SON DAKİKA !!! DEM Parti’de İstanbul muamması: YSK kararını verdi

SON DAKİKA !!! DEM Parti’de İstanbul muamması: YSK kararını verdi
SON DAKİKA !!! DEM Parti’de İstanbul muamması: YSK kararını verdi

Takvime göre, seçmenlerin oy vereceği yer ve sandıklar belirlendi, seçmen bilgi kağıtlarının dökümüne ve dağıtımına 29 Şubat’ta başlanacak. 24 Mart’ta seçmen bilgi kağıtlarının seçmenlere dağıtımı tamamlanacak.

 

Siyasi parti ilçe başkanlıkları, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri seçimlerine ait aday listelerini ilçe seçim kurullarına, büyükşehirlerde siyasi parti il başkanlıkları, büyükşehir belediye başkan aday listelerini il seçim kurullarına teslim etti.

 

AVUKATLARI YSK’YA

GİTTİ 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’ne girecek siyasi partilerin aday listelerini İl Seçim Kurulu’na teslim etmeleri için verilen süre bugün saat 17.00 itibariyle doldu. DEM Parti’nin İstanbul adaylarının listesini İl Seçim Kurulu’na geç verdiği iddialarının ardından, DEM Parti Avukatları İl Seçim Kurulu’na geldi.

İl Seçim Kurulu’nda yapılan görüşmelerin ardından avukatlar İl Seçim Kurulu’ndan ayrıldı. Gazetecilerin, “Başvurunuz kabul edildi mi?” sorusu üzerine avukatlar, “Kabul edildi bir problem yok. Başvuru süresinde hiçbir problem yok” dediler.

‘DEM PARTİ BAŞVURU YAPAMADI’ İDDİASI

DEM Parti’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başvurumuzu zamanında yaptık. Yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu spekülasyonları gidermenin sorumluluğu İl Seçim Kurulu’ndadır” denildi.

 

KABUL EDİLDİ

Cumhuriyet’in haberine göre İl Seçim Kurulu Müdürlüğü, DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için başvurusunu zamanında yaptı ve partinin başvurusu kabul edildi. Bununla birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için 22 siyasi parti ile 30 bağımsız aday başvuruda bulunmuş oldu.

 

‘YOLDA BİR KAZA OLDU’

DEM Grup Başkanvekili Sezai Temelli, son olarak TBMM kulisinde olayla ilgili olarak Habertürk’e değerlendirmede bulunmuştu. Temelli şöyle konuşmuştu: “Başvuru 16.55’te yapıldı. Seçim kurulu başkanı kabul etmiyor, onunla ilgili itirazlarımız devam ediyor. Biraz geç kalmışız bir trafik meselesi nedeniyle. Yolda bir kaza var ondan dolayı gecikme olmuş ama beşe beş kala arkadaşlarımız oradaymış.

 

Şu anda itirazlarımız devam ediyor, niye kabul edilmiyor biz de anlamıyoruz. Bizden kaynaklı bir şey yok. Sonuçta beşe kadar süre vermişler biraz gecikmeli dikkate alması lazım 16.55’te arkadaşlarımız binaya girmişler. Şu anda net bilgiyi biz de alamıyoruz. İstanbul’da itirazımız devam ediyor.”

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.