Taksim'de LGBTİ yürüyüşü

Taksim'de LGBTİ yürüyüşü
Taksim'de LGBTİ yürüyüşü
Taksim'de LGBTİ yürüyüşü

Taksim'deki İstiklal Caddesi'nde düzenlenen LGBTİ Onur Yürüyüşünde, yüzlerce kişi pankartlarla eşcinsellere yönelik uygulamaları eleştirdi. 

POLİS MEYDANA İZİN VERMEDİ

Polis saat 17.00’de başlayacağı açıklanan yürüyüş öncesinde, İstiklal Caddesi’ni Fransız Konsolosluğu önünden kapattı ve Taksim Meydanı’na geçişlere izin vermedi. Yürüyüşe yaklaşık 1 saat kala da Gezi Parkı ve Atatürk Anıtı’nın etrafı polis tarafından çevrildi. Polis Taksim Meydanı’na girmek ve yürüyüşü buradan başlatmak isteyen kalabalığa izin vermedi ve İstiklal Caddesi’nde yürüyebileceklerini söyledi. Bunun üzerine yürüyüş polislerin önlem aldığı noktadan başladı.

TRANS GÜZELİ DE ORADAYDI

Yürüyüşte yurtdışından gelen grupların yanısıra, çocukları eşcinsel olan anneler de vardı. Anneler grubun önünde yürüyerek, “Benim çocuğum trans”, “Annenim yanındayım” ve “Koşulsuz sevgi mümkün” yazılı dövizler taşıdı. Kortejde birbirinden görkemli kıyafetler de yer aldı. Yürüyüşte en çok ilgi gören isim Trans Kraliçesi seçilen Yankı Bayramoğlu oldu. 

KÜRTÇE PANKARTLAR DİKKAT ÇEKTİ

Yürüyüşte, Türkçe pankartlar kadar Kürtçe pankartlar da ilgi odağı oldu. Kürtçe pankartların bazılarında "Yaşasın eşcinsel aşk" yazılması dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.