TİP Başkan Yardımcısı Barış Atay’dan dikkat çeken HDP ve CHP açıklaması

TİP Başkan Yardımcısı Barış Atay’dan dikkat çeken HDP ve CHP açıklaması
TİP Başkan Yardımcısı Barış Atay’dan dikkat çeken HDP ve CHP açıklaması

 

GAZİANTEP- ANIL ŞAHİN; Türkiye İşçi Partisi ( TİP ) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay Gaziantep’te yurttaşlarla bir araya geldi. Barış Atay, konuşmasında HDP ve CHP’ye yönelik açıklamasında, “Eylem noktasında şu ana kadar HDP ile ayrı düşmüş değiliz. CHP çok defa yanlış yapmış olabilir. İşçi Partisi’nin de yanlış yaptığı düşünülebilir. Ama tüm bunları iyi niyet çerçevesinde ele almak gerek. Türkiye’de faşizm araç sallaştırılmış, ciddi bir iktidar problemi var. Bu iktidar karşısında sert muhalefete ihtiyaç var” dedi.

 

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hatay Milletvekili Barış Atay, Gaziantep’te partisinin düzenlediği halk buluşması toplantısına katıldı. Toplantıya CHP, HDP, EMEP başta olmak üzere bazı sol, sosyalist, sosyal demokrat partiler ile demokratik kitle örgütlerinden dernek ve sendikalardan insanlar katıldı.

 

Gaziantep Çepnileri Derneği'ni de ziyaret eden Barış Atay yaptığı konuşmalarda, Türkiye gündemini ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Türkiye İşçi Partisi olarak seçim sürecinde birlikte yol yürüyebilecekleri bazı partiler ile aralarında bir takım farklı düşünceler olsa da asgari müştereklerden bir araya gelerek asıl amaca odaklanmak gerektiğine vurgu yapan TİP Genel Başkan Yardımcısı Atay, 

 

“Siyasi partiler ile elbette aramız da bazı farklılıklar var olacak ta. Örneğin CHP sosyalist bir parti değil. Ancak Türkiye İşçi Partisi sosyalist bir partidir bu nedenle partilerin mücadele alanları da farklı. CHP’nin, bugün cumhur ittifakı karşısında büyük bir muhalefet partisi olduğu gerçeğini değiştirmez. Bakın11 milyon oy alan bir partiden konuşuyoruz. İyi niyetli ve dostane olarak dışarıdan baktığımızda CHP ile farklarımız olmakla birlikte onların her yaptığını doğru bulma şansımızda yok. CHP çok defa yanlış yapmıştır. Aynı şekilde İşçi Partisi’nin de yanlış yaptığı düşünülebilir. Ama tüm bunları iyi niyetli değerlendirerek asgari müştereklerde birlikte olup mücadeleyi güçlendirebiliriz. Türkiye’de bugün faşizm baskısı var ve bun özünde de ciddi bir iktidar problemi var. Böyle bir iktidar karşısında elbette güçlü ve sert bir muhalefet gerekli. Bunu oluşturmak ve bu yönde çaba göstermek gerekli” dedi.  

Halkla bütünleşmenin şart olduğunu ileri süren Milletvekili Barış Atay, seçim sürecinde en büyük görevin partili üyelere düştüğünü kaydetti.

 

Türkiye İşçi Partisi ile HDP’nin iş birliği sürecinin yanlış anlaşıldığına vurgu yapan Barış Atay, HDP ile şu ana kadar eylem konusunda ayrı düşmediklerini belirterek, “Eylem anlamında şu ana kadar HDP ile ayrı düşmedik. Bundan sonraki dönemde de yine şartlar bu şekilde olursa yine bir ittifak kurulabilir, beraber yürünebilir. Amaç faşizme karşı birlikte mücadele vermek” diye konuştu. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.