”
“Türk dostu Amerikalara teşekkürü borç biliyoruz”
Etkinliğin organizasyonunu üstlenen TOA Danışmanlık Operasyon Müdürü Cüneyt Gürkan, amaçlarının Türk Amerikan toplumundaki değerleri ortaya çıkarmak olduğunu söyledi. Gürkan, New York merkezli kar amacı gütmeyen hayır kuruluşu Turkish Philanthropy Funds’un ve Türk Hava Yolları’nın desteklediği gecede açık artırmalardan elde edilecek gelirin de Türkiye’de gerçekleştirilecek hayır projelerine aktarılacağını bildirdi. Gürkan, Türk Amerikan ilişkilerinin çok zorlu geçtiği ortamda pozitif bir etki oluşturmak için ‘Türk Dostu Amerikalılara’ teşekkür etmek için toplandıklarını belirtti. Yaklaşık 25 kişilik bir ekiple yoğun bir çalışma sonucu ödül alan isimlerin belirlendiğini kaydeden Gürkan, akademi, iş dünyası, arkeoloji, edebiyat, finans, teknoloji gibi 17 farklı kategorilerde verildiğini açıkladı.
“Türk ve Amerikalı insanları bir araya getirerek bağları güçlendiriyoruz”
COO of TOA Consulting Group Başkanı Cemil Özyurt, “Bizim kültürümüzde ödüllendirmek çok yaygın bir şey değil. Ödüllendirmeyi çok seven bir kültüre sahip değiliz. Geçtiğimiz 3 yılda ABD’de başarılı olmuş Türkleri kadınları, gençleri ödüllendirdik. Bu yıl da hep Türk’e olmasın Amerikalı dostlarımızı ödüllendirelim dedik. 32 farklı kategoride 39 ödül alan dostumuz var. Bunlar akademiden, iş dünyasından tutun sanat, kültür gibi farklı alanlarda insanları ödüllendirdik. Burada asıl amacımız Türk ve Amerikalı insanları bir araya getirerek ilişkileri ve bir birleri arasındaki bağları güçlendirmektir. Aslında gönüllü olarak lobicilik yapıyoruz. Son dönemde ilişkilerimiz çok kötü. Düzelmesi için çabalar ve girişimler var ama lobiciliğimizin güçlenmesi için bu tarz etkinliklerle karar verici mekanizma üzerinde etkisi olan insanlara ulaşmamız lazım. ABD İçişleri Bakanının bugün bizimle birlikte olması çok önemlidir” ifadelerine yer verdi.
“Lobicilik faaliyetlerinin başında İsrail ve birkaç Asya ülkesi gelir”
Amerikan-Türk İş Geliştirme Konseyi (ATBD) Başkan Yardımcısı Dr. Kemal Oğuz Kalafat da Türk Of Amerika Dergisi’nin (TOA) çok eski bir kuruluş olduğunu belirterek, “Yıllardan beri kendisini öne çıkarmadan çok önemli işler yapan organizasyon. 15 Temmuz’dan önce güvendiğimiz bazı isimler gönlümüzden kayboldular. TOA her zaman Amerika’daki Türk toplumunu temsil eden lobicilik konusunda aktiviteleri olan ve takdir ettiğimiz kardeş kuruluşumuz” şeklinde konuştu.
Lobiciliğin önemine değinen Kalafat şunlara yer verdi:
“Lobicilik faaliyetlerinin başında İsrail ve birkaç Asya ülkesi gelir. Bu ülkelerin ABD’de yaşayan kişi ve kuruluşlarla derin ve maddi bağlarla birbirlerine bağlı olduğunu görüyoruz. Bir organizasyonun kurulması halinde ABD’de Türkiye’nin lobicilik faaliyetlerinin başarılı olacağına inanıyorum. 15 Temmuz’dan sonra Türkiye zor bir süreçten geçti. Türkiye hala bunun mücadelesini veriyor. Bu mücadelenin en önemli ayağından biri de ABD’de yapılıyor. Türk toplumunun içinden hançer gibi geçtiler. Türk toplumu toparlanmaya çalışıyor. Kimin ne olduğunu olmadığını anlamaya çalışıyor. Bundan sonra daha aktif şekilde lobicilik faaliyetlerinin başarılı olacağına inanıyorum.”
