Polis çemberinde tecrit protestosu

Polis çemberinde tecrit protestosu
DEM Parti Adana İl Örgütü ile Tutuklu ve Hükümlü Aileler ile TUHAY DER, -Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması ve cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkat çekmek için 'Özgürlüğe Ses Ver' eylemi yaptı.

ADANA - Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması, cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkat çekmek ve Kürt sorununun çözümü talebiyle Adana'da DEM Parti ve Tutuklu ve Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma Derneği (TUHAY DER) tarafından 'Özgürlüğe Ses Ver' eylemi yapıldı. AKP Adana İl Başkanlığı önünde yapılmak istenen eylem nedeniyle polis geniş güvenlik önlemleri aldı. AKP İl Binası'nın önü polis bariyerleriyle kapatıldı, açıklamaya katılanlar polis ablukasına alındı.

TUHAY-DER Eşbaşkanı Nuran Özdeş, İmralı'da PKK Lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridim tüm topluma yayıldığını belirtti. Özdeş, "Kürt sorununun çözümü ve Türkiye'nin demokratikleşmesi için Sayın Öcalan üzerindeki mutlak tecrittin derhal kaldırılması gerekmektedir. Tecrit ve Kürt meselesinin çözümsüzlüğünde ısrar edilen güvenlikçi politikaların yıllar içerisinde tüm halklarımıza ödettiği sosyal ve ekonomik bedel gittikçe ağırlaşmaktadır. Son dönemlerde artan ekonomik kriz ve yoksullaşma da tecrit ve savaş politikalarından bağımsız değildir. Kürt sorununun çözümü ve Türkiye’nin demokratikleşmesi için Sayın Öcalan üzerindeki mutlak tecridin derhal kaldırılması gerekmektedir” diye konuştu.

Açıklamanın ardından bir süre oturma eylemi yapıldı. Eylem, alkışlarla son buldu. (Artı Gerçek)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.