“Türk dostu Amerikalıların sayısı artırmamız lazım”
Gazeteci Razi Canikligil yaptığı konuşmada, “Türkiye’yi en iyi anlatacak insanlar, ülkemizi en iyi bilen Amerikalılar olur. Biz kendimizi anlatmaya kalkarsak ABD’lilerin ilgisini çekmeyebilir ve biraz daha şüpheyle bakabilirler. ABD’nin kendi vatandaşının bildiği ve güvendiği isimlerin ülkemizi görerek araştırarak yansıtması daha etkili olacaktır. Bu akşam burada bu konuda emek sarf eden ABD’lilere ödül verilerek onurlandırılıyorlar. Her alanda, Türkiye’yi tanıyan ve başarılı işler yapmış ABD’liler burada. Gördüklerini ve tecrübelerini burada rapor ediyorlar. Bazen kitap yazıyorlar, bazen televizyon programına katılıyorlar. En iyi tanıtım bu olacaktır. Bu insanların sayılarını artırmamız lazım. Türkiye’yi en iyi tanıtacak insanlar bunlar olacaktır” dedi.
Türk Mirası Organizasyonu Başkanı Ali Çınar, TOA Dergisinin ödül töreni Türk Dostu Amerikalılara verildiğini ifade ederek, “Farklı alanlarda Türk Amerikan ilişkilerini geliştirmek için uğraşan Türkiye’yi seven ve kaybedilmemesine inanan dostlarımıza atfedildi. ABD İçişleri Bakanının katılması geceye ayrı bir onur kattı” diye konuştu.
“Türkiye’den ABD’ye yerleşmiş ikinci jenerasyon bir şeyler yapmaya çalışıyor”
New Jersey eyaleti Paterson Belediye Başkan Yardımcısı Derya Taşkın, bir nevi lobicilik yaptıklarını söyleyerek, “ABD’de son zamanlarda göçmenlere ve ırkçılıkla olan olaylara karşı bizlerde bir adım atmaya çalışıyoruz. Bu noktada Türk Of Amerika Dergisi çok güzel bir adım attı. Türkiye’den ABD’ye yerleşmiş ikinci jenerasyon bir şeyler yapmaya çalışıyor. Eskiye göre çok önemli değişim var. Kongrede Türk dostluk gruplarına katılanların sayısı artıyor” şeklinde konuştu.
Turizm İşletmecisi Güngör Küçük ise Lobicilik anlamında Türk Of Amerika Dergisinin çok iyi işler yaptığını ifade ederek, “Bunlardan en önemlisi bu sene ki ‘Türkiye dostu Amerikalılara’ verilen ödül. Sadece TOA değil bütün Türklerinde bir araya gelerek Türkiye’yi tanıtmak için var gücümüzle çalışmalıyız” diye konuştu.
Ödül sahipleri, Türk-Amerikan toplumunun önde gelen isimlerin yer aldığı 18 kişilik jüri tarafından belirlendi. Jüri üyeleri arasında; TAİK Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Turkish Heritage Organization Başkanı Ali Çınar, American Turkish Business Development Council Başkanı Uğur Terzioğlu, Türk-Amerikan İşadamları Derneği (TABA) Başkanı Ali Osman Akat, Golden Globe juri üyesi gazeteci Barbaros Tapan, Turkish Coalition of America Başkanı Lincoln McCurdy, Turkish Philanthropy Funds Başkanı Mehmet Kırdar, Demokratik Parti New American Caucus Başkanı işadamı, aktivist Murat Güzel, TACCI eski Başkanı ve Dünya Türk İş Konseyi ABD eski Başkanı Celal Seçilmiş, TAVAK Başkanı Prof Faruk Şen, müzisyen Fahir Atakoğlu, Türk-Amerikan Yönlendirme Komitesi Eş Başkanı Halil Mutlu, Türk Amerikan Bilimadamları ve Akademisyenleri Derneği (TASSA) Başkanı Prof Haluk Ünal, MÜSİAD USA Başkanı Mustafa Tuncer, Hürriyet Gazetesi New York temsilcisi Razi Canikligil gibi isimler yer aldı.
Politika
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.